Mutasd

>> Egyéb2008-01-01

Most, hogy végre rendes hó is esik, felvittük a kocsit Budán, a Hármashatár-hegyre. Meg kell mondjam a Pirelli téligumikkal és az elsőkerékhajtással úgy felmentem mindenhol, hogy még magam is meglepődtem. Remekül muzsikál télen is az autó, gyakorlatilag ugyanúgy indul a hidegben is, mint nyáron, ami külön öröm. Az is igaz, hogy eddig csak egy alkalommal volt lehetőségem igazán átfagyott állapotban beindítani, mert egyébként mindig beállok vele a jó meleg garázsba. Meg is ajándékoztam egy garnitúra alfás szőnyeggel karácsonyra, amit Punisher kollégánál lehet megvásárolni.

 
>> Tuning és extra2007-12-02

zozo145 kollégától vásároltam négy darab gyári dísztárcsát. Szegénynek nem lehetett felpattintani a Punto felnire, nekem a Bravo felnire viszont simán passzolt. Elég keményen lehetett csak felpattintani őket, ami jó dolog, hiszen nehezen is jönnek le :-) Egyébként mindegyik hibátlan állapotban van, kivéve egyet, aminek két helyen picit le van törve a pereme.

 
>> Tuning és extra2007-11-20

A kocsihoz sajnos nem kaptam téligumit, ezért a Pirelli W190 Snowcontrolra esett a választásom. Végül 60 ezer forintért vettem is négy darabot, illetve beszereztem 4 használt lemezfelnit is még 20 ezerért. Nagy szerencsém volt, hogy egy közeli gumisnál a nyakukon maradt 16 darab csavar Alfa 166-ból, melyekből csak egy picit kellett fűrészelni, és már kész is a télre a kocsi.

 
>> Tuning és extra2007-10-31

Ma végre riasztót is szereltettem a kocsiban, a Delt Alarm Kft.-nél (www.deltalarm.hu). Van rablásgátlás is benne, amit még szoknom kell, de nagyon korrektül megcsináltak mindent és nem gányolták szét az autót.

 
>> Tuning és extra2007-10-12

Tegnap éjfél körül beszereztem Halesztól egy pár kigyó matricát, egy hátsó amorés szélvédő matricát és egy-egy rendszámtábla keretet. Mindez 2200 Ft-omba került, ami nagyon olcsó.

Alapvetően nem vagyok oda a matricázásért, de a két kis fehér kígyó ízlésesen mutat az indexek fölött. A hátsó szélvédő matrica már kicsit vadabb dolog a maga 60 centis szélességével, de még ez sem rondít az autó külsején. Ráadásul a mögöttem jövők látják hova is tartozom :-)

 
>> Egyéb2007-09-30

Ma ki tudtam cserélni a kocsi kopott emblémáját a motorháztetőn. 5100 Ft volt az új, de nem volt egyszerű leszedni a régit. A trükk, hogy hajszárítózni kell az embléma hátoldalát és akkor a ragasztója elenged egy idő után. Persze vigyázni kell az emblémát rögzítő két kis fém alátétre is amikor levesszük, nekem szerencsére sikerült épen lekapni őket.

 
>> Egyéb2007-09-14

Belement a második tank benzin is a kocsiba, és 10 literes budapesti fogyasztást sikerült mérni. Ez annak fényében elég jó, hogy rengeteget szívtam a felújítások és egyéb lezárások, tüntetések miatt a dugókban.

 
>> Egyéb2007-08-30

Végre sikerült átíratni a kocsit. Szinte majdnem kereken 60 ezer forintba került eredetvizsgával együtt. Nem semmi...

 
>> Egyéb2007-08-28

Ma megy eredetvizsgára a kocsi. Viccnek tartom, hogy 3 órát mondanak a dolog lebonyolítására, de hát Magyarországon élünk, az ember már fel van készülve az ilyenekre. Jártam ma Lágymányoson és kicsit aggódva szemléltem a benzinmutatót, mivel 355 km-t mentünk tankolás óta és már jó ideje negyedet mutat. Menet közben kicsit ingadozik, de úgy látom még tartja ezt a szintet. Mindenesetre esélytelennek tűnik az 500 km megtétele, és így a 10 literes fogyasztás elérése, ami valljuk be nem is kevés annak tükrében, hogy 160 km-t autópályán 110-zel mentem.

 
>> Autóápolás2007-08-27

Végre sikerült vennem egy flakon Turtle Wax bőrápolót és a kormány, illetve a váltógomb is megkapta a magáét :-)