Mutasd

>> Autóápolás2013-07-15

Sajnos ritka ronda állapotban voltak a visszapillantó tükrök tartókeretei, főként a bal oldalon, de már alakult a jobb oldali is. Ha már a hifi miatt széjjel kaptam az ajtókat és letörtem a belső tükörfedő műanyagok lábait (szerintem azt nem is lehet máshogy leszedni :), persze a pillanatragasztó csodákra képes - akkor helyrerántom a tükröket is. A cartársak javaslatára alapozva vásároltam csiszolópapírt, matt fekete fújós festéket és belevágtam a mókába. A tükrök leszedése és szétszerelése gyerekjáték, ez gyorsan ment. A csiszolást több fázisban csináltam először 80-as csiszolóval egy fúróba szerelt csiszolókoronggal, aztán adtam neki egy kis kromofágot, hogy a nehezen elérhető helyekről is levigye a cuccot, átcsiszoltam egy 180-as papírral és végül kézzel, egy nagyon finom 220-assal. A fújást vékony rétegekben, a rétegek között 10-15 perc száradási idővel csináltam egész addig, míg a várt hatást el nem értem. Szerintem egész jó lett. A tartósságot majd meglátjuk idővel...

 
>> Tuning és extra2013-07-15

Már néhány héttel ezelőtt, bedobtam az előző verdámból megmaradt DLD ládát és erősítőt, azonban a várt hatást nem érte el. Dübörgött mint az állat, de semmi középmagas nem érkezett a gyári hangszórókból, így megérettek a cserére.
Alapvetően olyan 16,5-es szettet kerestem, aminek az ára nem lépi túl a fájdalomküszöbömet, de mégis értelmes hangzást lehet belőle kicsikarni. Túlzásban nem akartam vinni, ráadásul amúgy is csak a fejegységről hajtom őket (Kenwood KDC-W8531Y). Böngésztem a netet néhány napig, ami tetszett rohadt nagy volt és kiemelővel sem fért volna be, vagy drága volt. Mondom adok egy esélyt a Média Markt-nak, mert hülye azért nem vagyok :). Rohadt egy szerencsém volt, utolsó darab Pioneer TS-A171CI szett volt jóárasítva 21k-ról, 13-ra. Na ezen felbuzdulva meg is vettem és másnap be is ugrott a helyére.
Bár a beépítési mélysége alapján befért volna a gyári helyre, de eltökélt szándékom volt, hogy nem a gyári ráccsal, hanem a sajátjával akarom feltenni, mert kegyetlen jól néz ki. Ezzel adtam magamnak és segítségemnek néhány óra többletmunkát. Sok agyalás és próbálkozás után arra jutottunk, hogy a legcélravezetőbb egy forgácslapból kivágott gyűrű lesz, amivel pont annyit emelünk ki a tányérból, hogy a saját rácsával tudjuk felszerelni. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok és a hanghatás is kategóriákkal javult.

 
>> Tuning és extra2013-06-29

Időközben megjöttek a matricák GT-től (köszi utólag is!), illetve még AC előtt rendeltem egy matricát a neten, az is megjött így 3 hét után. :)

Szóval megy a matricázás 1000-rel, szépen felkerült minden...sztem itt be is fejeztem lassan. :)

 
>> Tuning és extra2013-06-18

Az AC-n szerzett matricák is felkerültek végre...szerintem egész jó lett! :)

>> Esemény2013-06-15

Nagyon vártam már a szombatot. Előszőr úgy volt, hogy fiús bulit csinálunk és 4-5-en megyünk Komáromba csajok nélkül, aztán végül ketten maradtunk a cimborámmal, de jó volt így is. :)

Nem túl korán indultunk, mert csak Szigetszentmiklósnál csatlakoztunk a Dömpiék vezette konvojba. Egy jó 20 perccel a megbeszélt idő előtt értünk oda, de szerencsére nem voltunk egyedül, már akkor is 6-8 alfa várta a konvoj érkezését. Időben indultunk tovább, poén volt így együtt menni. Az M0-on kicsit szétestünk ugyan, de így is bármerre néztem Alfákat láttam magam körül, jó érzés volt. :) Haveromnak kb. annyi jött át, hogy félúton mondta, hogy az autópályán már rég ott lennénk és tömhetnénk valami kaját! :D

Sztem kb. 1,5 óra alatt értünk le, a kapun simán bejutottunk. Beálltunk a típus parkolóba és elindultunk felfedezni. Én jártam már korábban az erődben, de más feelingje volt neki, az biztos.
Bár nem unatkoztunk, gyorsan elment a nap nézelődéssel, dumálással és shoppingolással, főleg, hogy most voltam előszőr, némi programot még el tudtam volna viselni. A gumifüstölésre nagy izgalommal sétáltunk el, sajnos elmaradt. :(

Végig kint voltunk, a tombola után indultunk haza, ott sajnos nem volt szerencsém, pedig 1-2 dolgot elfogadtam volna. Én sem értettem egyet teljesen a dologgal (néhányan hangot is adtak nemtetszésüknek a tombolával kapcsolatban), megértem a döntést, csak szerintem az ott levők nagy része azért maradt addig, hogy megvárja a tombolát és hát a nyertesek 80%-a nem volt jelen. :(
Mind1, ez nem olyan fontos. Sokkal többet ért ennél az egész nap. Jól éreztük magunkat, sok szép Alfát láttunk (+ persze Maserattit és Ferrarit is), szóval jó volt így ahogy volt. Várom a 10. szülinaposat jövőre! :)

 
>> Szerviz2013-06-14

A múltheti olajcsere után elérkezett az idő a vezérműszíj cserére is.
Kapott új vezérműszíj készletet (gyárit) görgőkkel, új vízpumpát és 8db új gyári gyertyát is. Gyakorlatilag megújult a kislány! :)

Végre nyugodtan tudok járni vele, nem kell félnem mikor adja meg magát a vezérlés.

Érdekesség, hogy a korábban felbukkanó hibajelzés (a MAP szenzor és a gázüzem nem találtak egymásra) egyik napról a másikra eltűnt, 2 nappal a szerviz előtt. Nagyon nem bánom, de a fene se érti. :)

>> Tuning és extra2013-06-06

Délután "elugrottam" Győrbe, Tom_Tom84-hez, hogy elhozzam tőle a felniket. Már nagyon kellett, elég gyalázatosan nézett ki azokkal a dísztárcsákkal! :)
Nem bírtam ki, még este elvittem a gumishoz, volt kis centírozás + szerelés, kiköltekeztem magam mára! :)

 
>> Szerviz2013-06-05

Eddig csak ismerkedtem a drágámmal, kicserélgettem a kiégett izzókat, helyre pofoztam a ködlámpákat (elég ganéjul nézett ki belülről), aztán most már eljött az ideje egy komolyabb átvizsgálásnak. Nagyon izgultam mi derül ki! :)

Végül is a helyzet nem rossz, olaj + szűrők, vezérlés + vízpumpa ezekkel számoltam is + egy felső lengőkar (amire azt mondta a kereskedő, hogy cserélteti, hát nem sikerült neki, csak a másik oldalon), a hátsó felfüggesztésnél is valami merevítőt cserélni illenék és az első fékbetétek is vacakok. Összességiben nem vészes, féltem, hogy rosszabb lesz. :)

Van egy Engine Controll System Failure hibám, ami úgy tűnik, hogy a cserélt légmennyiség mérő miatt van, nem komálja, ha LPG-vel megyek. Hát ideje lenne megszoknia! :) Elviszem majd a gázoshoz, hogy bütykölje meg.

Ma kapott Selenia 20K-t + szűrőket, jövőhéten jön a vezérlés (Alfa Cityre kész kéne lennie! :)), a többit majd utána.