Mutasd

>> Autóápolás2019-05-09

Elkezdtek megereszkedni az ajtókárpitok szövetbetétei és már szégyeltem. Hallottam fél füllel, hogy a 145-146-osoknál ez csak idő kérdése és eljön, így a bontókban nem is nézelődtem. Először gondolkodtam, hogy visszaragasztom az eredeti szöveteket, de mivel már koszosak is voltak és az eredeti ragasztómaradvány is teljesen átitta, vettem inkább szép új szövetet rájuk.

Bármilyen hihetetlen, de a munka legnehezebb része az volt, hogy az eredeti összeesett szivacsos-ragasztót eltávolítsuk. Mindenfelé pergett a ragadós por jellegű szivacs. Szintetikus higító és némi vakarászás és kompresszoros fújkálás segített, majd jött a kimaszkolás. Ragasztó spray-t használtunk, aminek az ára húzós (3000 Ft körül van), de jó vele dolgozni és a szövet biztosan nem lesz puklis. A szövetet a Porex Kft-nél választottam ki, 2 métert vettem (fix 140cm szélesség) 4000 Ft-ért. A színe kissé szürkésebb, viszont az eredeti szövettől jobb tapintása van és kicsit vastagabb is. Volt ezalatt még egy hasonló kategória, de én azt nagyon gagyinak találtam, annak métere egy 200 Ft-al olcsóbb lett volna.

A kárpitokra 2 centit ráhagytam átrajzolásnál, mert először be kell tömködni őket a hajlatokba és csak utána érdemes a tapétavágó kést végighúzni a peremben. Az ajtó fogantyúkat 4 csavarral le lehet szerelni a kárpitról.

Az eredménnyel én elégedett vagyok :) Még ugyan nem szereltem fel őket, de a hétvégén sor kerül arra is.