Mutasd

>> Tuning és extra2008-05-23

A gyári lámpák teljesen bemattultak, a fontsor elkopott, ráadásul egy nagyobb kő (?) összezúzta az egyiket. Először olcsó TYC-re lettek cserélve ezek azonban nem voltak méretpontosak, rosszul szórták a fényt, és kb. két hónap után letörtek az izzókat tartó fülek.

A gyárira viszont gyűjteni kellett, mert aranyárban mérték (Bosch darabja 87.000.-), aztán jött az ötlet bontott GTA-lámpák. Ezekből azonban csak egy-egy darabot lehet elcsípni és többnyire Albionból származót, amivel csak az a gond, hogy ellentétesen szórja a fényt.

Végül összespóroltam egy gyári (Carello) GTA lámpáravalót, ami ugyan nem Xenonos (így is kisebb vagyon), de legalább jó minőség és be lehet szerelni rendesen.

Aprópó! Az utólag töredékösszegért beszerelhető xenon-szettekről mindenkit lebeszélnék. Nemcsak azért, mert nem megy át a vizsgán, hanem azért is, mert lényegesen nagyobb hőt termel, ami a fontsor hamarabbi elhasználódásához vezet. Ráadásul a xenon fény szórt, ezért tényleges funkcióját csak projektorral (békalencsével) tudja ellátni.