Mutasd

>> Tuning és extra2019-01-29

Rendeltem a borfestek.hu oldalról tisztító alkoholt, folyékony bőrt, színt és lakkot.
Na most a színig meg van. Úgy néz ki csak erre a részre kellett folyékony bőrt vinni a felszíni repedésekbe, talán máshova nem fog kelleni.
A szín nagyon eltér az eredetitől.
Egy színpalettán kellett választani színt, én a mustár színű cr16os rendeltem, mert ahogy néztük telefonról az passzolt hozzá. KB mikor felvittem szivaccsal a felületetre és megszáradt, kaptam egy vaj színű cr11es kódú színt.
Pontosan ugyan olyan színt nehéz eltalálni, de hogy ekkora különbség legyen arra nem számítottam.
Most újra rendelek színt, találtam is egy másik oldalt, a neve :
https://kreativpartner.hu
Ott van ami még passzolhat hozzá, de előbb körülnézek itt Győrben hogy előben láthassam, ha találok...
Innentől úgy tervezek hogy szóró pisztollyal viszem fel a színt meg a lakkot is.
Evvel a színnel 'csak' 2600at buktam, de előnye hogy a folyékony bőr mellé ez is tömíti a repedéseket kis részben.

 
>> Tuning és extra2019-01-27

A két első ülés kapott ülés fűtést, mind alul és felül is.
Az elektromos része korábban lett bekötve.
Folytatás a bőr feljavítása.

 
>> Tuning és extra2019-01-27

Igaz már van télre alufelni fent az autón, de változott a dolog és a mostani fent lévő átkerül a TDre, erre meg ugyan olyan kerül mint nyárra, csak szürke lesz.
Az egyik felnit, amelyiken nincs gumi görgőztetni elvittem, mert a belső átmérőjén volt 2 mm különbség. Kisúlyozni nem szerettem volna.

A felcsiszolás megtörtént kívül belül.
Belül ezüst színt kapott.
Kívül voltak enyhe patka nyomok. Azok a sérülések be lettek csiszolva, majd kitt lett belehúzva. Jött a csiszolás és tisztítás után az alapozó.
Most itt tartok. Az alapozó után finom csiszoló papírral fel lesz csiszolva. Még a színt meg kell vennem és mehet rá + lakk.
Gumik még nincsenek, majd eztán valamikor.
A jelenlegi gumik rosszak.

A kép még havas, de napközben 6°C volt, aminél mostanában nem lesz melegebb hogy megoldjam. 1 hét múlva jósolnak 7°C-ot egyetlen egy napra, na akkor lesz befejezve a fényezése.

 
>> Szerviz2018-11-11

Felkerültek a téli kerekek + a középső tükör is fent a helyén ;-) és még a fék olaj sem fogyott semmit :) remélem így is marad ;-)

 
>> Szerviz2018-11-10

Ismét elszivárogott a fék olaj, úgy hogy újra ki az aksi tartó. A főfékhengernél a tömítés csere ezek szerint nem jött be, máshol kerestem a gondot. Most kicseréltem a be csatlakozó műanyag darabokat, hátha azon van/volt hajszál repedés, gumi csöveket átnéztem.
Le töröltem mindent, majd hagytam úgy és egy 3 óra múlva már újra olajos volt a váltó teteje, és rá leltem hogy a kuplung munkahenger is el engedi a olajat. Ettől függetlenül a főfékhengernél is gond volt, de az 1/10 akkora.
Kiszereltem a kuplung munkahengert amíg még látni lehetett és kapott egy bontott dugattyút bele, amin jó a két lehuzó tömítés. Össze rakás után légtelenítés.
Az hogy jó lett vagy sem, reggelre kiderül. ;-)

Közben ma elkészültek a téli kerekek, holnap már mehet is fel az autóra :)
(5.000,-)

Ja és Kingus sikeresen letépte a középső tükröt, úgy hogy azt még vissza kell ragasztanom :))

 
>> Tuning és extra2018-11-10

A felniket, amiket még én fújtam spray-el ezüst színűre most kaptak rá lakkot is hogy jobban mutason. Persze előtte alapos takarítás és össze készítettem a gumikat ami megy a gumishoz.

Itt amelyik felnin nincs gumi, azt elvittem görgőztetni mert a belső felén volt egy 2 mm benyomódás valószínűleg kátyú végett.

 
>> Szerviz2018-11-09

Még a közel 2 éve megvett 2 db új téli gumi mellé meg jött a másik kettő is, mivel most jött el az ideje.
Így majd 4 új gurulókon vágunk neki a szokásosan vizes télnek :D

Kormoran Snow 195/55 r15 85H

 
>> Szerviz2018-10-28

Éjjelente mikor igencsak hideg van akkor a főfékhenger tömítéseknél elszivárog a fék olaj. Hát így most a hétvége alkalmával csak bontottat kapott és kiderül hogy jó lett vagy sem. Ha nem akkor lesz bele új. A kép csak illusztráció! ;-)

 
>> Tuning és extra2018-10-06

Nézegettem bőr ülést és azt is inkább bézs színben, a hahun volt fent egy 146os amiben épp ilyen volt, így hát egy próbát megér, rá kérdeztem. Ez másfél hete volt, először úgy volt hogy egy sima szürke ülést viszek cserébe, amik szép állapotban vannak, de az a tulajnak nem tetszett, meg közben kiderült hogy légzsákos kell, így hát kikerült a JTDből mivel abban úgy sem működik és majd a későbbiekben cserélve lesz vezető és utas oldali légzsákos verzióra.
Össze raktam egy komplett szettet és az már megfelelő volt a tulajnak is, így hát szombatra be lett tervezve a közel 400kmes út odafelére.
Reggel 4kor indultunk a kis TDvel , mert veszünk még 10 napos út díjat, aztán ahogy elhagytuk Győrt elszakadt a hossz bordás szíj.
Fater gyors haza húzott, de siettünk mivel időre voltunk.
Gyors dobunk rá addig egy használt szíjjat aknán, de látva hogy az ékszíj is sérült nem bajlódtam vele. A hiba oka hogy mikor hengerfejeztem a TD-t akkor a blokk hátulján ott maradt egy rongy, ami azért volt ott hogy ne folyjon le a motor olaj mikor le lett emelve a hengerfej. Hát az a fekete rongy észrevétlenül ott is maradt, és kB azóta 400 kmert mentem de eddig nem kapta el. Most hogy indultunk messzire pont elkapta és feltekerte a vízpumpára és vége. Még marha nagy szerencsém volt hogy itt helyben történt. Na végül gyors át pakoltam a TS-be és indultunk, persze arra is újra út díj.
A helyszínen egy 3 órát töltöttünk, én a szereléssel.
Kikaptam az első üléseket, aztán a hátsókat, 4 ajtókárpit és végül a 4 műszerfal betét. Majd a magunkkal vitt Special Edition ülések be.
A haza út már rövidebbnek tűnt, egy gyors kaja út közben és el is ment a nap :)
Az ülésekre 60.000 Ft-ot fizettem rá + úti költség

 
>> Esemény2018-09-16

Fél 8kor indulás ~11 körüli érkezés
Gyorsulás a többi alfással ami már hiányzott :)
Giulietta 8c Compentizione vörös szín, ami a kis JTD jövő évi fényezésében lesz szerepe, vagy nagyon hasonló árnyalatban.
Tombola kezdéséről majdnem lecsúsztunk, de még időben oda értünk és rá két percre már ki is húztak, amin nyertem egy Petronas ajándék csomagot. Ez már a második nyereményem tőlük :)
A csomag rengeteg minden jót tartalmaz 2 fő részére.
Itthon felfedeztük hogy az öv táska szintén tartalmaz ajándékokat. /utolsó kép :)
Nagyon jó nap volt és jövőre is mennünk kell! :)
Az ajándéknak nagyon örülünk és hasznát vesszük :)
Este fél6kor indulás haza, csak kajáltunk egyet még út közben :) Fél11re haza is értünk :)

KUL18'

KUL18'/2