griff - főkép
>> SzervizAlfa 147 2.0 TS 5 ajtós distinctive // 2008-01-29

Az első olaj, szűrők stb cseréje: 2008.01.29. 20525 km-es óraállásnál.
Az olaj: Selénia 20K AR. Az Elaforgtól rendeltem, mert itt a kecskeméti Alfa szervízben még nincs Selenia.
És ha már a szervízben jártam, rendeltem a gyári cd-s rádió helyére egy szabvány 1 DIN-es CD-s rádió tartó tokot. Valahogy nem tetszik ez a gyári fejegység, az én Kenwood-om sokkal szebben szólt, úgyhogy azt akarom belerakni a gépbe. Ehhez azonban kell egy ilyen tok. Reméljük nemsokára meglesz!

De a lényeg a friss vér, újra lehet hajtani! :-)

 
>> EgyébAlfa 147 2.0 TS 5 ajtós distinctive // 2007-11-26

Házunk tája éppen (már vagy 4 éve) felújítás, átalakítás alatt van. Hálószobák, előszoba, és spájz átalakítása folyik most éppen, és ehhez néha kell ezt-azt venni. Most épp zsákos vakolóanyagot vettem. Másik autó nem lévén, az Alfa csomagtartóját leterítettem pokróccal és abba kerültek a zsákok. Otthon kipakolás közben nagyon pici por a hátsó lökhárítón landolt. Nem vettem észre, eső is lemosta, csak hát a napokban látom, hogy a fényezést megmarta. A vakolóanyagban ugyanis van mészpor, és vízzel keveredve az bizony kikezdte a színezést. Öröm az ürömben, hogy csak egy tenyérnyi folt van, és elképzelhető, hogy polírozással még helyre tudom állítani. Pfff... :-((

 
>> SzervizAlfa 147 2.0 TS 5 ajtós distinctive // 2007-10-18

Ma műszerrel megnézettem az autót. ABS, ESP és VDC hibákat írogatott ki kb 2 hete többször is, de azóta minden oké. Csak most tudtam elvinni műszeres vizsgálatra.
Hát okosabb nem lettem. Valami feszültségesét vélt hibának a computer és ezért írta ki ezeket, bár ennek ellenére minden tökéletes. Hogy hova esett az a fránya feszkó az talány... Szóval már vagy 2 hete semmi baj, reméljük így is marad!
Amúgy jelen pillanatban 12500 km-en áll az óra. (Csak hogy később is tudjam)
Ha már írtam, akkor azt is ideírom, hogy megszűnt az olajfogyasztásom is.

 
>> SzervizAlfa 147 2.0 TS 5 ajtós distinctive // 2007-08-30

7500 km-t mentem ez alatt a 3 hónap alatt. Szépen, jól és gyorsan... 3000-nél olajszint tökéletes. 5000-nél is néztem, hopp mintha egy picit fogyott volna. 7000 km-nél is nézem és hát bizony ez csipegette. Már a minimum szint felett volt egy kicsivel. Vettem hát egy 2 literes Selénia racing olajat és ma feltöltöttem. Kiváncsi vagyok, hogy a 20.000-es szervízig mennyi kell még bele...

 
>> EgyébAlfa 147 2.0 TS 5 ajtós distinctive // 2007-07-18

3000 km. Már ennyi van a paripában. Hétfőn fel kellett mennem pestre konzultációra. (Suliba járok:) ) M5 elején is végén is baleset, elterelés régi 5-ösre, km-es kocsisorok stb. Egy picit sietnem kellett, így beletapostam a gázba. Belső sáv, 200-210 :) A fülemig ért a szám, ahogyan mindenki húzódott ki előlem! :) Na jó nem soxor fogunk ilyeneket csinálni és persze nagyon de nagyon oda kell figyelni a forgalomra, a többi autósra, nem beszélve arról, hogy igen-igen ismerned kell magadat is és az autódat is. Ez csak egy jó tanács azoknak akik olvassák e blogot. Ja és a kormányt fogd két kézzel! Ekkora tempónál már nem követheted el azt a hibát, hogy ellazázod a vezetést. Egy kátyú, vagy az útszegély kikapja a kezedből a kormányt és nézhetsz! Úgyhogy csak vigyázva! :)

 
>> EgyébAlfa 147 2.0 TS 5 ajtós distinctive // 2007-07-04

Megvan! 2007.07.02 Az első rendszám, felragadt :) Jobb lett volna a kicsi matrica, de ha nem lehet, hát nem lehet. Így, ezzel a nagy matricával is ezerszer szebb, mint a fémtáblával, mely zörög, lötyög, eláll stb.... Szóval teccik. :)))))

 
>> EgyébAlfa 147 2.0 TS 5 ajtós distinctive // 2007-06-26

Ma reggel felkerült az index alá a kígyó! :) Szép! És erről nincs is mit mondanom, szerintem mindenki, aki felrakta vagy rakatta, abban a pillanatban érezte, hogy még jobban kötődik valamihez. Egy érzéshez, mely nagyon kevés márka tulajdonosaiban található. Ez az AlfaAmore.....

 
>> EgyébAlfa 147 2.0 TS 5 ajtós distinctive // 2007-06-21

Eltelt még egy nap az Alfával. Persze mentünk, kocsikáztunk, mutogattuk. Még mindig dagad a mell! :) Este 10 óra körül beálltam a garázsba. Tudni kell, hogy egy Matizunk volt még 2 napja. És kb akkora a garázs hogy az még elfért benne. (Ez egy régi parasztház, és a melléképület istálló és kocsiszín volt, az istálló most a műhely a kocsiszín pedig a garázs.) Beálltam a garázsba. jobb tükör behajt, szépen lassan beáll, szinte tökéletes minden, csak az Alfa feneke lóg ki 10 centit. Ennyi baj legyen, a tető még többet kilóg, úgyhogy egyenlőre marad így! Majd ősszel megnagyobbítjuk a garázst is! Igen ám, de van nekem 3 gyönyörű szépségem az Alfa melett. Egy kaukázusi, egy berni pásztor és egy tacskó-pincsi keverék. Imádom őket is. A kaukázusim viszont a műhelyben szeret pihikélni! A műhely bejárata viszont a garázsból jobbra nyílik. A "pici" Maci viszont már nem fért el az Alfa és a fal jobb oldala között. Szegénykém vagy 5-ször megpróbálta, de csak nem akart beférni. Odajött hozzánk, hogy figyu má!, én be szeretnék menni a helyemre de nem férek el! Irtóra aranyos volt! A végén persze kiálltam a garázsból és pici manőverekkel slégan álltam be a garázsba, amivel azt az 5-10 centit megnyertük, amivel a "pici" már be tudott battyogni a helyére! :)

 
>> EgyébAlfa 147 2.0 TS 5 ajtós distinctive // 2007-06-20

2007.06.19. Nagy nap a mai! 10 éves álmom válik valóra.1997-ben vagy 98-ban adtam el a kis Alfasudomat. Vállalkoztam, pénz kellett stb, stb, stb. Már akkor tudtam, hogy lesz még Alfám. Ma sikerült. Kihoztuk kedvesemmel a budaörsi kereskedésből a gyönyörű rossó 147-est. Még nem tudok vele betelni. Csak 160 km-t mentünk, de fantasztikus érzés. Lakóhelyem egy ici-pici kis város, bár inkább mondanám falunak! Hát csak az arcokat figyeltük a kocsiból. Szinte mindenki ezt az autót nézte. Mi pedig a boldog, elégedett tulajdonosok fennséges nyugalmával az Ő arcukat néztük. És közben iszonyúan büszkék voltunk.. Ez nem egy új autó érzés. Ez egy ALFAÉRZÉS :)