Ravlik - Alfa Amore: Az internetes Alfa Romeo közösség

Mutasd

>> Egyéb2009-10-05

Amennyire nehezen indult annyira jól sikerült ez a mi kis minitúránk Prágába. Örülök, hogy kitartottunk, megérte!:)

Viszonylag kevés mintegy fél órás késés után érkeztem a megbeszélt találkozási pontra (mentségemre legyen írva. a 17-ből a 11-be nem egyszerű tervezni) ahol a többiek türelmesen megvártak, lévén végül csak 2 kocsival mentünk és a Mikinek otthon kellet hagynia a GTV-t, pedig bíztam benne, hogy most végre többségben lehetünk a GT-kel szemben...na mindegy, azért nem lehetett könnyű, de remélem a Hapci vezetésével szerzett mosolygások kelőképpen kárpótolták ezért!:) Végül a BeGe pár és a Ravli-CountM "pár":) vett részt eme kiváló időben lebonyolított túrán.

Odafelé, igencsak próbára lettek téve a fékek, amik a Giro óta fel lettek szabályozva és tökéletesen működtek! (6 tized volt az ütés a tárcsákban, nem csoda, hogy korábban kitépte a kezemből a kormányt!) Sokszor csúsztunk bele a 200-240 -es tartományba, amiről hirtelen kellett olykor 120-140-re lassítanunk és azt kell mondjam, hogy összességében hibátlanul muzsikáltak a "malomkövek" és a "satuk"!:) Sztem kb. minimum ilyennek kéne lennie gyárilag. Nem is értem, hogy a 3 lityósokra miért tudtak értelmes fékeket rakni a TB-re meg vicceket...

Kb. 8 körülre foglaltuk el a szállásunkat ahol egy autóevő szörny elnyelte 2 napra a Macchináinkat, amit könnyes szemekkel konstatáltunk. (Na ez volt a parkológép ami elvitte a kocsikat és ki tudja hova tette 2 napra őket!):(

Aki ismer tudja, hogy engem elvinni Prágába az kb. olyan, mintha a egy kecskét vinnének a káposztaföldre, no ennek megfelelően arra készültem, hogy majd jól megittasodunk és valahol ébredünk...
De kevésbé sörimádó társaságunknak köszönhetően Prága egészen más arcait is sikerült felfedeznem, amit ezúton is köszönök. (bár az utolsó esténken Prágában ihattunk volna egy rendeset!:)) hiszen most olyan perspektívákból is megcsodálhattam eme gyönyörű várost amit a kocsmák sörszagú füstje mögül nem biztos hogy ment volna...:) Tehát egy nagyon tartalmas és izgalmas városnézést sikerült kihozni a dologból!:)

Annak külön örülök, hogy a sörszeretetemet megalapozó helyszínen ismételten tiszteletemet tehettem, a Fekete Bika (Chornie Vola, a várban) sok szép emlék felidézésével csalt mosolyt az arcomra! Köszi Miki a biztatást a kereséshez!:)

Rengeteg helyen jártunk és gyönyörű képetek csináltunk. Azt sajnálom, hogy csak ilyen kevesen tudtak eljönni a számomra első nemzetközi Alfás túrára, de megtört a jég és bízom benne, hogy egyszer eljutunk messzebbre is ennél egy picivel több járművel.

Hazafelé méregettük a két gépet egymáshoz, (80-tól gyorsítások) de remélem a Gábor nem vont le túl messzemenő következtetéseket az eredményből, mert tényleg jól megy a kocsija...csak nem elég jól!:))) A fogyasztásunk elfogyasztott literek számában is ennek megfelelően az én javamra dőlt. Hozzáteszem 11 és 12 között jött ki a fogyasztás minden esetben, még úgy is, hogy autópályáztunk és azért ott kergettem a gépet.(..na jó ezzel szemben a 6...pffh..kávédaráló!!:)))

Mindent összevetve, egy nagyon eseménydús és aktív autóstúrával lettünk ismét gazdagabbak, KÖSZÖNÖM!!