Fórum >> Műszaki-szakmai topicok >> Erőforrás alternativák

perdix1552006-02-04 15:50:30 // 10
GEORGE: Hát igen az igaszsághoz tartozik, hogy az utolsó utáni pillanatban..visszamondtam a beszerelést...ugyanis nem támogatta a cég a cca 300K-t, amiért tisztességes rendszert tettek volna bele....ekkor már sajnos bizonytalan időre megszünt a netem...most sincs...HEHEHEHE Azóta meg már nem is kell a GAS! Máshogy takarékoskodok...más vassal járok hétköznap..ami 6 lityit eszik....az ALFA meg marad élményótó...az meg nem fér össze a gassal!!! A chipnek se tesz jót a gas!!! Kell a 140 ló!!! Különben hogy kenem el a passatok fósvágenyek..meg egyáltalán mindenki száját? HEHEHEHE Az üzemanyag neve: benzin..chippelt benzin!!!!!! Üdv minden Alfistinek:Perdix155kicsitnetezőFőCartárs
botigta2006-02-03 21:47:37 // 9
GEORGE Kando777 írta le az igazságot. A hagyományos elektródás gyertyákkal nem az a baj, hogy kisebb a teljesítménye az autónak, mert amikor szikrát ad, ugyanazt teszi, mint a platina, hanem olyan gyújtáshibákat produkálnak, amiket mi nem veszünk észre (mindössze az emisszió romlik pillanatokra, amivel "csak" a környezetünket szennyezzük), de a katalizátort eltömítheti, a kipufogóban elégő üzemanyag túlnyomása összetörheti. Hidd el, hogy nem hülyeségből írják elő a gyárak a platina, és újabban a még stabilabb iridium plugokat. Megszakítós gyújtással is üzemelnek régebbi autók milliói, mégsem hiszem, hogy betennéd az autódba. Meg orosz gumiabroncsot és MOL olajat se, pedig olcsóbb! Tízezreket költünk szerelmünkre, mégis egy ilyen fontos alkatrészre sajnáljuk a pénzt? De mindenki ahogy érzi...
perdix1552006-02-03 13:20:04 // 8
George: még mindig a benyának nyomom......
botigta2006-02-03 00:44:33 // 7
GEORGE Én is tartok Denso-t 11.000Ft-ért, azoknak, akik ragaszkodnak az óccsóhoz, csak az a baj, hogy a normálelektródás gyertyák miatt tönkremegy a katalizátorod, lambdaszondád idő előtt. Ha ez megéri...
botigta2006-02-02 23:46:12 // 6
GEORGE Félre ne érts, én is az utángyártottat veszem, csak nem fogok minden elhasználódást a gázra, mint azok az autószerelők, akik félnek a gáztól, ezért utálják. Apropó gyertya, nálam meg 28.000Ft a gyertyagarnitúra (Splitfire 3platina), és tuttibb, mint az NGK, ha érdekel valakit!
botigta2006-02-02 20:23:22 // 5
GEORGE Szerintem neked még nem volt jó gázos autód! Ha a 166 V6 TB gazdája azt nyilatkozta, hogy ő semmi különbséget nem érez, akkor csak nem stimmel valami...
GEORGE2005-07-20 21:58:59 // 4
Ídő?????abból van a legtöbb nem!!! :-))) Csak lové kell, aztán a szerelők elintéznek mindent ... Perdixanusokat emmeg mi is???? azért a gáz annyira nem nagy dolog, hogy ilyen büszkén hirdesd nem???? Az Alfa hajtóanyag neve: benzin Üdv.:GEORGE
perdix1552005-07-10 22:12:33 // 3
Igen ebben igazad van.... George kitart amellett, hogy fosul megy majd a szekér. De ha így van, akkor nézzétek meg Sparky 155 2.0 16v 155 pacis vasát, az oldalán van 1 kép ahol 226-tal repeszt klímával és gázról kapcsolt át benzinre. ha sz@rabbul menne akkor 210 fölé nem menne a mutató nem?
perdix1552005-07-10 21:42:13 // 2
Amig jó volt a benzinszivatyú és átkapcsoltam gázról benzinre, sosem ment úgy benzinnel mint elötte, mert ugye a gázüzemhez leszűkitik majd a felére a szívócső átméröjét!!!!! George: Hogy mitsináltak neked? Én meg nem engedem hogy a szívócsövet szűkítsék???? Akkor minek tettem bele a chippet??? Hogy elhagyjam a lovaimat???? Szóval azt nem engedjük.....
GEORGE2005-07-10 21:20:20 // 1
Figyú predix155! Nekem a Tipo 16v gázos volt, 2 évet autóztam vele és hiába gazdaságosabb, mégegyszer nem tenném bele!!!!!!! Sok gond volt vele, annak ellenére, hogy az a beszerelő mühely többéve építette át az autókat! Kétszer robantotta darabokra a légszürőházat, és 1 komplett légszürőház akkor 15'000Ft volt! A végére meggajdult a motorvezérlő egység is!! ami 300'000Ft kostált akkor!!!!!!! Az a baj, hogy a számítógép folyamatosan hibát észlel!! mert ugye van fordulat, van gyújtás, üzemmeleg motor stb, stb, de állnak, azaz zárva vannak a befecskendezők!!!! Nekem az üza.szivatyúm is leégett mert kifogyott a benzin és a szerencsétlen szivatyút nem blokkolták a befecskendezökkel együtt, az meg csinálta volna a nyomást, de volt miből és ezálltal kenése, hütése sem így leégett!!!! ennek az árát már megsem kérdeztem úgy adtam el, hogy mondtam nem jó a benzinszivattyú! Amig jó volt a benzinszivatyú és átkapcsoltam gázról benzinre, sosem ment úgy benzinnel mint elötte, mert ugye a gázüzemhez leszűkitik majd a felére a szívócső átméröjét!!!!! Egyszóval nem igazán jók az utólagosan beszerelt gáz szettek!!! Aláirom, hogy olcsobb az üzemeltetés gázzal mint benzinnel, de ez csak az adott utra érvényes mert 1-2 pukkanásból adodó dolgok pótlása is lové, és ha a te vezérlő egységed is megadja magát, akkor meg uszott is minden megtakarítás!!! Szóval nem akarom én osztani az észt, de én soha többet nem rakok gázt az autóba mert nincsenek meg a beszereröknél a megfelelő műszaki háttér!!!!! Betudják rakni a tartályt meg a csöveket, de a motorvezérlőt nem tudják megóvni, illetve nem raknak be elé egy olyan egységet, ami a gázüzemből fakadó üzemelési hibajeleket kiszűrné a vezérlőtől........... Tudom a "Jóska" és a "Pista" gázos autója hibátlanul müködik, és ellent mondanak az én üzemeltetési tapasztalataimnak, de ök "ketten" hidd el kivételek! Nagyon gondold meg a dolgot mégegyszer!! Üdv.:GEORGE u.i.: amúgy egy Off-os verdába elmegy a gázüzem, de egy Alfába szerintem kicsit "gázos" mert Alfa birtoklása feltételezi, hogy a fentartásával sincs gondja a gazdályának. Amit irtam személyes véleményem, illetve tapasztalatom!!!!!! Senkit nem volt szándékomba lenézni, vagy megbántani!! Üdv: :GEORGE
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.