ChEff - főkép
>> SzervizAlfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-06-22

Sokat gondolkoztam, hogy milyen gumi kerüljön a megbecsült autóra. Eddig Michelin Pilot Exalto PE2 volt rajta amivel nagyon meg voltam elégedve, de az ára miatt sajnos más lehetőség után kellett néznem. Nem szerettem volna feladni a minőséget az ár miatt ezért sokáig keresgéltem és meg is találtam a Pirelli P Zero Nero 215/45 ZR 17 87W személyében.
Az AutoMax -nál akciósan jó pénzért jutottam hozzá. A szerelés mindennel együtt fél óra alatt megtörtént, gyorsak és hatékonyak voltak. Szerintem bárki kipróbálhatja őket.
Kicsit izgultam, hogy az alufelnieim az ültetésnek és a magyar utaknak hála rendben lesznek-e. Végül a 4 kerékre 170g súly került :D

Most olyan érzés menni az autóval mikor az ember vesz egy szép, új, nagyon kényelmes cipőt.

Olasz autón olasz gumi, így lesz a legjobb!

 
>> SzervizAlfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-06-17

Meglátogattuk Geri és Alfater szerelőműhelyét, hogy elvégezzék az olajcserét. A Selenia ami benne volt 19000 km alatt szinte semmit sem fogyott, így nyugott szívvel bólintottam rá, hogy legyen megint Selenia Alfa Romeo 20k. Cserélve lett még az olajszűrő és a levegőszűrő is.
Már egy ideje égett a check engine lámpám Geriék ezt is kiolvastatták. Kiderült, hogy légtömegmérőm gyengélkedik. Legközelebb ez is orvosolva lesz.
Óra állás: 112000km

 
>> EseményAlfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-05-25

Első Selenia Rallynkon vettünk részt a hétvégén.

Röviden:
Nagyon, nagyon jól éreztük magunkat!

Kicsit hosszabban:
Mivel ez egy tájékozódási verseny ennek megfelelően már az Ábel Autóház megtalálásánál bajba ütköztünk. Egy beugróval elöbb kanyarodtam le, uh nagy reményekkel indultunk. A rajtoltatásnál magunk elé engedtük majdnem mindenkit, gondoltuk inkább most reggel várunk, mint délután a nagy melegben. Két navigátorom volt Reni és Zoli. Mindenkinek megvolt a feladata. Reni olvasta az itinert és újraszámolta a kilométereket miután eltévedtünk :) Zoli a feladatokért és az időmérésért volt felelős. Én meg vezettem.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, végül összetettben a 8. helyen végzett a csapat ami ahhoz képes, hogy reggel még azt sem tudtuk, hogy eszik-e vagy isszák ezt a programot sztem nagyon jó.
Külön tetszett a csapatom navigátor részének a borkóstolás, majd a legnagyobb meglepetésünkre egy Polgár borral térhettünk haza. :)

Nagyon szépen köszönjük a fáradságot a szervezőknek, hogy ilyen élményben lehetett részünk!

Képek: Selenia Rally

 
>> EseményAlfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-04-20

Miután név szerint üdvözölt a monitor a beléptetésnél egy csodálatos napot töltöttünk el a Monostori erőd "fogságában" :D

Nagyszerű volt beszélgetni az Alfás társakkal, pihenni a plázson, felmászni a falra és onnan szemlélni a sok-sok szép autót aminek tömege lenyűgöző volt. Kipróbáltuk a lézerharcot is, nagyon tetszett mindekinek.

Részemről köszönöm a szervezést és megnyugodva tértem haza, hogy sem az esztergomi, sem a komáromi tali nem nyírta ki a másikat. Mind a kettő nagyon jól sikerült.

u.i. a tombolanyaremény itt is megvolt :)

Képek: AC09 Monostori Erőd

 
>> EseményAlfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-04-08

Szerintem nyugodtan mondhatom, hogy életem legjobb alfás rendezvényén voltam. Nekem és Reninek nagyon tetszett, köszönjük szépen a rendezést Tomminak és családjának és azt is, hogy elintézték az első igazi napsugaras délutánt :)

Jövőre találkozunk!!

Képek: IX. Esztergomi Alfa Romeo találkozó

>> EseményAlfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-04-03

És vége!! :)

Az utolsó alkalommal is nagy küzdelem volt a pályán a végső helyezésekért. Végül nagyon szép helyen végzett a két Alfa Amore csapat a Klubok Harca gokart bajnokságban. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát, néhányan az All In-t is bepróbálták.

Csapahelyezések:
Alfa Amore Team One (Ystuc, Áki, Én): 5. hely
Alfa Amore Team Two (Rolibaba, Gerissimo, Tommi): 4. hely

Egyéni helyezések:
Anikó 2. hely

Rolibaba 1. hely
Gerissimo 4. hely
Áki 6. hely

Összesített eredmények:
Alfa Amore Team One: 4. hely
Alfa Amore Team Two: 3. hely

Anikó 1. hely

Áki fogalmazta meg legjobban a verseny lényegét:
Nem vagyunk lassúak, nem esünk le az ideális ívről és nem csúszunk túl a féktávokon. A város egyik legjobb csapatával küzdünk és sokan tudják még, hogy kikre gondolunk amikor azt mondjuk, hogy Alfa Amore Team 1, 2! A csapatunkban nagyon jó versenyzők vannak és nem szeretjük ha az Alfásokat összekeverik az Corsasokkal! Büszkén gondolunk a csapat és egyéni győzelmeinkre, a dobogós helyezésekre és a leggyorsabb körökre! Nem szeretjük a gyenge go-kartokat, a csúszósokat és a gumifalat! Itt hajtunk Európa szívében és mindenki azt mondja, hogy nekünk van az egyik legjobb csapatunk! A pályán mi vagyunk a császárok és igenis jövőre miénk lesz a bajnoki cím!
Alfa Amore Team 1,2 én így szeretlek!

Képek: Klubok Harca 5. forduló

 
>> EgyébAlfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-04-01

Annak reményében, hogy most már marad a jó idő és lassan kitavaszodik, felkerültek a nyári kerekek az autóra. Tavaly megfogadtam, hogy gumishoz viszem az autót, ha le kell cserélni majd a kerekeket, de nem így tettem. Meg is lett a böjtje. 2.5 órámba telt a 4 kerék átszerelése mivel a 156os felnik nagyon passzentosak a 147es agyára, plusz még rá is sültek a felnik, tehát nagyon nehéz volt leszedni őket.

De a lényeg, hogy most már fent vannak a szép nagy OZ felnik a Michelin gumikkal. Tervek között szerepel, hogy lecserélem a gumikat, mert már a végét járják, de erre még 1-2 hónapot kell várni. Ugyanilyet szeretnék, mivel nagyon bevált.

Nagy élmény a 15 colos kerekek után megint 17-essel falni a kilométereket.

 
>> EseményAlfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-03-02

Ismét a Hungarokart pályáján került megrendezésre a Klubok Harca fordulója, ahol az Amores csapatok megint nem vallottak szégyent. Sajnos nem hoztuk az előző fordulókhoz képest várt eredményt, de nem csüggedünk a végelszámolásnál még benne lehetünk a jóban :)
A pálya csúszósabb volt, mégtöbb kritika érte a gokartokat de a társaság azt hiszem mindenkit kárpótolt.
Az Audisok múltkori poénját megfejelve most némelyikük TT-vel ment haza :D

Csapahelyezések:
Alfa Amore Team One (Ystuc, Áki, Én): 6. hely
Alfa Amore Team Two (Rolibaba, Gerissimo, Tommi): 5. hely

Egyéni helyezések:
Anikó 2. hely

Rolibaba 5. hely
Gerissimo 6. hely

Képek: Klubok Harca, 4. forduló

>> EseményAlfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-02-22

Nagyon jó hangulatú, kis létszámú, egészen baráti összejövetel volt az Autoexpo M1 csarnokban, ahol luxusautókat, amerikai izomkocsikat és nem utolsó sorban az Alfa Klub kiállított autóit is megtekinthettünk.

Köszönjünk a szervezést, reméljük jövőre ugyanitt kicsit többen leszünk...mondjuk, hogy tele legyen az egész csarnok :D

Képek: AlfaFarsang

>> EgyébAlfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-02-21

Felkerült azt autóra az AC09 reklámmatrica. Április 18-ig ékes dísze lesz.