frusciante - főkép
>> SzervizAlfa MiTo 1,4 t-jet 155le // 2022-06-21

Az autó hűtőközege gyönyörű kapucsínó színű volt. Valamilyen rizs alapú hűtő tömítő volt bele adagolva. Már első szetkapaskor is látszott hogy ez a tömítő komoly cucc mert kikemenyedett a csövek falára amelyek ropogtak mikor leszedtem őket és rattan ki belőlük ezt a Vackot. Két napja és négy atmosas után végre kiderült hogy miért töltötték bele. A fűtő radiátor volt lyukas. Kicsereltem újra atmostam. Most már teljesen rendben van a hűtőkör. Ha már belefogtam a bontásba és megérkezett a vezérlés rögzítő készlet, hát lecseréltem a vezérlés készletet vízpumpaval, a hosszbordast is feszitovel. Nem szerettem volna osszejelolgetni tekintve hogy nem tudtam hogy korábban hogyan cserélték. Vezérlés szett gyári, hosszbordas dayco.

>> SzervizAlfa MiTo 1,4 t-jet 155le // 2022-06-02

Hála az autó előző tulajanak a helyesebben annak a kontarnak aki a kocsiján olajat cserélt, szerelonek szándékosan nem nevezem. Egy kicsit tovább tartott az olaj plusz összes szűrő cseréje. Úgy kezdődött hogy a kontárunk úgy gondolta drága dolog a réz alátét ezért az esetleges szivárgást erővel javítjuk. Kitépte a menetet a deknibol. Mindez semmi mert ezek után nem új menetet vágott rá vagy cserélte azt hanem bekente szarral és jovanazugy... Na én sajnos az ilyentol falra mászok úgyhogy a fiatosoknal a gyári pollenszuro mellé vettem egy új deknit is. Hazafelé vettem még egy loctite pasztat és nekiálltam a cserének. Most az összes szűrő gyári új, az olaj a gyári ajánlás és végre lehet majd rendesen 10 perc alatt olajat cserélni...

>> SzervizAlfa 147 Q2 rosso // 2021-09-04

A vezérlésbe és a hosszbordásba koppra belekerült a 60.000 így kapott megint gyári újat szetteket vízpumpával együtt. Illetve a generátor szabadonfutója elfáradt... a cseréjével nem akartam szórakozni, így komplett cseréltük a generátort újra...

>> Tuning és extraAlfa 147 Gta Q2 // 2020-07-11

Az egyik cső hő hatására kicsit elkezdett tágulni. Nem szerettem volna ha vmikor vhol gondol egyet és elfarad. A gyári csövekkel egy árban volt a Twinznek egy szilikon szettje. Időtállóbbnak tűnnek mint a gyári úgyhogy ezt választottam. Otre elteszem a gyárit 😃

>> AutóápolásAlfa 147 Gta Q2 // 2020-07-07

Korábban rendeltem gyári új légszűrőházat illetve hozzá minden kis konzolt, rögzítőt amiket külön kell megrendelni. Így minden csavar és anya is zsír új rozsdamentes. Legkésőbb 10.000kmenkent vagy évente úgy is szét kell szedni így egyszerűbb lesz a történet. Ha már ezt cseréltem a KN szűrő átesett egy tisztításon és olajzason. Ha minden jól megy legkésőbb jövő héten kedden megérkezik a twinztol a hűtés rendszer összes gumicsovet helyettesítő szilikon cső készlet. Már alig várom azok cseréjét. Ha az is meglesz elviszem az autokorbelekhez egy mérésre a gépet.

>> Tuning és extraAlfa 147 Gta Q2 // 2020-07-03

Beépítésre került egy wiechers első felső merevitö illetve cseréltem pár műanyag elemet a motortérben melyek elfáradtak az elmúlt 17 évben.

>> SzervizAlfa 147 1,6 120le distinctive // 2018-04-17

Igaz, vagy 5 éve el vagyok maradva a Ts blogjával, de innen folytatom, illetve majd elkérem a szerelőmtől is az elmúlt 5 év anyagát. Most egy sima olajcsere volt szűrőkkel.

>> EgyébAlfa 147 1,9 jtdm // 2018-02-11

A dpf már lassan rááll a 10km/1%ra. Azaz 10 kmenként tömődik 1%ot, ez szerintem nem rossz... Az utolsó regen óra megtett 550 km is 55%ra tömítette a jószágot.

>> SzervizAlfa 147 1,9 jtdm // 2018-02-01

Felvillant a change oil felirat a kis kannával amit azért nem értettem mert 6.000 kmel ezelőtt cseréltem, mint kiderült szervíz figyelmeztetés a soron következőre kiütöttük, és bekerült a xado 5-40es c3as motorolaj. Kicseréltem a szívócsövet amin volt egy kis repedés illetve a gázolaj szűrőt. Aztán beszélgettünk kicsit a fejével a porlasztókat akartam megnézni, azok egy kivételével mind -0,5 és 0 közt vannak egy volt +0,45ön. Ha már ott jártunk ránéztünk a dpfre. Az utolsó 5 regen átlag 745 kmenként ment végbe átlag 595 mpig tartottak. És a pillanatnyi tömítettség 15%volt 45 kmel az utolsó regen óta... A km a vezérlőben és a compban is ugyanannyi szóval a km kérdést sem feszegetem tovább.. 80 pontot néztünk át a gépen és minden jó. A kocsi egyetlen gyenge pontja a kasztni. A két sárvédőívet nyáron meg kell csinálni aztán kap egy alvázvédelmet és remélhetőleg sokáig nem kell rá költeni.

>> SzervizAlfa 147 1,6 120le distinctive // 2013-05-07

Ha már még mindig itthon lazulok nekiálltam kitisztítani ezt a kis vackot! Lacci cartárs mellékelt nekem egy képet(köszi még1x), h hol találom, szívócső lekap és tisztítás ezerrel. Nem volt nagy téma. Takarítás elöttről egy kép. A végéről elfelejtettem képet felrakni, de fémtiszta lett...:D