NinaZoli156 - főkép
>> EseményAlfa 156 1.8 Twin Spark Veloce // 2015-12-12

Sziasztok!
A multkori blog bejegyzesemben ecseteltem, hogy epp egy 2.0-as Alfiert indulunk...hagy meseljem el, hogyan tortent... :)
December 10, reggel 4 ora. Ebreszto csipog, mindketten kipattantunk az agybol, mert 5-kor indulas. Uticel: London-Skocia, egesz pontosan Kilmarnock. Nagy izgalommal keszulodtunk, eljott a srac is idoben akivel megbeszeltuk a fuvart. O magan taxis, Peugeot 508- al. Az ara annak, hogy hivatalosan elvigyen a celallomasig £1000, ami mai arfolyamon 438 ezer HUF. Nekunk csak uzemanyagot kert es nemi aprot, igy megusztuk £150-bol.
Hat uton vagyunk, a percek lassan telnek, hiszen 7 orat kell utazni, hogy a hon ahitott Alfa a mienk legyen. Ut kozben beszelgetunk, kerdezi a srac, hogy megeri e elmenni ilyen messzire. Mi helyeseltuk, hogy oersze, hat ez nagyon szep auto, nincs lelakva mint a londoniak, hiszen nincs annyi orult, mas a vezetesi stilus, kultura. No jo, hat majd meglatjuk.
Par szo az eladorol. Alan baratunk telefonon szimatikusnak tunt, olyan embernek aki szereti az Alfakat. A hirdeteseben az szerepelt, hogy az auto nagyon jo allapotban van, kivul-belul, keves merfold (80k), nem kell ra semmit kolteni. Hat ez super. A kisse tavoli kepek jol mutattak, nagyitva sem volt rossz elvegre egy 2001-es autorol beszelunk ami nem szalon allapot. Kerdeztem tole, hogy tuti minden rendben van e az autoval, mert nagyon messzirol megyunk, tobb mint 400 merfold, ne legyen az, hogy egy romhalmazt megyunk el megnezni. Azt mondta semmit nem kell rakolteni, nincs semmi rendellenes hang ami a motort illeti, egyedul a szilentek amik cseresek. Ok, no problem, ez nem olyan rossz hir. Aztan megbeszeltuk az idopontot, 10-en 12:00-kor talalka.
Uton Skociaba a hatam mar szetszakadt csuoan 200 merfoldbutan. Jok az uj autok, de nekem nem jott be a Peugeot. Mondhatnam, hogy fapados, hiaba van benne sok extra. Az utazast csak az elvezi, aki elol ul. :) 200 merfol utan kicsivel piheno. Kave, pisi, miegymas. Viszza az autoba es gooo. Nagy az izgalom, a szivunk egyre hevesebben ver. Sms-ben kommunikalunk a kedvesemmel, mert a soforunk talan orultnek nezne minket, ha hallana hogyan es mit beszelunk leendo Alfankrol. :)
Par merfold a celig. Az ut nehezen telik, de valamelyest feledteti a kellemetlen varakozast Skocia hegyes videke. Minden zold, es mindenhol baranyok vannak. :) A hegyek oldalabol kis ér csordogal ami az aljara erve kisebb patakka duzzad. Nagyon szep.
5 perc a megerkezesig. Gyomorremeges. Ez szerelem. Aztan talalkozunk Alan-el aki elvezet minket a kocsihoz. Es lass csodat! Infarktus!!!!!! Duplan!!!!
Oda adja a kulcsot, kinyitjuk a kocsit. Kulsore sem volt az a szepseg amit a kepeken lattunk,na de ez miii? Budos volt benne, ilyen rohadt szag. Pl amikor nincs futes valahol es a szaritando ruhaknak fura, dohos szaga lesz, mert nem tavozik el a viz...na szoval ertitek. Na jo. Lassuk, mibol elunk?!
Motorhazteto felnyit, all leesik. Csupa takony, az olaj a csillagos egen is ott van. Nivo kihuz, letorol, vissza es ujra kihuz. Az olajszint minimum alatt, szine korom fekete. Fincsi. A toronynal ahol a motort tartja az az idom ( jobban nem tudom leirni, nevet nem tudom) erosen korrodalva, mondhatnam elrohadva. Na jo, ha mar itt vagyunk nezzuk meg a hatuljat is. Valami zsak vagy mi volt bele teritve. Jo kezdet. Mondom Zolinak, hogy vegyuk mar ki a potkereket, nezzuk meg az aljat. Es lass csodat! Lattuk a foldet is. :) Ekkor mar kinomban nevetesben tortem ki. Zoli kicsit megnyomta az aljat alulrol, es atszakadt, a keze kikandikalt. Remek. Nezzuk tovabb.
Az elso ajtonal az oszlopok hegesztve voltak alul. Mindket oldalon. Egy ganyolt, kokany modra folrakott kuszob spoiler is volt rajta, de nem is ertem minek. Kesobb a bal oldali fektarcsara esett a pillantasom. MMIIIICSODAAA??? En meg nem lattam ilyet. A tarcsabol le voltak pattogva koromyi darabok, eles volt a fem ahogy az ujjam elhuztam rajta. Na, jo. Ennyi asszem eleg is lesz!
Oda megyek Alan baratunktol es mondom neki, hogy nagyon csalodott vagyok. Kerdezi miert? Mondom neki amiket itt leirtam, hogy hat ez es ez van es o azt mondta, hogy nem kell rakolteni semmit. Mondtam, hogy ez az ar nagyon sok ezert a kocsiert. Talan azt hitte, hogy a latottak ellenere megis megvennenk es elkezdett a keves merfoldre hivatkozni. Erre azt talaltam mondani, hogy hiaba van benne keves merfold, ha az egesz kocsi egy kalap SZAR! Aztan mondtam neki, hogy tudja e mennyit utaztam ezert az elszomorito 10 percert. Megertette e amikor mondtam, hogy mi ezert a kocsiert 400 merfoldet jovunk. Ertekelheto valasz nem jott csak egy erzelmek nelkuli Sorry. Nah, hat jo. Inkabb bukjak 150 fontot, mint vegyem meg a hulladekot amivel 1000%, hogy nem ertunk volna haza. Nem tortunk le, inkabb boszzusak voktunk, hogy ilyen gerinctelen volt az elado.
Hazafele megalltunk enni, atbeszeltuk a dolgot, levontuk a tanulsagot. Aztan irany haza. Ujabb 7 ora a kenyelmetlen luxusban, es az ebed is felkavarta a gyomrom. A skot lejtok vegul tettek rola, hogy az autopalya mellet ott hagyjam a jelet, ez egy rossz nap minden tekintetben. :)
Nezegettunk mas Alfakat az uton, aztan egyet talaltunk, ami utba is esett, igazabol minden utba esett hazafele. Megbeszeltuk, hogy megnezzuk. A soforunk is nagyon turelmes volt, nem akarta, hogy kocsi nelkul erjunk haza.
Este 8:30. Chesterfield. Benzinkut. Kell a feny, hogy lassunk valamit. A fiatal srac, Lee megerkezik, kiszallnak a baratjaval es rogton bealltam a fuszagtol. :) Cool. Ingyen cucc. :) Nagyon segitokesz, minden papirjat mutatta, vizsga, szerviz...stb. Alan baratunk csak megallt es varta, hogy mi az amit felfedezunk, mi az amit nem es a vesztesek utolso remenysugaraval bizott abban, hogy a kis fiatal gyerekek, mert o kb 40-45 volt, majd ugyis megveszik. Szoval Lee mindent elmondott, mikor vette, mit csinalt vele...
Amennyire tudtuk atneztuk, szep allapotban volt. Csomagtarto makulatlan, egy koromyi rozsda sem volt rajta. Itt-ott persze akad rajta, de hat ez tudnivalo. Majd mi meggyogyitjuk.
DEAL! £100-ot alkudtunk, vegul £700-ert hoztuk el. Meg volt az orom mindenkinek.
Hazafele szepen szedte a labat, nem volt semmi gond. Most jonnek a reparalasok, kisebb-nagyobb alakitasok, olaj csere...ami kell.
Szoval ez volt az izgalmas utazasunk ami vegul 850 merfold lett, 1360 km. :)

 
>> EseményAlfa 156 1.6 Twin Spark // 2015-12-08

Sziasztok!

Regen irtam mar, nehez periodusan vagyok tul az eletemnek. Azota helyre alltak a dolgok, de az elso Alfinkat el kellett adni. Nem, nem voltunk anyagilag megszorulva, mas dolgok játszottak kozre. Ugyhogy hamarosan atallitom az 1.6 profiljat.
Az eladas utan vacillaltunk, mit vegyunk. Szoba kerult minden fele auto, milliostol a parszazezresig. Vegul egy tolunk 400 merfoldre levo 156-ra esett a valasztas. :) Zoli is kimondta par napja, hogy hiaba vezette a fonoke 5 eves BMW-jet, nem erezte azt amit az Alfaban. :) Ha csak ra gondolok, kulonos erzes fog el. Ujra Alfiban fogok ulni erezni az "elet igazi izet".
A mostani Alfi ugye mar mondtam, 156 TS 2.0 Keves merfold, asszem 70ezer. 2001-es, fekete Momo bor es a szokasos dolgok. A regebbiben egy K&N sportlegszuro volt, ebben gyari. Azt lehet lecsereljuk, meg egy ket aprosagot. Szoval nagy az orom, hamarosan lesznek kepek.

 
>> EgyébAlfa 156 1.6 Twin Spark // 2014-03-27

A Tisza parton uldogelve ihletet kaptam egy kis fotozasra. Szeretnem megosztani veletek! :)

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.6 Twin Spark // 2014-03-27

Sikeresen hazaertunk... :) 23 orat mentunk abbol osszessegeben egy orat alltunk a tankolassal es egyeb dolgokkal egyutt. A kocsi nagyon jol birta. Erezheto volt, hogy meghalalja a gondoskodast, szedte a labat becsuletesen es Nemetben ki is kormoltattuk rendesen. :)

Aztan megkapta a vizualis extrat, az Alfa Romeo logos projektort. Majdnem egy nap elment ra, de a jo munkahoz ido kell. Nem lett osszebarmolva, a bevatkozas nem is latszik csak akkor amikor kinyitjuk az ajtot es az uton megjelenik az a gyonyoru logo. :P

Tovabbra is teljes meggyozodessel mondom, az Alfa az Alfa! :) Igazi szerelem. :)


Nina

 
>> EgyébAlfa 156 1.6 Twin Spark // 2014-03-10

Pffff...kemeny het ele nezek, de az elmult het sem volt egyszeru.
Rendeltem egy gumi garniturat, ami aztan megsem lett jo, de vissza fizettek az arat. Rendeltem egy masikat ami meg hirdetesben szerepel, de megsincs. Ugye a paypal meg rogton levonja...kiraly. Most egy masik szett utan rohangalok. Kezbesitesi ido 2-3 munkanap, szombaton mennenk felrakatni.
Miert ilyen komplikalt az elet? :)

DE!!! Vegre mar en is biztositva vagyok a kocsira es nem sunyiban kell vezetnem. Adtam is a kiscsajnak rendesen.

NEzegetem az elso lampakat mert ki szeretnem majd cserelni. NEm tudom meg melyik legyen. De talan fontosabb lenne egy masik felni vagy ezt rendbetetetni, mert igy ocsmany nagyon.

Idestova minden aprosaggal £500 rament a kocsira, hogy el tudjunk indulni vele Mo-ra. Es minden rendben volt amugy. Mi lett volna ha meg valami baja is lett volna? :)

 
>> EgyébAlfa 156 1.6 Twin Spark // 2014-03-08

Tul vagyunk a felkeszitesen..
Szerviz ktsg: £35
Olaj+szuro: Selenia 10w60 racing £60, eredeti szuro: £15
Computeres vizsgalat: £20
Teli gumi szett: £200

Szoval minden rendben van a kocsival, nincs semmi baja amit a computer latott volna, kb egy honapja volt vizsgan, nem fekete vizsga... :)

Most erzem igazan: Az Alfa valaszt minket, nem mi az Alfat. :)

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 Twin Spark // 2014-02-16

2014/02/11-en vizsgara kellett vinni az olasz csajomat. :) Nem tudtam mire szamitsak, azt gondoltam biztos kell vagy par szaz fontot rakolteni.

A hibak ezek voltak:
- a lampak nem jo iranyban vilagitottak
-...
-...
-...

Es ennyi!!! :) A vizsga dija £40 a lampa beallitas £20. Osszesen £60. :)))

Annyit mondtak meg, hogy 2000 merfold utan gumit majd csereljunk.

Marciusban megyunk Magyarorszagra, elotte meg egy kompjuteres atvizsgalasra elviszem. Olajat cserelunk es indulasss.

Egyik ismerosom is most vitte az MG-jet vizsgara, £600 a javitas ara. :O


Ugyhogy orulok, hogy jo kis jarganyt vettem. Meg is veszek neki mindent, hogy sokaig tudjam meg hasznalni.

 
>> EseményAlfa 156 1.6 Twin Spark // 2013-11-14

Minden 2013.04.24-en kezdodott. Luton Airportra a barataim ezzel a kocsival jottek ki ertunk. Nagy orom, puszi-puszi...es mikor meg lattuk az autojukat akkor teljesen beajultunk. Nem! Nem a legjobban kinezo Alfa Angliaban. De akkor is gyonyoru volt. El indultunk haza es a mosolyt nem lehetett letorolni az arcunkrol. A sofor ifj Schumacher volt, nyomta a kis sportvaganynak. 110mph meg sem kottyant neki. Akkor mindkettonkben felsejlett egy gondolat: nekunk is ilyen kell. :)
Jo parszor utaztunk utana is vele, mentunk jobbra-balra az Oceanra...
Aztan egy reggel Zoli hiv, hogy: " Kicsim! Meg vesszuk az Alfat!" Jojo! De hat hogy meg mint...stb. Epp elotte volt egy nagyobb kiadasunk. De megoldottuk. 11 ho 9-en a mienk lett.
A vezetes elmenye leirhatatlan. Kb meseld el milyen a rozsa illata. :) Jol nez ki, gyors, sportos, fiatalos, tele extrakkal. Mi kell meg??? :)

Hamarosan kap uj olajat es at lesz nezve mi az amire esetleg szuksege van. Aztan johet az uj felni, lampa, hangtechnika...

Most ugy erzem nem akarok mast! Csak ezt! Csak ot!