Mutasd

>> Szerviz2017-07-03

1/4 évnyi távollét után az elmúlt héten hazatért az Alfa Romeo. A hosszú távollét oka : motorcsere és persze az,hogy "roszkor" vittem rossz szerelőhöz. Még Februárban vittem a 17 ker -i "szerelőhöz" -cartárs ajánlása alapján- motor felújításra vagy motor cserére. Persze a szaki némi idő elpazarlása után javasolta, hogy legyen inkább motorcsere. Könnyen tudtam azonosulni a motorcsere lehetőségével, hiszen így legalább lesz egy másik hajtómű amelyiket szép lassan felújíthatom ameddig az éppen használt tönkre megy.
Az új motorban 160 e km van és természetesen egy Graz-i nyugdíjas ügyvédtől került hozzám Miskolci átszállással. Persze a 3 hónap alatt volt néhány potya utam Pest megyében és elmentem Szegedre is motorért, de szerencsére jókor jött a telefonos segítség Miskolcról és nem hoztam el.
Az új hajtómű egyébként jól működik, nem megy még úgy ahogy kellene, de elégedett vagyok vele. Az elmúlt három hónap alatt beszéltem illetve találkoztam néhány nagyon segítőkész kartárssal akik elláttak tanáccsal és nagyon fontos infókkal . Remélem Zánkán is találkozhatom velük!
Az új szerzeménynél természetesen meg volt az olajcsere (selenia) és vezérlés csere (inna) illetve a kuplung tárcsa (nem tom mit rakott be az a ... ) cseréje is.

Most úgy úgy tűnik hogy csak a klímát kell valahogy működésre bírni illetve az utastérben a hűtőfolyadék hőmérséklet kijelzőjét. (Ezek most a legbosszantóbb hibák)