Mutasd

>> Esemény2011-07-02

...........akarom mondani:olasz vakáció:-O!
Tehát:idén ismét Itáliát választottuk a családi vakációhoz.Csak most a "csizma" másik oldalát céloztuk.Egészen konkrétan San Vincenzo-t,egy nagyon szép toszkán várost a Ligúr tenger partján.Csodálatos napsütés,gyönyörű környezet várt minket.
A strandolás mellett volt időnk kirándulni is,így életemben először-de talán nem utóljára-megnézhettünk olyan csodákat mint a pisa-i ferde torony,Elba szigete,vagy az "örök város" Róma.
Minden tökéletes lett volna,ha......................
Hazafele tervbe vettem egy milánói kitérőt,hogy mégegy nagy vágyam teljesüljön,meglátogathassam az arese-i Alfa múzeumot.Előtte tájékozódtam a nyitvatartásról a hivatalos honlapon is,sehol nem írtak róla,hogy a múzeum ismét zárva van vmi munkálatok miatt.A múzeumhoz érve csak egy portás bácsit találtam aki elmondta,hogy a múzeum zárva és nem is fog mostanában kinyitni.Egy pillanat alatt arcomra fagyott a mosoly.Egy világ dőlt össze bennem hirtelen:-(((.Ott voltam egy karnyújtásnyira a "csodáktól" és nem tudtam megtekinteni őket:-S.
Valahol csak illet volna tájékoztatni az alfistiket,hogy "ne gyertek,mert zárva vagyunk".
Most már mindegy.Remélem mielőbb ismét vezet arra utam.
Terveim szerint még eltöltöttünk volna Milánóban is egy éjszakát és másnap megnéztük volna a Dómot és környékét,de ez az eset úgy elvette az egésztől a kedvem,hogy inkább hazafele vettem az irányt.800 km tempózás után már éjfélre itthon is voltunk.
A túra összesen 2400 km volt.Átlagfogyasztás 6.5 liter.Kb. 80% autópálya "haladós" tempóban a maradék araszolás a zsúfolt olasz utakon.Szinte végig klímával,tele csomagokkal.
Kb ennyi,nem szaporítom tovább a szót.Beszéljenek inább a képek:-))!