Fórum >> Típusok >> 159

Tuschke2022-02-05 08:37:06 // 112
Más. Kiégett az egyik hátsó helyzetjelzőm. Eddig azt hittem, a fedélzeti szól, ha kiég egy izzó, de nem tette meg.
Zselé2020-12-19 08:39:53 // 111
Nagy parasztok hogy ilyet árulnak. Azért ez nem egészen olyan dolog, hogy ezt kapod ennyiért... Gondoltam, ha olcsó max gyorsan kiég (azért nem 1 nap alatt...). De hogy ennyire gagyi, hogy képes felrobbanni... tönkreteszi a foncsort akár. Arról nem beszélve, hogy városiként, ahol van közvilágítás, fel se tűnik mennyire nem világít. Csak amikor sötétbe beülsz 250km-re otthontól, akkor tök jó hír, hogy fél métert látsz.. :D De az ő seggük védve, hisz rá van írva hogy nem használható a termék arra amire való. Én meg ha leveszem a polcról, nyilván a hátulját olvasgatom...
denil12020-02-15 13:55:59 // 110
Huh, na ezek a legalattomosabb hibák..örülök,h ilyenbe nem futottam bele.
Nekem most az újdonság az, hogy mostanában elkezdte dobálni a "check front left hand side light", de azt hittem, hogy ennek is a hátsó traktusnál lévő kábelszakadások az oka ( néha csinálta, néha nem, ráadásul mikor 1-2x lecsaptam a csomagtartót, akkor elmúlt a csomagtérnyitó jelzés és az előbb említett is.

MÉg nem volt időm visszaszerelni a hátsó kábelköteget, de sajna újra dobta az első index hibát és ez kissé bosszant, mert erre már fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond. Illetve nyilván ez is valami kábel / földelési hiba lesz, de fogalmam sincs merre kéne keresni.

Érdekes, hogy benn az index abban az irányban sokkal gyorsabban kattog ( mint amikor kiég az egyik izzó ) de kinn mindegyik működik és a ritmusa is rendben van.
Giuntini2019-10-04 09:59:58 // 109
Sokáig nem írtam, ennek oka volt! Elmesélem autóm legújabb kalamajkáját, szerintem tanulságos.
Szeptember közepén vettem észre, hogy a kieg,enlítő tartályban a tetejéig, a zárókupakig van a hűtővíz. Már előtte észrevettem, hogy kicsit magasabban van mint ahogy fel lett töltve, de nem foglalkoztam vele. Felmentem autópályán Budapestre, ugyanúgy állt. A csövek keményebbek voltak a szokásosnál. Tudjátok, az enyémben vadiúj hengerfej van.
Aztán Budapesten elment a fűtés, és elkezdett 90 fok (?) fölé menni a mutató. A ventillátor max fokozaton járt, a hűtő csont hideg volt. Shadinnal beszéltem, vártam egy kicsit, óvatosan megnyitottam a zárókupakot, nem gőzölgött, csak a víz elkezdett jönni, mintha a csapot megnyitottam volna. Előtte észrevettem, hogy a csövek teljesen puhák voltak. Az alsó cső jéghideg. Először termosztátra gondoltam, de Zolival arra a következtetésre jutottunk, hogy elforog a vízpumpa. Beszéltem Csörivel, első kérdése, hogy a kiegyenlítő tartály visszatérő csövénél látszik a víz keringése. Mondtam, semmi. Ő is azt mondta, lehetséges hogy elforog a vízpumpa. Autó leáll ismét, tegnap vittem le trélerrel Csörihez. Egyből nézte a kiegyenlítő tartályt, nem jött a víz bele, szinte vadonatúj gyári, másfél vagy két éve cseréltem, még a hf csere előtt. Lehúzta a csövet, tökéletesen jött a víz. Visszatette és semmi. Álmomban nem hittem volna, hogy a visszatérő csonk teljesen elzáródott. Nem lehetett bedugni egy vékony csavarhúzót, nem lehetett átlátni. Valószínűleg anyagában záródott el, elképzelhető a hőhatástól. De akkor milyen szar anyagból készül. Csöri feltett egy másikat, mentünk vagy 20-30 km próbakört, és rendben működött.
Ismét egy tanulság! A legelképzelhetetlenebb hibák bekövetkezhetnek. Általában rideggé válik ez a csonk és eltörik, nálam az új gyári tartály anyagában összezáródott, eltömődött.
Roll19832018-12-12 14:12:39 // 108
Köszi, szóval az olaszok szeirnt csak akkor van gond, ha mind a kettő kiég. :)
Csabi2018-10-29 20:48:13 // 107
Értem én, de Emil, ne mondd, hogy körbejárod az autót este, főleg úgy, hogy jelez minden izzót, ha esetleg kiég.
Valószínűleg nem, vagy nehezen venném én is észre...
RomeoOne2018-09-24 13:51:43 // 106
Elvileg azért, mert a xenon izzók élettartama kb. azonos. Szóval ha az egyik kiég, akkor hamarosan a másik is ki fog. Meg idővel gyengül a fényük meg változik. És lehet, hogy más színű lesz a kettő meg más erősségű
αλφα2018-06-20 20:39:24 // 105
Rakott már fel valaki duo-light led lámpát a gyári ködlámpa helyére? Olyat, ami angyalszem-szerűen körben világítva nappali menetfény, középen pedig ködlámpa. Sajnálom égetni a xenont, mert ugye nem olcsó, ha kiég. A felbarkácsolt tíz centis, nyolc égős karácsonyfa égőkre hajazó ledektől meg kiver a víz. Talán ez lenne egy elfogadható megoldás. Ilyesmikre gondolok, de nem tudom melyik méret és fajta a kompatibilis:

https://m.ebay.com/itm/1-x-Pair-7000K-COB-LED-Ring-DRL-Angel-Eyes-Fog-Lamps-3-x-Sizes-Alfa-Romeo-All/253018004692?_mwBanner=1&_rdt=1#vi-ilComp

vagy ez (a talán lengyel?) méginkább, mert sokkal pofásabb:

https://m.youtube.com/watch?v=UtNuOEmfOHY
Piritu - 1.000.0002018-02-21 22:06:50 // 104
Mi van, ha egyszerűen csak fordítva volt benn az izzó. Úgy a helyzetjelző helyett ment a 21W-os, a féklámpa helyett meg az 5W-os szál. Ha kiég az 5W-os szál kiabál a comp, mert a féklámpa áramkörén nem folyik áram, a helyzetjelzőn menő 21W-os szál meg világít és nem jelzi.
De ehhez a lámpának felkapcsolva kell lennie...
Angelo Bianco2018-01-29 20:28:16 // 103
Hali!

Villany témában jártas cartársakhoz kérdés!!!
Van itt ez az ebay-es cucc:
LED resistor
Szerintetek ha ezt beszerelem izzó nélkül akkor már "átveri" az autót vagy csak ha az izzót is berakom?! Tehát visszajelezheti ha az izzó kiég, tönkremegy vagy tökmindegy hogy van e benne izzó vagy sem?
Vittorio1592018-01-29 15:49:02 // 102
Ha nem zárnak össze rendesen a turbó geometriás lapátjai akkor lehet h pörgeti a kipufogógáz a tengelyét és ezáltal tölthet is valamicskét feleslegesen...meg lehetnek kopva, de lehet csak le vannak ragadva a koromtól...hajcsd meg kicsit a paripát, lehet kiég a korom.
Vagy a map szenzor rossz az is lehet persze...
Macccy2017-12-18 10:39:37 // 101
Srácok ez a kiegészítő fűtés egy csoda, a kisjézus műve!

Reggel -1.0 C fok volt, minden ablak lefagyva, az autót tegnap meg se közelítettem szóval állt másfél napot ÉS szombat este patikára lemostam a pénzbedobósnál, tehát a kilincsek is befagytak szépen. A vezetőajtó kilincsét óvatosan megmasszíroztam, tenyérrel rámelegítettem picit, befelé megnyomkodtam, szerencsére kinyílt jól. Kulcs be, olajcsekk, gomb, pöcröff beindult, eddig jó, itt jött a tutiság .. .. Elkezdtem a céges belépőkártya tartóval (!!) jeget kaparni az első oldalablakokról, ahogy alapjáraton járt a motor, direkt hagytam a szélvédőt, hogy lássam mi fog történni. Mire a két elsőszélsőt megkaparásztam, addigra a szélvédőn alul középen már latyakosra olvadt a néhány milliméteres jégpáncél, legfeljebb 3-4 perc volt. Superissimo'!

Ha egy szélvédőfűtés az autós téli felszerelések listáján egy vágyott 10 pontos extra, akkor ez a kieg fűtés legalább egy 7-es tutti
Giuntini2017-11-01 22:10:58 // 100
Budapesten a 2,4 Q-tronic bőven 12 liter fölött tud kajálni, ha olyan a forgalmi helyzet. Nekem garázsban áll az autóm, nem is volt ma délelőtt hideg, mikor felmentem a budafoki temetőbe, mikor leparkoltam akkor érte el a 90 fokot. Öt kilométer, és az utolsó rész a temető felé emelkedő. Lassan melegszik be, és akkor akármit csinálhatsz fogyaszt. Ami jó, és kényelmi berendezés, annak ára van. A kieg fűtés rögtön szállítja a meleget, de a plusz extra többletköltséggel jár.
droberto2017-10-16 20:38:25 // 99
Melegben csináld, úgy a kisebb a fültörés esélye.
Annyi kieg., hogy könnyebb leszedni belülről a burkolatot. Ehhez ki kell pattintani a -
az alsó-belső véghelyzetbe állított - tükörl.apot óvatosan, 2 db műanyag feszítővel. Ezután már hozzáférsz a 4-ből három pöcökhöz. :)
Revitox2017-10-05 19:51:07 // 98
Üdv Mindenki!
Tud valaki olyan oldalt tippet, hogy hol tudom megnézni milyen izzók vannak a vasban? Itt értem a belső világítástól mint fő mint olvasó a kieg fék lámpa, ajtó, rendszám stb.....
Ki akarom cserélni led-re őket.
Előre is köszönöm a helpet.
Giuntini2017-10-01 23:42:36 // 97
Na viszont itt a kényelmi faktor. A 159 garazsban áll, kieg fűtés van benne. Egy Hawaii:)) Egy csotrogányba beülni és dideregni egy más kérdés. Alapvetően nem erről szól a dolog. A 2,4 egy "érzékeny" autó. "Utálom a várost, utálom a tötymörgést, vigyázz rám" és egyebek. Tudtátok például azt, hogy lejtőn az automatának nem tesz jót, ha berakod P-be, és utána húzod be a kéziféket? Először N-be, kézifék, majd utána P-be. Egy automatás mondta nekem. Más vezetni egy olyan autót, ami "hadd szóljon". Valahogy mindenütt a rövid távú városi használatnál érzem, ezt mondja az autó; "engem nem erre teremtettek...".
droberto2017-04-17 19:47:08 // 96
Ki tudod mérni műszerrel a kábeleket, az akksi pedig le tudo tesztelni. Egyébként, ha kiszeded, látod egyből, mivel a rossz kormos (jobb oldali). (A kvízre nem jött a válasz.)
Viszont én nem pepecselnék. Ennyi idő után ez olyan, mint az izzó. Ha egy kiég megy utána a többi is. Magyarul 4-et cserélnék illetve cseréltem is. Ezen hozzászólás felett láthatod. :)
droberto2017-04-17 19:42:21 // 95
Ki tudod mérni műszerrel a kábeleket, az akksi pedig le tudo tesztelni. Egyébként, ha kiszeded, látod egyből, mivel a rossz kormos (jobb oldali). (A kvízre nem jött a válasz.)
Viszont én nem pepecselnék. Ennyi idő után ez olyan, mint az izzó. Ha egy kiég megy utána a többi is. Magyarul 4-et cserélnék illetve cseréltem is. Ezen hozzászólás felett láthatod. :)
Dömpi (il dottore)2017-04-10 19:00:41 // 94
Akkor azt ajánlom amit vettem csak neked a kieg. adapterrel.
VTTn meg tudom mutatni, ott lesz.
Erhard 242 (Pure Energy)2017-01-30 09:40:25 // 93
ha a xenon kiég azt nem jelzi vissza csak a segéd izzókat, rendszámtábla világítás ok?
Lexlutor2017-01-10 22:29:31 // 92
Nekem is állandóan kiégtek a helyzetjelzők. Bármilyet vettem. Én raktam be ellé ellenállást így nem jelez hibát sose. Vettem 10 db 250 ft-os kínai ledes izzót. Ha kiég párba cserélem 500 ft. pár havonta a 3000e. szemben. Vagyont költöttem ledekre.
Giuntini2017-01-10 18:37:21 // 91
A hidegindítás erősen üzemanyag és motorállapot függő! Régen kőkemény hidegek voltak, a Croma több százezer km után is -20 fokban tökéletesen indult (kis kihagyásokkal a négy hengerből). A füstölés természetes, az elégetlen gázolaj következménye.

Az Alfa garázsban áll, ott ilyenkor is 8 fok környékén van.Viszont a kieg fűtésnek köszönhetően mocsok nehezen melegszik be.
Don Gombóc2016-12-28 19:38:47 // 90
A te viszonylatodban jó a 2,0-ás kormos. Minden nap kiég rendesen, a fogyasztása elfogadható az akksi is kap töltést, így megéri. Bár a benyás TBI-vel sem nyúlsz mellé. Mindegy melyiket veszed, a céges parkolóban ha előre állsz, a sok barom eléggé ideges lesz, és előbb utóbb kirúgnak. :-) Úgy hogy jobb ha veszel egy Oktáviát fehérben. :-)
Marseus2016-12-14 12:12:26 // 89
Már bocs de a kieg. fűtés az tonképp a klíma,nemde? És ezt a 156 is tudta frankón.Hűtő fűtő klíma. Viszont a motorfűtés az mint a 156 ban detto. Random össze-vissza fűt,csak akkor folyamatos ha fullon van.A baj csak a belső hőérzékelő lustasága akár egy otthoni fali termosztátnál.Azok közt is van olyan ami 1 fokon belül mozog és olyan is ami 3-4 fok közt ingadozik.Ilyen az alfa:-))
159 Indigo Gray 2.4 Monster2016-12-14 11:28:05 // 88
Nekem 18,5 re van állítva, és nagyon faszán nyomja a meleget hála a kieg fűtés miatt :) Ezt nagyon szeretem a 159 be, a 156 -om gyakorlatilag használhatatlan volt télen, meg is fogadtam hogy soha többet JTD-t de aztán mégis az lett :)
Giuntini2016-11-10 12:16:28 // 87
A dízelnél a fázasra van megoldás. Az enyémben gyárilag van kieg fűtés, hidegben indìtás után már jön a meleg, ami 70 fokos vìzhőmérsékletnél lekapcsol. Egy áldas.

Én is mentem Tbi-vel, a VTT-n Yaniét próbaltam ki. 200 lovas az is, de másképp megy. Nagyon finom, és könnyedebben mozog. A 2,4 viszont már 1500-ról iszonyú vehemenciaval gyorsul, a Tbi másképp, az viszont 3000 -nél él igazan. Mégis a karakterisztikaja miatt szerintem jobban autózható mint a hasonló benzinesek. Amit nagyon hianyolok a Tbi-nél az a hang. Semmi sportos igazi benzines Alfas hangja nincs. Pityukoma mikor vezette az én 2,4-emet, elismerte hogy hangban sportosabb mint a benzines.
Joker 1562016-05-03 17:18:43 // 86
Srácok, tapasztalatokat várnék. Csak engem szivat az 59,h. havonta, max 2 havonta tompítottat kell cseréljek mert kiég? Vagy esetleg másnál is van valami hasonló probléma? Köszi előre is. ;)
Alfonis2016-03-13 15:42:47 // 85
1,9 8V nél mire kell figyelni a DPF nél... Elvileg nekem még minden jól működik. most lesz majd 200E benne. Mit értesz a hengerfej kiég motorgenerál alatt????
Giuntini2016-01-19 20:29:21 // 84
Én ebből hál Istennek teljesen kimaradok. A teremgarázsban ilyenkor is 10 fok körüli hőmérséklet van. Viszont a melegedés témához, ma is kilométerek kellettek amíg felmelegedett a víz 90 fokra. Olyan 5-6 km környékén. Alberfalváról indultam, és a IX. ker-ben a Vágóhíd u. környékén lett üzemmeleg. Nem variálok a fűtéssel, a kieg. fűtés rögtön megy, és az 70 fokon kapcsol ki, és vált át a vízzel történő fűtésre. A 2.4 ilyen, nagyon lassan melegszik.
Giuntini2016-01-06 10:40:26 // 83
Ezért fantasztikus opció a kieg. fűtés.
Giuntini2015-11-20 09:43:55 // 82
Hű ez lehet, hogy sok lenne. nem nagyon akarok alakítgatni, nincs fényszóró mosóm sem. Lehet, hogy egyszerűbb lenne, amit Pityukoma javasolt. Ezzel a növelt fényerejűvel valamivel jobb a világítás. Ez nálam az érthetetlen, ahogy az osztrák megrendelte ezt az autót. Minden benne, kieg fűtés, mindenféle érzékelő (szürkület, eső, belső tükör, ülésfűtés meg minden), a Xenonra meg nem áldozott.
Giuntini2015-10-31 10:10:42 // 81
Akkor a tiéd is valami osztrák vagy svájci származék. Nagyon jó a kieg fűtés. Rögtön fújja a meleget, és amikor a víz eléri a 70 fokot kikapcsol. Ülésfűtés mellett nagyon gyorsan meg lehet szabadulni a kabattol.
Giuntini2015-10-09 10:05:15 // 80
Ez így van! 91 óta csak dízelezem, hosszú éveken keresztül, évi 60 ezer kilométert mentem, havonta (7500 km-enként) cseréltem olajat. Ma maximum évi 20 ezret megyek, megszokásból dízelezek. A 2.4-en különösképp érződik, hogy gyűlöli a várost. Tavasztól késő őszig, 80%-ban autópályázom vele, nagyon jól kiég a DPF, 1000, van amikor még több km-enként regenerál. Ma a taxisok mint az őrültek állnak át a hibridre. A dízel, tényleg a hosszútávfutó.
GTPeti2015-04-26 16:12:23 // 79
Kieg. a kormány mögötti (fém) füleknek szerintem ilyen esetben nincs párja. Olyanoknak, mint a Ghibliben ("takk-takk" a'la Vályi Pista. :).
Erhard 242 (Pure Energy)2015-03-31 20:38:17 // 78
mondtam hogy gyorsan kiég...ahhoz meg épp elég drága
Piritu - 1.000.0002015-01-07 16:47:32 // 77
Két megjegyzés lámpa ügyben.
- Az akkunak az égő lámpa ad egy bizonyos "előterhelést" mielőtt megkapja a több száz Amperes indítóáramot. Kisebb a stressz, amit átél indításkor, kicsit "bemelegszik" - ez szerintem jó neki. Feltéve, hogy fel van töltve és nem heteket állt előtte, nem az utolsó elektronokat elhasználva indítunk.
- Az izzók alapvetően kis ellenállásúak hidegen, az izzószál a felizzásával arányosan növeli az ellenállását, csökken az áramfelvétel, amíg beáll az egyensúly. Az izzókat általában ez a bekapcsolási áramlökés teszi tönkre, kiég tőle mint egy biztosíték. Hidegen az első tized/század mp-ben a maximális áram a ráadott feszültségtől függ. Ez álló motornál az akku feszültsége kb. 12,x Volt, míg járó motornál bekapcsolva 14,x Volt, ez azt jelenti hogy jóval kisebb a csúcsáram ha le se volt kapcsolva. A töltés felépülésekor fellépő esetleges túlfeszültség a már világító izzónál töredéke lehet csak a bekapcsolási áramnak, úgyhogy nem oszhat, szorozhat.
A fenti logikát követve az tompított izzóim kb. évente égnek ki (40-45e km - 600-700 óra üzemidő), az akku 156ezret ment abszolút gondozás mentesen.
Dömpi (il dottore)2015-01-07 13:12:40 // 76
Nálam már több mint fél éves a Night Breaker, de csak azért vettem, mert itt a fórumon nagyon ajnározták. Előtte GE Megalight Ultra volt, az is bírt 1 évet simán. Viszont mivel a Nigth Breaker-től nem vagyok elájulva - mármint semmivel sem tud többet, mint a GE, vissza is fogok térni a GE-re, mert jóval olcsóbb.
Viszont a hagyományos gyári pilács tényleg nulla a GE Megalight Ultra-hoz képest.

Amúgy ezeknek az emelt fényű izzóknak egy titkuk van: a kocsi indítása után várni kell 10-20 mp-et amíg a generátor töltése beáll egyenletesre, és csak akkor szabad felkapcsolni. Kocsi leállításnál pedig előbb tompított le, majd kocsi leállít. Ha nem így tesz az ember, akkor tényleg hamar kiég. Nem szereti ugyanis ha hirtelen nagy terhelést kap (bár villamossági ismereteim konvergálnak a zéróhoz, de én így hallottam).
Chianti2014-12-27 16:48:01 // 75
Már azt hittem soha nem fogok rájönni mikor regenerál a verda, mert soha semmilyen általatok leírt tünetet nem vettem észre, csak azt tudtam meg utólag, hogy rendszeresen csinálja, először még pont nálad néztük meg a laptopoddal. Eddig csak a feleségem elmondása alapján tudtam meg, hogy fehér füstöt eregetett a kocsi, amitől meg is ijedt a drágám, de aztán pár perc múlva ez megszűnt. Mondtam is neki, hogy pont sikerült elcsípnie 1 regent, úgyhogy semmi gáz, ha legközelebb ilyet lát, nyugodjon meg, nem a motor ment tönkre, csak épp kiég a dpf.
Aztán idén ősszel, amikor épp vidékre utaztunk és felhajtottam az M3-ra, látom ám a tükörben, hogy hatalmas fehér füstfelhő gomolyog mögöttem... tulajdonképp nem is láttam semmi mást. Előtte pont ránéztünk a szerelőmmel, hogy áll a dpf és mondta is hogy kicsit el van tömődve, tehát várható volt, ill. reménykedtem benne, hogy hamarosan kiégeti magát rendesen.
Aztán amikor hazajöttem ismét ránéztünk examinerrel mennyire tisztult ki és olyan 70% körül pucolta ki magát. Szatmári szerint 170.000 km után ez teljesen normális, de azért nem árt majd egyszer rendesen kitisztítani...
GTPeti2014-11-18 18:36:06 // 74
Kieg.: Szerintem sokkal több értelme lenne a csatlakozások meglazításának, megtisztításának és összerakás előtt rézpasztával bekenésének. (Természetesen lehetőleg levett akksisaru mellett. Profik csinálhatják áthidalt testcsatlakozással is az akkusaru és a kasztni egy jól hozzáférhető pontja között, a bikakábel egyik felével.)
norbi04092014-11-13 17:23:49 // 73
Cool Blue Intense-hez volt már szerencsém. Az tényleg gagyi ahhoz képest ahogy árulják. Viszont annak csak 3200 körül van a színhőmérséklete, a philipsnek amkt most linkeltem meg 4000. Ugyhogy biztos hidegebb a fénye :) ....majd ha kiég a mostani, kap egy ilyet :)
GTPeti2014-11-06 22:19:21 // 72
(Kieg.: A 156-om nem mai darab, de nem ropog. Szándékosságot és/vagy eszeveszett spórolást sejtek a dolog mögött..)
GTPeti2014-09-06 16:00:10 // 71
Kieg.: Egy LMM valószíűleg sokkal érzékenyebb.
Pityukoma2014-09-01 10:26:17 // 70
Mindkét izzót cseréld, mert 2hét múlva kiég a másik is, és a cseréhez le kell kapnod a rendszámot+ a tartót is.
GTPeti2014-03-20 21:41:58 // 69
Bocs, még egy kieg. Ha a te fotózott tárcsád gyári, akkor olyat nem vennék. Juridot, ATE-t, EBC-t igen. (Mondjuk PEX-et vettem, by Szállító úr, de ez más kérdés. :)
mex862014-03-05 21:15:58 // 68
ja van "szerencsém" pár szempontból összehasonlítani a 159sw-t egy paszta 2.0tdi dsg-vel 140le 2009ből.

kollegának van és azzal járunk felváltva melóba vagy a 159el (csak hogy védjük a környezetet is :D meg a pénztárcát)
gondoltam leírom mert a múltkor az volt a téma hogy hasonlitgattuk ehhez-ahhoz szeretett tipusunkat.
.
hát van különbség szépen.
passatba kb elalszom olyan unalmas a belseje, külseje is.
fogyi -1,5-2 liter ugyanazon az útvonalon pasta javára
vize 15 fokkal hidegebb (csak mert szeretünk panaszkodni h a 159 nem melegszik hamar, ez mégkevésbé)
hely az jelentősen több benne, elől igazából csak kicsit szélesebb annyit veszek észre
fűtése később jön sokkal (valszeg itt kijön a kieg.fűtésem előnye)
ablakot tükröt később párátlanítja le, viszont nem olyan üvöltős a fuvallat mint a 159ben ha maxon tolja.
hangja nagyon messze van az 5 hengertől, hidegen kb hasonloan szar hangja van kintől mindkettőnek, bemelegedve mindkettő csendes de nyilván az 5hengeré élmény :)
dsg királyul vált de ez eddgi mindenben így volt amiben ez volt és vezettem vagy utaztam benne

ja meg egy másik kollegával is szoktunk kooperálni időnként.
E90es BMWje van 2009ből limo, ma épp hátul ültem, és abban elfértem egy hasonlo magas ember mögött mint magam, a 159ben már a térdem éppen beleér a támlába hátul magam mögött...persze a pasztától ez is messze van.
viszont ennek mindig fos a hangja :D 20d 177le
fogyija ennek is parádés, meg megyeget is, jobban veszi a lapot mitn a 2.4jtd meg talán mégdirektebb a kormányzása és könnyedebb, viszont talán belül nem olyyan massziv.
a beltér kidolgozása meg formái szintén kedvrontó hatású a szeretett típusunkhoz képest.

hirtelen ennyi :D

lényeg, egyik se kéne a 159 helyett, hiába van pár diszciplina amiben jobbak.
mindkettő egy unalmas tömegcikk a 159hez képest.
max ha kevés volna a hely 2önknek akkor lennék bajban.
Csabi2014-03-03 18:09:52 // 67
Nana :) kényszerített regen után mindig 70%-ra áll be a telítettség...ami csak egy számolt érték...
80%-nál regenerál( ha minden feltétel adott), ami a 60kilométerednél összejött...
Szerintem pedig az a legjobb megoldás, fixen 650fokon tarja a DPF-et 5percig...ott kiég minden...már ha nincs teljesen eldugulva...
Shadin2014-03-02 18:46:41 // 66
Azt kell mondjam, h sokáig azt hittem hogy nekem van benne kieg fűtés, mert a 156-hoz képest sokkal hamarabb fűt. 0 - -4 körül 3-4 perc kell, hogy megmozduljon a mutató, és ilyenkor már langyosat fúj a fűtés.
Csabi2014-03-02 18:41:02 // 65
ahham, ...hát kár, h nekem nincs...
de ettől függetlenü meglepő, h milyen hamar bemelegszik az utastér kieg fűtés nélkül.....-10 és alatta érzem, h lassúcska a melegedés
Ahogy írod durva terhelés a generátornak 900W(60-70A) a generátor felét megeszi :)
mex862014-03-02 18:33:57 // 64
hátőő én kikapcsolom a klímát (kompresszort) mindig amikor nincs rá szükségem :D
bár tudom hogy a 159 sokszor felülbírál ha pára meg ilyenek vannak.
de sztem anélkül is megy mert ahogy mondottam volt mikor kint hideg van és a fűtés rá van csavarva, pár percen belül kva melege van mindenkinek bent :D
viszont tuti van vmi külső hőmérséklet ami fölött nem kapcsol be, mert mikor már ilyen 10 fok van kint akkor nem érzem azt hogy leolvasztja a gatyámat :D
ja meg annyi hatása is van hogy mikor hideg a motor is, és működik, akkor a generátort megizzasztja, emiatt azt is gondoltam eleinte hogy xar a generátorom, és vettem egyet tarcsiba de azóta se cseréltem ki mert minek, ha nem megy ez a kieg cucc akkor rendes a töltésem.

166hoz képest a viz még később melegszik be amúgy, de a beltéri fűtés sokkal durvább.
abban nem volt benne az azoknál szokásos webasto kályhás kieg., olasz piacos volt.
mex862014-03-02 18:19:30 // 63
nálam van minden, amiről eddig azt hittem mindben van :D

nemrég szembesültem vele hogy se a kieg.fűtés nem túl járatos, sem a B&M (amit nem használok) sem az ülőlap billegtetés, sem bőrhöz a fűtés, sem a gerinctámasz, ezek annyira magától értetődőek 159nél.
és nekem mindegyik van :D

igazából magasan volt a léc a 166 után felszereltség ügyileg mikor kerestem, van amivel pl ez még kevesebbet is tud extrában mint az (el.behajló tükör, el.ülések mondjuk utóbbi nem különösebben hiányzik) úgyhogy azt gondoltam ami ott alap volt itt is megvan de aztán később rájöttem hogy nem egészen egy kategória. :D
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.