Benz - főkép
>> SzervizAlfa 159 Ti sportwagon 2.0 JTDm // 2020-09-19

Húha jó régen írtam , igazából ez azert van mert szerencsére “lényeges” dolog nem történt :) Pótolva lett pár apróság ami nekem szúrta a szemem például az alsó motor védő burkolat , az ajtókárpit an lévő csavar takaró gumi , illetve cserélve lettek elől a sárvédőnél a takaró burkolat is mert elállt :)

 
>> SzervizAlfa 159 Ti sportwagon 2.0 JTDm // 2020-01-31

Munkából haza felé feltűnt hogy nem látok... :D Hamar meg is lett az oka.. kiégett a bal első fényszóró izzóm. ejj ejj kell egy másik.
Másnap be is mentem egy autólámpa boltba és vettem egy pár Osram Cool blue izzót. És tádámm már látok , de még hogy ! :)

 
>> SzervizAlfa 159 Ti sportwagon 2.0 JTDm // 2020-01-31

Végre eljutottam a vezérlés cseréig. Cserélve lettek az alábbi alkatrészek:

-Vezérműszij szett vízpumpával - gyári
-Hosszbordás szíj szett - gyári
-hosszbordás szíj ékszíjjtárcsa - Birth ( ha jól emlékszem ) :D
-hűtővíz természetesen.

Ha már ott volt a kocsi a szerelőnél akkor megkértem hogy nézze át hogy mit látni mi lenne cserés idővel. Csupán egy dolgot talált a " hosszú" féltengelyt. Lóg ! ami érdekes mert nem rég volt cserélve, de mindenesetre remélem a csere megoldja majd a remegést gyorsításkor.
Összességében boldog vagyok hogy jó karban van :)
A műveletet Mosonmagyaróváron végezte a Kozi's garage. Innen is köszönöm a precíz, gyors munkát. ráadásul még kaptam egy ajándék proxy rendezést is mert villogott a km-er számláló. :) Köszi !

Km: 266.366

 
>> SzervizAlfa 159 Ti sportwagon 2.0 JTDm // 2019-11-16

Megérkeztek a hiányzó kiegészítők mint például a motor olaj és az olajszűrő, így hát neki álltam és megcsináltam a kötelező szervízt :)
Ennek keretében cserélve lettek a következők:

- Motorolaj : Salénia WR 5W40
-Olajszűrő : MANN FILTER
-Levegőszűrő : Gyári
-Pollenszűrő : Gyári
-Üzemanyagszűrő : Gyári

A csere zökkenő mentesen ment , közben át is vizsgáltam az alját . Van egy kis olajszivárgás amit ki kell deríteni honnan származik. Egy biztos hogy a féltengely szimering könnyezik, a difinél . Orvosolva lesz, úgy is kell porvédő gumiharangot cserélnem a jobbos külső féltengely csuklónál.
folyt köv...

Km: 263.713

 
>> EseményAlfa 166 2,0 Twin Spark // 2019-11-10

Igen ez a nap is eljött. Búcsút vettünk a 166 tól. Nagyon sajnálom mert az eddigi legkényelmesebb és legjobb autóm volt. Szerencsére nagyon jó helyre került, és tudom hogy ők is ugyan olyan gondos tulajdonosai lesznek mint ahogy én voltam , talán még gondosabbak is :)
De mielőtt átadtam volna az új tulajdonosainak, kicseréltem a bal első ablakemelő szerkezetet, elvittem műszakira, és lemostam ahogy azt illik :)
Egyik szemem sír a másik nevet... de erről a másik autó alatti blogban. :) hát akkor további sok sok Boldog Km-ert nektek Pisti155 .

 
>> EgyébAlfa 159 Ti sportwagon 2.0 JTDm // 2019-11-10

Felkerültek az autóhoz kapott téli kerekek. :) közben átnéztem a leendő tenni valókat, hátha látok valamit. Találtam is egy jobb oldali féltengely porvédő szakadást, amit nemsokára orvosolni fogok rajta.
Közben megérkezett az első szeretet csomag, a másodikat még várom, ami az olajszűrőt és az olajat is tartalmazza.
Olajcsere a következő teendő .

Km: 263.100

 
>> SzervizAlfa 166 2,0 Twin Spark // 2019-08-16

Eltelt megint 10.000 km pontosabban 12,923km picit több mint 10.000 , sajnos ez most így jött ki, de cserébe kapott mindenből gyári cuccot. Olaj , levegő és pollen szűrő is gyári lett bele.
Természetesen az olaj most is Selénia mint mindíg abból is a Racing 10w-60. Most már boldogabban gurulunk bele az újabb 10.000 km be. :)
A csere szokásos módon zökkenő mentesen ment. Találtam egy kis olajszivárgást az olajhűtőnél, ez a következő cserekor orvosolva lesz.

Óra szerint: 247.221
Valós Km: 301.541 IGEN átléptük a 300.000 de sajnos az óra csere miatt lemaradtam róla :(

Szóval a következő csere : Óra szerint : 257.221
Valós szerint : 311.541

 
>> SzervizAlfa 166 2,0 Twin Spark // 2019-06-25

Nagyon régóta világít a légzsáklámpa az autóban ami nem csak a műszaki kor gond hanem alapból is... már nagyon zavart .
Keresgéltem hol lehet a hiba többször is de most lehet végleg rájöttünk. Ugyanis az óra csoportban hátul a figyelmeztető lámpánál szét volt égve az alaplap. Marektól sikerült be szereznem egy órát kedvező áron ami ráadásul fekete :) így egyszerre lett morcosabb és biztonságosabb a verda .
A csere zökkenő mentesen ment mivel a kormányt is levettem előtte . Kivesz betesz és kész :) sajnos a km óra állás nem egyezik. Másnap elgurultam a haveromhoz Győrbe ahol töröltük egy hibatárat . Es eltűnt :) öröm boldogság sajnos a km ert nem tudtuk átírni úgyhogy marad ez benne . Természetesen ezt valahogy dokumentálni fogom és műszakin is szólok .
Viszont az is érdekes hogy az agyában kevesebb km van mint az órában volt . Na mindeg mindent fotóztam .
Azóta kb 1 hete használom és szerencsére nem jött vissza eddig , remélem ez így is marad :) el sem hiszem végre csak zöld lámpa világít az arcomba :)

Km : 298.378
Új Km: 244.058

 
>> EgyébAlfa 166 2,0 Twin Spark // 2019-06-25

Munkába menet sötétben , esőben sikeresen bele mentem egy nagy kátyúba amit nem láttam sajnos :( tele volt vízzel és jöttek szembe is. Lehetőségem sem lett volna kikerülni . Mivel siettem a munkába nem volt időm rendőrt hívni sem így elkároltam egy gumit . Szerencsére a felni nem kapott nagyot csak minimálisat.
Másnap elmentem a gumishoz ahol még lehetett ugyan ilyen gumit kapni ami rajta volt így csak egyet kelett venni hátra.
Köszi jó magyar utak :(

 
>> SzervizAlfa 166 2,0 Twin Spark // 2019-05-29

Kicseréltük a kipufogót ( megint ) Azért megint mert nem is olyan régen cseréltem ... pár éve. Sajnos ennyit bírt az utángyártott MTS dob. Mivel nincs más ,
most is ilyet kapott . Keresgéltem de vagy arany áron találtam gyárit ( tényleg arany áron ) vagy csak helyettesítő terméket amit faragni kelett volna .
Levételkor már láttam is a kb ujj hegynyi lukat , de nem ez volt a legnagyobb gond. Elkezdtem rázni és jött ki a bele :) mint ha egy homokozó lenne benne . Megérett a cserére ez tény.
10 perc alatt megvolt a csere szerencsére jól illeszkedik az új MTS is :) indítás után végre ismét gyönyörű a hangja :)

Km: 297.020