Tagok >> Alfacus Maniacus >> 156 1.6 Twin Spark Progression

Autó adatlap

  • Típus:156 1.6 Twin Spark Progression
     Mindent erről a típusról
     Tagok, akik birtokolják a típust
  • Évjárat:1999
  • Színe:Grigio Africa metál
  • Jellemzők:
    Első Alfám - kicsit késői gyermek, de végül meglett.
  • Extrák:
    'Luxus csomag' (aut. klima - akkor még az 1.6 Progression-ban nem volt széria; zöld plüss ülés, mahagóni hatású középkonzol, mahagóni kormány és váltógomb)
  • Egyéb:
    7 évig használtam, állandó utazóautó volt 5*-os megbízhatósággal.

    A legmázlisabb út: Nápoly és ott 5 nap városi autózás karcolásmentesen.

    A legizgalmasabb út: a Passo Gavia a déli oldalról megmászva.
    (Ez itt nem útijavaslat oldal, de a Passo Gavia képek miatt szólnom kell. Ha az alfások egyedülálló magashegyi izgalomra vágynak, 'a' HELY: Olaszország és itt a Gavia hágó déli oldala. Az egyetlen Alpok hágó, ahol 'Csak saját felelősségedre', és hasonló elriasztó szövegű táblák vannak kitéve a 16%-al induló emelkedő elején. Legnagyobb részt szűk másfél kocsi szélességű 'csirkebél' út, itt-ott Smart-ra méretezett kitérőkkel, a lehetetlenül keskeny hajtűkanyarok némelyikén a 156-ossal is csak tolatva lehet befordulni, felső szakaszainak legszakadékosabb helyein a terelőkorlát ismeretlen. Hihetetlen hely, látni kell, csak ajánlani tudom, de csak valóban sokat próbált márkatársaknak. Egyetlen volt, ahol minden komoly hágót velem bejárt és edzett napi autós Nőm elég hisztérikus állapotban nem egyezett bele a visszaútba, helyette a normálisabb északi úton le, meg jó 150km kerülő a hegyek körül, hogy visszaérjünk a szállásra.

    ----------------------------------
    Utolsó nagyobb utam a 156-ossal 2005. október végén volt, munkából kifolyólag egy több megállóhelyes német-dán körút. Beültem, végigjártam, hazajöttem. Ennyi. Mint mindig, a megbízhatóság etalonja volt.

Fotóalbum