Mutasd

>> Szerviz2014-11-19

A nyáron a parkolóhelyemen a födémet javították, mikor ráomlott a kocsira a betontörmelék. A vállalkozó felelősség biztosítására próbáltuk az ügyet elintézni. A kárfelvevő olyan jól felvette a kárt (foltjavításra vett egy csomó mindent, holott metál fényezésen olyat nem lehet csinálni), hogy a biztosító ajánlott egyezségre 116k forintot. Ami sérült:
- gépháztető
- tető
- szélvédő
- lámpa
- lökhárító
- sárvédő
- J1 ajtó
Már így is sovány volt az ajánlat, de ezt megfejelték azzal, hogy 15perc múlva visszahívtak, hogy elnézést, de minusz ÁFA! Mi az hogy minusz ÁFA? Egyezségnél? Kb 91k forint?! Szerintük ez így van, ráadásul az önrészt majd a károkozótól kell behajtanom. Ilyet sem hallott még senki a környezetemben, de a telefonos mókus szerint ez egy 50 éves rendelet, mindig is így volt. Nos ezt az ajánlatot nem fogadtam el, hanem megcsináltattam számlára. Érdekes, hogy így 276k volt a számla, ami a közelében sincs a biztosító által ajánlott összegnek. Rohadék egy brigád. Több hónapig ültek a papírokon, nem fizettek ,majd hirtelen a szabadságolásom közepén ők mindenáron a tetőt meg akarták mérni. Végül találkoztam újra a kárfelvevővel, aki újra körbemérte a kocsit, de mindenhol(!), majd elégedett mosollyal távozott, mondván, küldik a pénzt, papírokat. 4nap múlva felhív a biztosító, hogy akkor egyeztetné a számlaszámot, küldené nekünk a pénzt! Wazz, milyen papírt néztek ti ott bent? Ott van egy cég aki a kárrendezéssel meg van bízva, oda kell küldeni a pénzt! Válasz: "köszönöm, ez hasznos információ volt." Persze az önrésszel csökkentett összeget küldik, a maradékot be kell vasalnom a betonkorr kft-n, vagy azt is majd a kárrendezők behajtják? Itt még nem tartunk... Amúgy az MKB biztosító ez a töketlen banda.

Ha már fényezőnél volt a kocsi, megcsináltattam a bal hátulján keletkezett tavalyi sérülést. Valami paraszt végighúzta a JH ajtót és a hátsó sárvédőt, de úgy rendesen, fémig. Ez plusz 55k pénz volt, úgyhogy remélem csuklik az a bandzsa fasz, amelyik nem tudott elfordulni anélkül, hogy összebarmolja más tulajdonát.