Az ART HEKK AlfaCityben

2014-07-01  Alfa Amore
AlfaCityben bemutatkozik az ART HEKK, Tóth Andrej festőművész Balaton és Alfa Romeo tematikájú, handmade termékeinek most induló márkaneve.
Hírek >> 2014  

A Plattensee kiállítással párhuzamosan indult el Tóth Andrej ART HEKK elnevezésű, Balaton tematikájú projektje. Andrej szerint napjainkban Magyar Tengernek érthetetlen módon nincsen kreatív világa, márkája. "Üres a piac. Már vannak biztató jelek, sok-sok kezdeményezés az újraértelmezésre, épp ezért igyekszem az elsők közt lenni".

Az Alfa Amore 10. születésnapja alkalomból Andrej alfás képekkel gazdagította az AlfaCityben bemutatkozó kínálatát, így egy rosso Spiderrel és egy bianco Guliettával is találkozhatunk a standján!

Az eredeti festményeket is megtekintheted, az azok alapján kézzel készült, fatáblára kasírozott képeket pedig kétféle méretben vásárolhatod meg AlfaCityben. A képek az Alfa Amore Shopba is bekerültek!

Az ART HEKK elnevezést is kitaláló Geszti Péter így foglalta össze a kezdeményezés lényegét:

Képeslap
A strand, a nádas, a kacsák, a Badacsony, a naplemente, az üdülők, a lángos, a palacsinta. A diszkólézer, ami csóváskodik az éjszakában, a tompa tucc-tucc, ami átkel a túlsó partról. A fürdőrucik, a lányok, a fecskék és fruskák, a napolaj, a matrac, a bóják, a komp, az iszap meg a szaga. A vonat zaja, ami átmegy hangosbemondóba. A vitorlások. A ringás a vízen. A szúnyog, amit lenyeltünk.
Minden nyár retro, minden idő múlt.

Képtelen lap
A tó, aminek csak északi és déli partja van – keleti és nyugati nincs. Ez hogy lehet? Tovább megyek. Van-e Magyarországnak tengere? Nincs. Akkor miért hívják úgy a Balatont, hogy a magyar tenger? Aztán. Hogy hívják a Balaton legnépszerűbb halát? Hekk. És milyen hal nincs a Balatonban? Hekk.
Ez, ahogy a dolgok festik magukat minálunk. A dolgok kicsi, de nagyszerű és vidám értelmetlensége, amelyben olyan otthonosan fürdünk. A valóság, amelyet meghekkeltünk. Erről szól az ART HEKK.
Hogy a képtelen képes legyen.
 
  
 
Tóth Andrej - aki 2006 óta tagja az Alfa Amore közösségnek - az A38 grafikusaként már három ízben nyerte el az Év Kulturális Plakátja Díjat, a Magyar Nemzeti Galéria folyamatosan kéri be plakátműveit a gyűjteményébe, az "Aranyrajzszög" kulturális plakátdíj elnyerése után pedig a Magyar Plakát Társaság fogadta a tagjai közé. A Kuzin Vizuális Műhely egyik alapítója. Rendszeresen mutatkozik be önálló képzőművészeti kiállításaival, nemrég  Plattensee címmel láthattuk Balaton tematikájú sorozatát az A38 Hajó Kiállítóterében.
 
Andrejnek szoros a kötődése az Alfa Amoréhoz: rendszeresen segít az AlfaCityk szervezésében. 145-öse után egy fekete 159 SW viszi hátán a családját. Felesége Móri Beáta cimbalomművésznő, leánygyermekei: Szonja és Kátya.
 

ART HEKK. ART FOR ALL. from Andrej Tóth on Vimeo.

Írta:
Alfa Amore