Mutasd

>> Szerviz2013-07-14

Nem is tudom hol kezdjem..
..volt pár kiégett izzóm, aztán pár vásárlási próbálkozásom - sikertelenül. És hogy ez ne történjen meg többé, és ne a boltban kelljen visszaemlékezni az izzó típusára, mert az láthatóan nem ment.. ezért feljegyzem ide, hogy legyen hol keresni - bár mostanában nem szeretném ezeket újra cserélni.. :)

helyzetjelző izzó
típusa: H6W
sztori:
kiégett a jobb oldali. cserélném, de nincs itthon.. próbálkozások: éppen amerre járok: benzinkút, auchan, tesco, és hogy legyen vmi autós is: norauto - sehol semmi. ill. vannak, de ez a 120 fokos pöckös sehol.. eBayre fel! találtam egy olcsó LED-eset. megrendel, várakozik (sokidő..) megérkezik, örül. jobban megnéz. mégse.. nem 120 fokos.. direkt olyat rendeltem.. azért egy próba.. természetesen nem jó. eBay-en ezt többet nem próbálom meg. marad így, izzó nélkül, üresen a foglalat. egy idő után mintha már a másik oldali sem égne. újabb nézelődések: benzinkút, auchan, tesco, ha már ott járok de továbbra sincs semmi, norauto közben megszűnt, de betévedtem a bauhausba:) persze ott se.. :) úgyhogy megint elmaradt egy jó időre. már letettem róla, hogy valaha is tudok szerezni egy megfelelőt. hetek teltek el, mikor megkértem HoZee-t hogy nézze meg a Homasitában, hátha.. talált, vett, pár hét és hozzám is eljutott:) és aztán egy hétre rá már ki is cseréltem.. volna.. ha az első, amit beletettem, nem robbant volna szét:) kifehéredett a búra, megrepedt, úgyhogy kuka. másikkal csak óvatosan.. inkább a régesrég onnan kivett kiégettel próba, hogy azzal micsi' , minden ok, de nem világít:) persze hogy nem, azért vettem ki anno:) biztonság kedvéért a működő bal oldalival próbálkoztam. az új párból a megmaradt pedig bekerült oda, balra. kisebb érintkezési problémák elhárítása után minden ok.. el sem hiszem!:)

index
típusa:
sztori:
ez sem volt egyszerű eset, de ezt már nem bíztam a véletlenre. egyszer volt, hogy arra lettem figyelmes, hogy amikor beriasztom az autót, akkor a jobb oldali, oldalsó nem villogott.. biztos kiégett. :) mimás. nade biztos nincs otthon ilyenem. sárga búrás.. tutinincs. a készletben is biztos csak fehér van. ..csak azt nem értem miért nem villogott akkor gyorsabban az index, mikor jobbra kanyarodtam. lehet hogy a 156 nem csinál olyat?:) ezek szerint.. a hibajelzés meg ugye ott volt a helyzetjelző miatt még akkor, tehát fel sem tűnt.. én pedig nem vagyok jó autós, mert nem ellenőrzöm minden indulás előtt:) nade. kínomban természetesen ezt is megnéztem auchanban-teszkóban - mentségemre: nem ezért mentem oda:) - persze nem volt sárga, meg igazából nem is tudtam, hogy milyen típusú kell bele:) mert olyan rég cseréltem én már ezt.. : amikor a "króm" búra felkerült. az meg nem most volt.. úgy alakult, hogy egyik hétköznap épp ráértem, és elgurultam reggel (fél8-ra:) a Bárdi-ba, hogy beszerezzek egy ilyet is. neten azt írta fél 8-kor nyit, természetesen már előbb ott voltam egy negyed órával:) mikor odaérek, látom kiírva 8-17h. hurrá. pont jött a kulcsosember, azt mondta kinyit és jöhetek. 5p után már elém is tette a megfelelő típust, de átlátszó volt.. - sárga nem lenne esetleg?:) pár perc túrás után olyan is volt, úgyhogy kemény 360 Ft leszurkolása után már hozzá is kezdhettem a műtéthez. index búra levesz. a másik fülét is eltörtem szerencsésen'.. inkább el sem mondom milyen volt az izzó, amit kiszedtem, miután párszor beázott a búra annak előtte.. :S (beszéljenek a képek:) izzót kimos, megszárít, összetételnél beszilóz! mert nem tudják összerakni rendesen a kis kínaiak az utángyártottat.. :) vagykik. most már újra átlátszó a "króm" jellegű. végre. ugyanis kezdte megszégyeníteni a füstös hatásút:) és miután a szilikon megszáradt körben majd tömíti is a búrát a műanyag indexbúra és a kaszni között. remélem nem ázik be, nem párásodik többet. sikerült szép munkát végezni és még csak nem is látszik. amíg ezt nem sikerült visszapakolnom az autóra - mert száradt, addig egy fekete szig'szalag volt segítségemre:) (lásd fotók) és egy csavarhúzó, amivel sikerült rávennem a foglalatot, hogy újra érintkezzen az új izzóval. mindezek után már csak csodálni kellett a látványt, messziről is jól látszik, sárga izzó a lámpabúra mögött:) egy gonddal kevesebb. lámpahiba jelzés műszerfalról eltüntetve. nem is tudom mikor volt utoljára ilyen:) fél éve? 1?:) inkább fél. ..és azután, hogy kicseréltem mindkét oldalit az újakra, és a a működő bal oldalit eltettem tartalékba, ahová eltettem sikerült találnom a dobozban egy "tartalék sárgát" .. :) "biztos nincs otthon ilyenem. sárga búrás.. tutinincs." :)

rizsszemizzó
típusa:
sztori:
..ez a következő típusa azon izzóknak, melyek a "keresekedelmi forgalomban beszerezhetetlen" kategóriába tartoznak. néztem én ezt benzinkúton, nem egy helyen, és az előbb már említett helyeken. HoZee-val egy nem létező Homasitát is felkerestünk a Váci úton ráérő időnkben:) de mindhiába. Aztán végül a helyzetjelzőkkel együtt egy létező Homasitában sikerült vennie 1db rizsszemet is. Hetekkel később ugye hozzám került, hát.. a Watt biztos stimmelt, bár le volt kopva az izzóról a felirat, de a méret nem :) még jó hogy nem kockáztattam meg 2 db vásárlását:) ajánlottak nekem benzin kúton 5W-osat.. de kb akkora volt mint egy lufi. :) történt egyszer, hogy szombaton elgurultam egy épp nyitva tartó Unix előtt. megálljak-neálljak?! végül pár10m után amellett döntöttem, hogy megállok és üsse kő megkérdezem itt is. volt. el sem hiszem. és akkora amekkora kell. 2,3W-os. sőt! 3W-os is volt.. hihetetlen. maga volt a kánaán. vettem rögtön egy dobozzal, hátha még szükség lesz rá az életben. 725 Ft-ot kellett érte ott hagynom. az ár is baráti és a kedvem is mindjárt jobb lett. öröm és boldogság öntötte el a szívemet:) hihetetlen érzés volt - detényleg. eljött a nap, hogy kicseréljem. ment minden elsőre, nem volt közte rossz, nem robbant szét, érintkezett, világított egyből.. mint a nagykönyvben. a szivargyújtós rész kicsit megszívatott, de az egy másik sztori.. :)


Tanulság: húst a hentestől, izzót az autósboltból, kenyeretapéktől