Mutasd

>> Esemény2018-12-09

"Dörmögő", mert az autó gyermekeimtől ezt a nevet kapta a keresztségben, éppen az Autóház Budaörs-nél várja, hogy a bal első komplett féltengely megérkezzen és beszerelésre kerüljön. 2 részből áll a féltengely, az egyik a lengyel raktárból jön, a másik pedig Olaszországból. 2 és 4 nap a szállítási idő. A régi annyira szétment, hogy nem éri meg javíttatni, ezt mondta Sóskúton Kerekes József mester: "megcsinálom magának, de ha teheti, vegyen újat". Valamikor hányaveti módon lett javítva, ezért is ment szét újra, de ezen az újabb kendácsoláson már meg sem lepődöm! :-))
Ha már lent vannak, átnéztük a nyárigumikat: a minta 1 kivételével nem rossz, viszont kiderült, hogy pont az egyik jónak mondható gumi (jobb első) szálszakadt! Gyártmány: Pirelli PZero Nero 215/45x17, szóval tavasszal vehetek 2db-ot belőle. :-)
Jó hír, hogy a Brembo-fékek (tárcsák, betétek, fékcsövek) nagyon jó állapotban vannak és a kocsi alatt a kedvencem, egy Bilstein márkájú futómű van!
Visszatérve post-om eredeti témájához: agyaltam sokat, hogy feltegyem-e a 147 GTA gyári téli kerekeit -hiszen azok tavaly is csak pihentek a garázsban- de aztán máshogy döntöttem. Egyrészt, szeretnék még télen is autózni a GTA-val, lehet, hogy kelleni fognak rá a kerekek, másrészt van egy szett 18'-as Team Dynamics felnim kopott Michelin semi slickek-kel (thx. "Kalizsoli"), amiket edig alig használtam. Meghirdettem hát a kocsival kapott 16'-os téli kerekeket és miután hamar elvitték őket, a pénzből "Black Friday"-os áron beruháztam az új 18'-as szettre. Mivel napi használatban lesz a kocsi, ezért nem baj, ha zsír új gumikon gurulunk majd!
Első kép: 16'-os szett. Többi kép: vásárolt új gumik. Köszönet: Alcar Hungária Kft.