Olcsó 8C-utódot akar az Alfa

2011-02-02  Tedi
Egy olcsóbb, de hátókerekes, és középmotoros kupét gyártana az Alfa 2012-től, ennek koncepcióját mutatják be a genfi kiállításon 4C GTA néven.
Hírek >> 2011  

A 4C GTA névre hallgató koncepció szériaérettként a tervek szerint 40 ezer euróba, kicsivel több, mint 11 millió forintba kerülne. A gyártást Olaszországban végeznék 2012 végétől, a tervek szerint 20-25 ezer darab gördülne le a gyártósorokról, de arról még nincs döntés, hogy az amerikai piacra is kerülhet-e belőle - értesült az Automotive News.

A Fiat szóvivője egyelőre annyit erősített meg a szaklapnak, hogy tényleg készül egy Alfa Romeo koncepció, de még az sem biztos, hogy Genfre elkészül, mivel megcsúsztak a projekttel. A blogon terjedő pletykákkal ellentétben a szóvivő közlése szerint az alacsony, kompakt kisautót nem Pininfarina, hanem az Alfa saját tervezőstúdiója, a Centro Stile Alfa Romeo rajzolta meg.

Az alumínium és a szénszálas anyagok széleskörű használatával a 4C mindössze 850 kilót nyomhat, ehhez egy 250 lóerős, 1.750 TBi motort párosítva igazi élményautót kaphatunk. A fejelsztésben az Alfa a Forma-1-et is megjárt Dallara Automobili segítségét kérte, hiszen a cég jelenleg is több versenyszériának épít versenyautókat. Úgy tudni, a Dallaránál az X-Bow alapjaira építeték meg az Alfa koncepcióját. Úgy tűnik tehát, hogy továbbra is tartja magát az Abarth-tal közös padlóhasználat pletykája.

Furcsán hangozhat, de a 4C GTA-nak a többi modell eladásaiban is fontos szerep juthat. Szintén 2012-ben mutatják be a Giuliát, valamint az Alfa első SUV-ját, a kicsi sportkocsi vásárlócsalogató lehet, akik talán a nagyobb modellek iránt is fogékonyak lehetnek. Ez egy lépés lehet afelé, hogy elérjék a Marchionne által kitűzött félmilliós darabszámot 2014-ig.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi