Mutasd

>> Tuning és extra2024-04-06

Sosem értettem, hogyan tudnak a gyártók kiadni egy sportos hot-hatch-et, ami közel 250ló és emellett egy botmixer hangja is férfiasabb... Ez egy olyan fájópont volt mindig is a QV-vel szemben, amire sokáig kerestem a megoldást az olcsó és a kielégítő között. Mivel a hosszabb távokon kellemetlen tud lenni egy nyitott rendszer és a szomszédokkal való viszonyomat sem szerettem volna megbolygatni, így egy szelepes hátsó dobra jutott a döntés. A netet böngészve ez egy bankrablásra méltó összegre jött ki a nevesebb gyártóktól, tehát lejjebb kellett adni a névből és a minőségből.
Csoporttagokkal megvitatva a témát és pár emberrel, aki érintett volt a témában és esetleg volt is tapasztalata hasonló termékkel, arra jutottam, hogy érdemes lenne kipróbálni egy sokak által vásárolt kínai dobot, ami megfelel a követelményeknek.

Szerencsére sikerült is találni Ali-n, szinte a neten találtak negyed áráért - persze az árhoz viszonyítottam az elvárásaimat is. A sok pozitív véleményt olvasva és az értékeléseket böngészve bevállaltam a vételt, még ha nem is volt PayPal-ra lehetőség. A kommunikáció az eladóval teljesen rendben volt, a vámon kicsit elidőztek, de a csomag kb 1,5 hónapon beül háznál volt. Az egyetlen negatív észrevételem a csomagolást érintette, ami nagyon silányan volt védve - sajnos később kiderült, hogy a vámolás után nem csomagolták megfelelően vissza a terméket és az egyik szelep motorja megsérült.

Egy gyors egyeztetés a kipufogós szakival, majd a beszerelés után átvételkor elmagyarázta, hogy az egyik motor cserére szorul, mivel nem reagál semmire. Ez persze meg is történt. Utánrendeltem rögtön kettőt, mivel azt az infót kaptam, hogy hajlamosak idő nap előtt bekrepálni. A cserét otthon magam végeztem, mivel külön kérés volt, hogy bármikor gyorsan visszaalakítható lehessen gyárira. A motor cseréje sem oldotta meg a hibát, így nem maradt más, mint lebontani a legkisebb hibalehetőségig a dolgot. Pár kínkeserves perc próbálkozás és a szentek felsorolása után rájöttünk, hogy kontakthibája volt csak a motornak és így már minden pacekra működik. Ezen a hibán kívül én teljesen meg vagyok elégedve a termékkel, főleg úgy, hogy a nevesebb modellek töredéke áráért vettem.