Mutasd

>> Esemény2009-03-25

Március 20- án, reggel hétkor kikanyarodva a főútra beengedett maga elég egy céges renault mégane. Megálltam egy vectra mögött, de a (céges) renault nem. Kb. 40- 50- nel belémjött és beletolt a vectrába.
Az egész autó kész. A lökhárítók, a hátsó futómű (megint kitolja a fenekét kanyarban), az ajtók, ablakok szorulnak, a motorháztető elcsúszott, a lámpák illesztései is. Gyakorlatilag rövidebb lett az autó jobb oldala.
Tegnap voltam kárfelmérésen... érdekes egy ország ez. A lökhárítók kb. 60%- át fogja fizetni a bizttosító, mert már volt sérülve. Nem az az első, hogy ha veszel egy autót, hogy motorikusan, és az egyéb esztétikai hibákon kívül rakod rendbe? Egyébként meg ha megcsináltatom a lökhárítókat, akkor is volt már sérülve és két nap múlva úgyis meghúzza valamelyik paraszt egy parkolóban... és épp most következett volna az esztétikai javítás.
A futóművet nem fizeti a biztosító, mert az avulási idő 6 év, és az Alfa 10 éves, és amúgysem látszik semmi jele annak, hogy kár érte. A kárfelvevő nem hitte el, hogy szar lett az egész, aztán meggyőztem, de a biztosító akkor sem fizet (100.000 minusz). Felemelték az autót, és mutatta, hogy látszik, hogy odáig nem ért el az erőhatás... de hát ha egy test be van szorulva két test közé, erőhatás éri, akkor ott mozdul minden, még ha konkrétan a futómű nem is kapott... vagy tényleg én vagyok a hülye.
A csomagtartó padlólemezére sem fog teljes árat fizetni, a már említett avulási időre hivatkozva... így az vagy ki lesz lakatolva, ha nem látszik olyan súlyosnak, vagy ki lesz cserélve egy bontott 56- osból.
Tegnap hazafelé álló helyzetben felment a víz 90°- ra, szóval lehet, hogy a hűtő is kapott valamit, de aztán lement 10 másodperc alatt. Ilyet még nem csinált 30°- ban sem.
Egy héten belül szólnak vissza, és állítólag egy hét lesz a javítás is.
Az biztos, hogy nem akarom eladni, szóval meg lesz csináltatva, de az is biztos, hogy sosem lesz olyan, mint volt (gyári). Mint ha meg lenne szetségtelenítve.
Több dolog is megerősödött bennem: ez egy szar ország, és tele van idiótával, akik amellett, hogy hülyék, még vezetni sem tudnak.
"Magyarország én így szeretlek!"