mizooo - főkép
>> SzervizAlfa 156 1.6 TS // 2010-09-04

Volt egy kis időm visszacseréltem Agip formula LL +-ra az olajat, és megleltem a traktorhang okát, a leömlőkön 4 db repedést találtam majdnem tőben. :S
Elvittem egy ismerőshöz aki megfúrta a repedések végét, és sárgarézzel leforrasztotta az egészet, egy darabig jó lesz amíg szerzek egy jót.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 TS // 2010-07-25

Eléggé idegesített, hogy a jobb hátsó rugótányérom el van rohadva, hát kiszedtem és igen igen elámultam, hogy alig tartottam valami :S.... Fater megpróbálta megeheszteni, de egy óvatlan pillanatban átégett a gátló fala és folyt is az olaj még jó, hogy ki nem gyulladt.... Keresgéltem gyorsan a neten és felhívtam Grande Bandit akinek volt is egy felesben autóba be irány a bontó este 20:00-kor már szereltem is be a bontott cuccot, igaz balost kaptam, de át lehet szerelni jobbosnak is szimetrikus... Most nyugodtan autózok már nem fog leszakadni. Amúgy többektől hallottam ezt a rugótányér rohadást jobb oldalon ez is egy típushiba :s....

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 TS // 2010-07-17

Na ma bekerült a friss gyári olaj a véltómba elég fekete volt amit leengedtem, nagy nehezen imbusz kulcsot kellett gyártanom a leeresztéshez.

Közben voltam klímásnál, a nyomáspróba alatt valami nagyon csekély mennyiséget eresztett a rendszer így a faszi nem töltötte fel, nem vállalta el a javítást viszont lehúzott 2 rongyal mert nem tudta megmondani mi a baja LOL.... :(

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 TS // 2010-06-26

Nem sikerült rendesen összerakni a leömlő alatti csatlakozást kifújt mint állat, ma jött el az idő vettem még egy tömítést és volt itthon BOSAL paszta is.

A levett tömítésen világosan látszik, hol is fújt ki, laposreszerelővel letisztítottam mindkét felületet, Bosal paszta a tömítésre összehúz, alapjáraton felmelegítettem vártam vele és szuper lett sehol nem fúj ki :D... Csend lett végre No traktorhang.

Ui: A selenia olajjal nem vok megelégedve, úgy látom elég rendesen bekajált a motor belőle pedig alig mentem vele :S...

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 TS // 2010-06-13

Na meglett a 10K a vasban megkapta a jól megérdemelt Selenia 20K-t, Olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő csere. + Jobb első Stab rúd bekötő csere. Szelepfedél tömítés le letakarít lefúj betűk is pirosra :P... Tömítés letakarít + FBS.. Mert engedte az olajat.. Kipuff sortömítés csere, mert valahol kifujt de még most is kifuj és asszem alul a toldásnál uhogy az még 1 kör lesz. jah a féknyergek elnyerték vörös színüket a sárga nem jött be. És a Féktárcsák közepe is ki lett takarítva festve ne legyen csupa rozsda.

Hétvégén még le kell kapni a jobb hátsó lökésgátlót is a rugótányér félig be van szakadva elkorrodálódott alig merek vele menni, remélem fater meg tudja hegszteni.

Jövő hónapban klíma töltés/javítás. Váltóolaj csere

jah és nem vittem szervízbe mindent én magam csináltam kicsit nem bízok senkiben inkább napokig szopok vele de fullos lesz....

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 TS // 2010-06-06

Ki volt szakadva a jobb kormány gumiharangom ezt pótoltam, közben észrevettem ,hogy tele volt vízzel a szakadt gumi. Megnéztem az ép bal oldalt is abból is folyt ki víz rendesen!??? Minkét oldalt letisztítottam lezsíroztam és összeraktam erre figyelmet fogok fordítani a jövőben.

Közben akipuffom is kifujt enyhén elöl, a leömlő alatti tömítést és tőcsavarokat cseréltem, de nem az a rossz 7végén kap egy sortömítést is + Motorolajcsere, Váltóolajcsere + szűrők + szelepfedél rehab

Jah kipolíroztam az első lámpákat is és állítottam rajtuk mostmár látok is valamit.. :D

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 TS // 2010-04-16

Visszakaptam a fényezőtől a vasat nagyon szép lett kicsit látszik a színkülönbség de nagyon friss a cucc :D....

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.6 TS // 2010-04-04

Adriánnak már kifizettem a Novitecről mintázott első toldat felét. Fizu után megyek érte az is felkerül :D.....

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.6 TS // 2010-04-04

Megjöttek Sünitől a küszöbspoilerek is egyenlőre nem jók a méretek, túl rövid (10mm). Akciózik rajta a gyártónál remélem lesz eredménye.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 TS // 2010-04-04

Elvittem a lakatoshoz a gépet a küszöbvégeket meg egy két apróságot kihegeszteni, még jó h mondtam neki legyen alapos. A vége 75 rugó lett és az egyik küszöb teljesen kuka volt a másikból 60 cm maradt meg. + Az alvázon sok sok foltozni való, a két első doblemezen levő erősítéseket is teljesen újra kellett építeni. Úgy hívott le h nézzem meg mert nem fogom elhinni.... megnéztem :( . Na de most kész lett jövő hónapban fényezés + Spoilerezés. Alfacityre kész kell lennie!!!!