Jönnek a külső töltésű hibridek az Alfánál is

2016-01-11  Tedi
Sergio Marchionne szerint a Fiat Chrysler Automobiles töltős hibrid autói a Maseratinál és az Alfa Romeónál mutatkoznak be.
Hírek >> 2016  

A konszern vezérigazgatója a detroiti autókiállításon beszélt erről olasz újságíróknak kérdésre válaszolva. Elmondása szerint a Maserati Levante és a Quattroporte leszenek az első modellek, amelyben bemutatkozik a hibrid hajtáslánc, de ennél több részletet nem mondott.

Így arról sem beszélt, hogy mikortól válik elérhetővé a technológia és arról sem, hogy mely Alfákat érintheti. Találgatások persze vannak, a legtöbben azt vízionálják, hogy az új felső-középkategóriás modellben mutatkozhat be a milánói márka kötelékében a hibrid technológia.

Sergio Marchionne emellett tőle nem szokatlan módon kritikus hangon szólt a teljesen elektromos autókról, mint mondta sem ők az Amerikában forgalmazott 500e-vel (amely minden egyes eladott példányávan milliókat buktak), sem senki, még Elon Musk, a Tesla vezetője sem keres egy fillért sem a teljesen elektromos autókkal. Ezért is indul el az FCA a hibrid technológia felé.

Írta:
Tedi