Mutasd

>> Autóápolás2014-06-02

Már nem lehetett ránézni a lámpákra, olyan rondák voltak.... Vettem egy gagyi olcsó vacak polírozókrémet, majd nekiálltam... Vizesen csiszoltam 800, 1000, 1200, 1500, 2000 szemcsesűrűségű papírokkal, majd Tempo pasztával políroztam. Miután már tetszett az eredmény, még GTechniq P2 finis pasztával átszaladtam a lámpákon. Van különbség. Már volt azelőtt is polírozva a lámpa, és fura, de a lámpabura meg van repedezve. Nem felületi karcok. Érdekes számomra.

 
>> Szerviz2014-05-28

Kicseréltem a szervó-olajat, elég fekete volt már, szerintem 10 éve senki nem nyúlt hozzá. A MAP szenzort is kivettem megint, megint be volt rakva, kipucoltam. Teszi a dolgát a JTD, csak néha rakoncátlankodik.... nem kapcsol a turbo, és valamivel megnőtt a fogyasztásom is. KM állás: 212 600

 
>> Tuning és extra2014-05-03

Megejtettem a hátsó féknyergek festését. Sima piros festék, semmi speciális nyeregfesték. Hamar száradt, jól takar, szépen fénylik.

 
>> Tuning és extra2014-05-03

A felnik festéséből maradt festékem. Nem álltam meg most sem, a motortér is megváltozott picit.

 
>> Szerviz2014-05-03

Első körben nem igazán sikerült összehozni, hogy ugyanolyan felújított féltengely kerüljön hozzám. Amit kaptam, kisebb átmérőjű volt, mint az enyém. 4 hét várakozás után jött a mail Erhardtól, hogy küldi a féltengelyt. Öröm és boldogság. Nagyjából 15 perc alatt be is műtöttem a helyére. Viszont próbakör után kiderült, hogy ugyanúgy ráz, mint azelőtt. Kellett ez a féltengely, a belső csukló darabokban jött ki, viszont a rázást valószínűleg a felni csinálja. Mikor újítottam fel, kimaradt a görgőzés. Nagy hiba volt. A balos belső csuklóval is gond van, így azt is ki kell majd cserélnem, a porfogóval együtt. Ezután jön egy vezető-görgő, majd a futómű, karosszéria.

 
>> Szerviz2014-04-06

Miután a TS-ről átpakoltam a Brembo fékrendszert, a jobb oldal mindig vacakolt. Kb. 300 km után elkezdte érni bal kanyarokban a tárcsát a nyereg. Nem volt túl biztató, így mivel melóban áll a kocsi már második hete, az esztergás kollégával csináltattam 30-as hengerből 9,5 mm vastagságú távtartógyűrűket. Be is raktam, amint kész lett. Azért, hogy kiküszöböljem a csavarok meglazulását, minden csavarra öntöttem egy kis menetragasztót. Majd teszteljük ezt is hosszútávon, ha megjön a várva-várt féltengelyem.

 
>> Szerviz2014-03-28

Eredetileg azért mentem melóba az autóval, hogy kicseréljük a féltengelyt. Később kiderült, hogy ezt benéztem, nem jó féltengelyt kaptam. Ha már ott állt az autó, gondoltam megnézem milyen apróbb dolgokat tudok rajta megcsinálni. Olvasgattam az AA-n, hogy ha be van hordódva a MAP szenzor, akkor olyan jelenségeket produkálhat, amiket pl. nekem is csinált (rángatva gyorsult magasabb sebességi fokozatban, padlógáznál). Elég zavaró volt, hát gondoltam megpróbálom hátha. Kiszedtem a szenzort, ami csodálatosan be volt hordva korommal, jó vastagon. ELEKTROSOL nevű cuccal kipucoltam, ez a szer speciálisan elektromos alkatrészek tisztítására készült.

 
>> Tuning és extra2014-03-22

Hát az egész az első képen látható dilemmával kezdődött... Majd úgy döntöttem, hogy az idén a Ducati Corse felnik pihennek, most a Toora TI felniket fogom használni. Leszedettem a gumikat, majd nézegettem, nézegettem.... unom már az ezüstöt. Szerettem volna más színt, eleinte minden áron grafit-szürkét akartam, esetleg feketét. Aztán gondolkodtam picit, minden második autón a környéken vagy grafit felni van vagy fekete, nem szerettem volna beállni a sorba. Nem vagyok az a hivalkodó típus, nem akarok középpontban lenni, viszont ha ránézek a kocsimra ne azt lássam, mint bármelyik másik autón. Hirtelen ötlettől vezérelve kitaláltam, hogy legyen matt bronz felnim. Ez lett volna a cél, viszont mikor kevertettem a színt, nem tudtam pontos színkódot. Végül is a tulajjal kiokoskodtunk valamit, és ez lett a vége. Nekem tetszik. Érdekes, hogy mennyit változott a felni színe a matt lakktól. Mivel én fújtam, és nem fújattam így nem lett tökéletes, ez volt az első ilyen munkám. Viszont nem kell hunyorítva ránézni, hogy jó legyen. :)

 
>> Szerviz2014-03-22

Megjött a felújított féltengely Erhard cartárstól. Jövőhéten biztosan be is kerül a gépbe, már nagyon vártam.

 
>> Egyéb2014-03-13

Vettem a hintóra nyári gumikat, most csak 2 darabot. A sok éve tartó Bridgestone vásárlás helyett az éven úgy döntöttem, hogy GoodYear gumikat próbálok, kíváncsi vagyok. A méret maradt, 215/45 R17, a minta változott... most V mintás lesz. Azt, hogy előre vagy hátulra kerülnek még nem tudom. Jelenleg nincsenek felszerelve, mert van kis változtatás folyamatban, szóval ha minden igaz 1 hét alatt lesz fent. Majd az autóra remélhetőleg 2 héten belül felkerülnek. Már várom.