Mutasd

>> Tuning és extra2019-04-17

Rászántam magam és rendeltem az Aliexpress-ről egy Androidos fejegységet. Sokan rendeltek már innen az Amore-ról is és a legtöbben meg vannak vele elégedve, úgyhogy én is rászántam magam. Jópofa cucc, egyszerű volt beszerelni, a GPS antenna és a mikrofon vezetékezése volt kicsit több idő, de egy délelőtt alatt ezzel együtt beszereltem. Nem hardcore audiofileknek készült, de a gyárinál nem rosszabb a hangminőség (jobb) és funkcionálisan nagyon jó ár/érték arányú, elég sokat tud. 300 USD-t fizettem a kínai eladónak érte, ennyit simán megért, azt bánom, hogy nem cseréltem hamarabb. A gyári egységet a Blu&Me-vel együtt, kiszereltem.

 
>> Tuning és extra2018-12-10

Kapott ma az autó polírt meg waxot, pár napja meg fóliáztattam a hátsó üvegeket. Sokat dobtak az esztétikán.

 
>> Szerviz2018-09-25

Esedékessé vált az éves szervíz olajcserével, plusz a műszaki is lejár októberben. Bosch Gombos szervízt ajánlották, úgyhogy kipróbáltam. Átvizsgálták, levizsgáztatták. Elöl cserélték a féktárcsákat meg a betéteket is, ami megdobta kicsit a számla végösszegét. Amúgy korrekt volt a kiszolgálás.

 
>> Egyéb2018-05-02

Megérkeztek a nyári gumik, úgyhogy felkerültek a felújított 19"-es felnikre. Pirelli P7 Cinturato XL lett az új abroncs. Elég jól megy a felújított felni színe a piroshoz, a viszont kicsit dzsuvásak lettek a szereléstől, azokat le kell majd tisztítani. (a kígyókat meg majd meg kell fordítani az index alatt..)

 
>> Esemény2018-04-21

Megdöglött az akksi.
Az új Exide EA900. A régit beszámították 4000-ért.

 
>> Szerviz2018-04-18

Leégett a foncsor a jobb első ködlámpában.
Rendeltem újat, de halogattam a cserét pár hétig, mert az irodalom szerint le kell szedni a lököst, amihez nem sok kedvem volt. Ma megnéztem azért, hogy tényleg le kell-e, de erre egyáltalán nem volt szükség, elég volt a lámpa körüli lemezt lepattintani, alatta ott volt három csavar ami rögzítette a lámpákat. Az egész nem volt 10 perc.
Képek: előtte -- utána

 
>> Egyéb2018-03-31

Megcsináltattam a nyári felniket. Volt még az előző tulaj által elkövetett pár járdázás nyom rajtuk, meg a gumis is szólt, hogy az egyik formája már nem tökéletesen kerek. Antracit szürke lett a szín, selyemfényű lakkal. Egy árnyalattal sötétebb mint az eredeti, szerintem jól fog mutatni felszerelve.

 
>> Tuning és extra2018-03-31

Megérkezett a piros motorindító gomb, így néz ki:

 
>> Tuning és extra2018-03-20

Mankyék tegnap új programot raktak az autóra. Határozottan élénkebb lett, sokkal közvetlenebb a gázreakció. Pont az a lustaság tűnt el, ami előtte nagyon tudott zavarni, ha gyors besorolást vagy előzést akartam megejteni.
EGR egyelőre maradt.

 
>> Tuning és extra2018-02-22

Az autó kulcsa már elég viseletes volt, úgyhogy megérett a kulcsház a cserére. Ebay-ről rendeltem a házat, az Alfa emblémát rá pedig a Trencsikéktől. Így egymás mellé rakva az újat meg a régit, elég nagy a különbség.