Amerikából támad vissza az Alfa

2011-10-18  Teddy
Az USA-ból támad vissza Európába az Alfa Romeo, az amerikai vezért év végéig kinevezik - írta az Automotive News.
Hírek >> 2011  

A szakportál információi szerint a Fiat vezérigazgatója azt mondta, az Egyesült Államokban sokkal könnyebb helyreállítani az Alfa Romeo hitelességét, mint Európában, mivel az öreg kontinensen "elerodálódott" a tekintélye. Ezt Marchionne a középszerű minőséggel, a régi motorokkal, és az elöregedett modellekkel magyarázta, amiket az anyacég nem cserélt le időben. Ebben a munkában lesz segítségükre az új vezető.

"Először az amerikai piacot célozzuk meg, és onnan térünk vissza Európába" - mondta egy interjújában a Fiat első embere hozzátéve: elvégezték a szükséges piackutatásokat az Alfa kívánatosságát illetően az USA-ban, ami azt mutatja, hogy az Alfa Romeo még mindig az egyik legjobb brand a világon, ezt meg kell ragadniuk és ki kell használniuk.

Egy másik interjúban Peter Grady, a Chrysler csoport hálózatfejlesztési vezetője megerősítette a Fiat azon szándékát, hogy az Alfákat a már meglévő Fiat szalonokban fogják értékesíteni. Október elején a Fiatnak 124 márkaképvisele volt, ez az év végéig 150-re nő, amely hússzal több, mint amit eredetileg terveztek.

Marchionne elismerte, hét évvel ezelőtt, amikor átvette a Fiat-csoport vezetését az Alfa volt a legnagyobb gond a csoporton belül, és ez a helyzet nem változott. "Az Alfa továbbra is a legkeményebb dió, amivel törődöm kell". Elmondta azt is, hogy egy olyan modellpalettát örökölt, amely képtelen volt a márka sportos arculatát képviselni. Ide sorolta a Brerát, a GT Coupét, a Spidert és a 159-est is.

Most azonban a Chryslernek köszönhetően több műszaki lehetősége van az Alfának, ilyen a 3.6 literes Pentastar V6-os, amelyet a tervek szerint módosítanak és a dowsizing trendnek megfelelően átalakítanak, hogy az Alfa használni tudja. A sportos imidzs erősítését szolgálja a pár hete bejelentett 1.8 literes, 300 lóerős turbómotor is, amelyet 2013-ra készítenének el. Marchionne szerint ez az első lépés az Alfa sportos motorjainak megalkotásának útján.

Annak ellenére, hogy 2013 közepére tolták a piaci bevezetést, Marchionne továbbra is optimista, és nem változtatott a 2014-es eladási számon, ami így továbbra is 85 ezer autó. Ezt azzal magyarázta, hogy a korábbiaknál bővebb modellkínálattal jelentkeznek majd. A legfrisebb tervek szerint Amerikába 2013-ban egy kupé érkezik, amelyet a 4C koncepcióval vázoltak fel, és ugyanebben az évben érkezik a Crossover, amely a frissülő Jeep Liberty padlólemezét használja.

Egy évvel később dobják piacra a Giulia szedán és kombi változatát, amelyek a Chrysler 200-as alapjait használják, és az USA-ban gyártják majd őket. Szintén 2014-ben érkezhet az új Spider, illetve az új zászlóshajó is.

Forrás: Automotive News

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi