300 lóerős motort terveznek Torinóban

2011-10-03  Teddy
Háromszáz lóerős, sornégyes motor fejlesztésébe fogott az Alfa Romeo, az új erőforrás 2013-ban mutatkozik be.
Hírek >> 2011  

Harald Wester vezérigazgató erről a Social NetWallon számolt be, mint mondta, az 1.8 literes, turbófeltöltésű, benzines egység 300 lóerőt ad le, és teljesíti az Euro6-os károsanyag-kibocsátási normákat is. Bevezetése 2013 első negyedévében várható.

A tervek szerint a motor alumíniumból készül, és high-end technológiás alkatrészeket alkalmaznak majd, ilyen a 200 bar nyomáson működő benzinbefecskendező rendszer, a szívó és kipufogó oldali folyamatosan változtatható szelepvezérlés (esetleg MultiAir), és a nagy hatékonyságú turbófeltöltő. Arról nem szól a fáma, hogy a 4C-be is bekerülhet-e a 300 lóerős motor, de ez a lépés valószínűsíthető.

"Ez egy rendkívül fontos lépés az Alfa Romeo számára a márka újrapozícionálása és a világszintű piaci bevezetés szempontjából" - mondta Harald Wester hozzátéve, hogy az amerikai piac továbbra is elsődleges cél marad a mellett, hogy készülnek az új modellek 2013-as bemutatására is.  Ez az első lépés azon az úton, amelyen az Alfa Romeo vissza fog térni a gyökereihez - mondta.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi