Szépségversenyen győztek az olasz autók

2004-05-03  Teddy
A múlt héten rendezték meg a 75. Concorso D'Eleganza Villa D'Este szépségversenyt, melyről sok díjjal térthettek haza az olasz autók.
Hírek >> 2004  

Az észak olaszországi Como tó partjánál található Villa d’Este Hotel előtt tartott kiállítás idei fő szponzora a BMW volt.

A versenyen a milánói gyárat két Alfa képviselte. Az egyik a Alfa Romeo 8C Competizione, a másik pedig a legendás TZ2-es volt.

A 8C, melyet egy 4.2-es V8-as kompresszoros motor hajt, a nyolc díjból kettőt hódított el. A "Modern Concept & Prototype" kategóriában a többek között az Aston Martin Vanquish-t, a Mercedes CLK-t, a lancia Fulviát és a VW Concept R-t előzte meg.

A másik díj, amit az Alfa-tanulmányautó elhódított, az a "BMW Design Trofeo" elnevezésű elismerés volt.

Ebben az évben az 1950 és 1969 között gyártott veteránautók kerültek reflektorfénybe. Ebben a kategóriában szerepelt az Alfa Romeo TZ2-ese is.

A megmaradt díjakat szintén olasz autók nyertek el. Az 1950-ben gyártott Ferrari 250 GT Cabriolet a "Best of the show" elnevezésű trófeát, az 1933-as Lancia Astura a "Coppa ’Oro d’Trofeo di Villa d’Este" és a "Trofeo BMW Italia" díjakat, az 1955-ös  Ferrari 375 America pedig a "Corrado Milanta" trófeát vihette haza.

Írta:
Tedi