Szimonetta - főkép
>> EgyébAlfa 145 1.4 Junior // 2009-10-22

Úgy volt, hogy ma már készen lesz a kocsim, és végre megint együtt lehetünk :)
De sajnos még legalább egy hetet erre várni kell.
Hát kicsit csalódás ért, mikor ma délután elmentem végre, hogy megnézzem mi a helyzet, erre a képeken látni mi fogadott :((((
Viszont van benne valami jó is, tegnap el lehetett hozni a pajzsot, és ki is cseréltem az emblémát elől mert rettentően kikopott. Köszönet érte Ferke cartársnak :):)
Az viszont tetszett, hogy már nagyon jól néz ki az alja, de az oldala..... :(:( jövőhéten fújják majd nézik még át alaposan :)
Már alig várom hogy újra nálam legyen :)

 
>> EgyébAlfa 145 1.4 Junior // 2009-10-12

Hát előzetes egyeztetés után, elvittem ma a kicsikémet javíttatni.
Megcsinálják az alját, mert rohad :( :(
Az oldalát is, mert van rajta egy csúnya horpadás.... szépen kihúzzák, és újra fényezik. Az első lökhárító is normálisan vissza lesz téve :)))
Hát egyelőre ennyi, ha közben látnak még valamit akkor az is javításra vár :))
Ha kész lett arról később.... :)

 
>> EgyébAlfa 145 1.4 Junior // 2009-08-03

Vissza vittem a szervizbe a kocsit, lengéscsillapító cserére. Ott kellett hagyni, majd 2 óra múlva vissza mentünk érte. Még nem volt teljesen készen, de közben megjött a főnök, akinek szintén alfája van, egy piros 156 V6. Több sem kellett, odajött és elkezdtünk beszélgetni az alfákról. Kikérdezgette elég rendesen a kocsimat. Kiderült, hogy évek óta alfázik, és a feleségének is alfája van, egy 147-ese. Beszélgettünk a találkozókról is persze, már voltak ők is. ....És hát tök jó volt ez a nap így :))))

 
>> SzervizAlfa 145 1.4 Junior // 2009-07-28

Elvittem a kocsit futómű mérésre, mert már hónapok óta éreztem, hogy kanyarban kicsúszik a segge a kocsinak.Hiába néztük nem találtunk semmit rajta hogy mi lehet a baja, de mikor rámentünk a rázópadra ki is derült, hogy a lengéscsillapítók tönkre mentek.

 
>> SzervizAlfa 145 1.4 Junior // 2009-01-20

Január végén a biztonság kedvéért kicseréltettem a vezérlésmódosítót, és mindent ami ekkor kell, mert mentünk "nyaralni" és nem akartam hogy ott jöjjön ki valami, ahol senkit nem is ismerek. Bár azt mondták mikor meg lett véve a kocsi hogy minden ki lett benne cserélve, de nem hiszek már senkinek... :) Jah igen, a termosztátom is ekkor lett kicserélve. :)

 
>> EgyébAlfa 145 1.4 Junior // 2008-12-19

Karácsonyra új autórádiót tettünk bele, egy pioneer DEH-4000 ub-t. Végre normálisan lehet benne zenét hallgatni. :)

 
>> EgyébAlfa 145 1.4 Junior // 2008-09-22

Kárszakértőhöz mentünk a kicsikével. Megnézte a kárt, fényképezés, papír kitöltés minden ami ilyenkor kell, és szerencsémre bele vette a 2 éves horpadást is. Sorolta mit kell majd csinálni vele, én meg jóhogy hallgattam az ajtóról, hogy nem a csaj csinálta. Így pluszban lett egy új lámpám hátul, és még újra is fújták az egész ajtót is. :)) Megérte várni :) A hátsó lökhárítót ki kellett cserélni úgy ahogy van. kikalapálni mert a pótkerékre rányomódott a kaszni.
Két hét múlva készen is lett, és nagyon szép munkát végzett a szerelő. És még ki is takarították kívül-belül :))

 
>> EgyébAlfa 145 1.4 Junior // 2008-09-18

Intézem a szokásos céges dolgokat, már mentem volna vissza az irodában, mikor egyik utcában megálltam, hogy egy tolató autót kiengedjek belém ne jöjjön, erre már kb. 10 másodperc állás után, hallom hátulról a nagy csattanást, és érzem hogy belém jöttek.
Egy nő bebambult, és nem látta, hogy nyomom a féket, és állok. Kiszállás, után persze idegesen kitöltöttük a baleseti papírt, elismerte szerencsére hogy hibázott. Ha nem ismerte volna el, nem is kellett volna messzire menni, mert minden a rendőrség előtt történt.. Aznap hívtam a kárszakértőt, másik hét hétfőn lehetett is vinni megnézetni.

 
>> EgyébAlfa 145 1.4 Junior // 2008-07-07

Már olyan szintig jutottam, hogy nem lehet ezzel a kocsival mit kezdeni, akárhányan nézik meg mindenki mást és mást mondd. Átvittem Nyíregyházára az alfa szervizbe, ahol átnézték teljesen centiről centire, köszönet érte Norbi 145-nek :).
Egy hét múlva jött a telefon, hogy motorilag teljesen rendben van, csak éppen az említett 156-os lambdaszonda, és légtömegmérő az kuka.
Hát akkor ha már így vagyok ennyi szenvedés után, akkor gyári vadonat új cuccok mennek a kocsiba. Bele tettük, és teljesen jó lett. Jah, és még ehhez jöttek a gyertya cserék is. És még pluszban kaptam egy motortér mosást is :))))
De hidegen még akkor sem tudok vele menni, mert egyáltalán nem akar menni, mintha húzná valaki hátra, és a kuplung benyomására az alapjárat is behülyül kicsit.

 
>> EgyébAlfa 145 1.4 Junior // 2008-03-26

Ismét két db új bridgestone nyári gumikat kapott a kocsim. Most már végre egyforma gumik vannak rajta.