Mutasd

>> Szerviz2010-03-29

A tavasz kezdetével kerítettem sort a tél végi, év eleji átnézésre. Már csak azért is, mert az eddig látogatott nagyvárosi csili-vili Alfa szalon és márka szerviz mindig hagyott kívánni valót az elvégzett munkája után. Szerencsére ismerősök révén találtam egy Fiat, Alfa, Lancia szervizt, amiről a neten is jókat írtak. Kisvárosi, lelkes családi vállalkozás, mentes minden sallangtól. Már az nagyobb bizalmat adott, hogy a szervizvezető, aki egyben a tulaj is, nyakig olajosan fogadott.

Amit tudtam az átvizsgálás előtt, hogy a légkondi kompresszorát bekapcsolva, alacsony fordulatszám tartományban fura, fémes zaj hallatszik. Rámértek a nyomásra, több volt benne az előírtnál. Légkondi újratöltve, zaj megszűnt.

Másik panaszom a szarul törlő vezetőoldali ablaktörlő volt, amit többszöri gumicserével sem lehetett orvosolni. Pont szemmagasságban hagyott mindig foltot, nem törölt rendesen. Megnézték és a kar cseréjét javasolták. Megtörtént, végre rendesen töröl az ablaktörlő!

A kocsit rendben találták egy dolgot leszámítva. Egy 1-2 mm-es repedés a hűtőrendszerhez tartozó gumicsövön, amin el-elszivárgott a Paraflu. Szerencsére, még a minimum felett volt a tartályban. De áldom a jószerencsémet, hogy így derült ki, s nem egy hazaúton valahol Csehországban vagy Szlovákiában...

Maguktól ajánlották fel megelőzésképpen az EGR szelep szűkítést, mint bevett megoldást az alkatrész jellemző meghibásodása ellen. Ez is egy plusz pont a részükre. Éltem a lehetőséggel.

A kőfelverődéses szélvédő és a végüket járó első fékbetétek és tárcsák cseréje szerepelt még terápiás javaslatként a zárójelentésen. Ezek beszerzés alatt.