Mutasd

>> Szerviz2017-12-24

Megint akadt egy kis "barkácsolni való" az autómon.Így tíz év után elfáradni látszottak a csomagtér tetőt tartó gázrugók.Beszereztem egy párat-igaz csak második nekifutásra tudtak megfelelő méretűt adni az autósboltban-és egy fél óra alatt megoldottam magam a cserét.Most már nem kell attól tartanom,hogy "fejbe ver" saját autóm,miközben a csomagtartóban pakolászok:-))!

 
>> Szerviz2017-11-21

Mint már az előző bejegyzésben említettem,megérett a termosztát a cserére.Szerencsére zökkenőmentesen ment a "beavatkozás":-).Most újra stabilan 90 fokon áll a hőfokmérő mutatója.
km.ó.állás:159170

 
>> Szerviz2017-10-23

Végre lett egy kis szabadidőm,így-gondoltam-foglalkozom kicsit az Alfával.Sajnos az évek folyamán lett néhány rozsdafolt az autó alján,amiket le akartam kezelni.Felemeltem csápos emelővel a gépet és drótkefével,csiszolóvászonnal megtisztítottam a problémás felületeket.Zsírtalanítás higítós ronggyal,majd átkentem egy Korrant nevű cuccal,ami meggátolja a további rozsdásodást.Mikor ez megszáradt,lefújtam bitumenes alvázvédő spray-vel.Talán így nem fog tovább korrodálni a felület.
A téli kerekek felszerelését kicsit későbbre terveztem,igaz az ősz elején már szereltettem a téli felnikre új,jó ár/érték arányúnak tűnő Laufenn Fit márkájú gumikat,mert az előző szett már hat éve szolgált és eléggé meg voltak öregedve.
Szóval november közepére terveztem a cserét de észre vettem,hogy a hátsó nyári gumi belső peremén jobb és bal oldalon is csúnya repedés jelent meg.Ezek azok a gumik,amik széle lekopott még az előző Marso-s "szakember" által eszközölt "profi" futómű-beállításának köszönhetően:-((!Ezekkel így már nem akartam menni.
Így felkerültek a vadonatúj téli gumik is.Sokat már amúgy sem kell várni a téli útviszonyokra.
Töltöttem téli szélvédőmosó-folyadékot is a tartályba és ellenőriztem az egyéb folyadékszinteket is.
Amit még meg kell csinálni a hideg idő beállta előtt,az a termosztát csere:egyre gyakrabban esik vissza a motorhőfok menet közben is 70-80 fok környékére.Remélhetőleg a termosztát cseréjével újra állandó 90 fokon fog üzemelni a motor.Az említett alkatrészt már be is szereztem,csak a cserére kell vmikor időt keríteni.
km.ó.állás:157.920

 
>> Szerviz2017-06-06

Ismét eltelt egy év,úgyhogy aktuálissá vált az olajcsere.Természetesen most is Selénia került bele,valamint cseréltük az összes szűrőt.
Ezen felül még kapott a gép két új stabilizátor-bekötőt elől mert már régóta idegesítő kopogás hallatszott a bal első kerék felől.Mint kiderült rossz is volt a balos,viszont a jobb oldalinak úgy tűnt semmi baja.Mind1,azt is kicseréltük.Most csendben van a futómű is.
Át nézegettem alulról is a járgányt,ha már fent volt a csápos emelőn,de szerencsére semmi rendellenességet nem találtam.Hacsak nem annyit,hogy itt-ott elég csúnya rozsdafoltok vannak a futómű elemein és a motortartó bölcsőn.Amint időm engedi megpróbálom lekezelni a problémás felületeket.
km.ó.állás:153620

 
>> Szerviz2017-05-19

Sajnos az éppen aktuális műszaki vizsgát meg kellett toldanom egy szélvédő cserével is ,mivel pár hete "megtalálta" egy kavics az első ablakot.Olyan szerencsétlen helyre érkezett a kő(pont az ablaktörlő alá,a ragasztott részre),hogy nem lehetett javítani.Természetesen szinte azonnal el is repedt .Úgyhogy mindenképpen cserélni kellett.Viszont a műszaki vizsgán semmi hibát nem találtak,így azzal legalább nem volt semmi bonyodalom.Újabb két év műszaki kipipálva.A szokásos tavaszi szervizhez már beszereztem a szükséges cuccokat.Rövidesen a cseréjükre is sort kerítünk.
km.ó.állás:153110

 
>> Autóápolás2017-03-12

Remélhetőleg már nem lesz szükség a téli kerekekre és az utakat sem fogják már sózni,így felkerültek a nyári "pacskerek" és egy alapos mosásra és porszívózás is sort kerítettem.Szokás szerint a téli szett is szépen megtisztítva és leápolva.Így várják az őszt.
km.ó. állás:152112

 
>> Szerviz2017-02-01

A több mint egy hónapja tartó kemény,hideg téli időjárás megadta a "kegyelemdöfést" az öt éve szolgáló akkumulátornak.
Már egy ideje érezhető volt,hogy nem hajt túl intenzíven.Ez oda vezetett,hogy vmelyik délután nem sikerült elindítanom az autót.Nem is ért váratlanul a dolog,számítottam rá.Nem kísérleteztem töltögetéssel,vettem egy másikat. BOSCH S5 77Ah-s került bele .Remélhetőleg újabb öt évig nem lesz vele probléma.

 
>> Szerviz2017-01-04

Mint az előzőekben írtam,elég csúnyán elfogytak az első gumik belső szélei,ezért még egyszer megnézettem a futóművet.Sajnos nagyon úgy tűnik,hogy a legutóbbi állításnál a "mester" nem végzett túl jó és pontos munkát.
Most egy másik futómű-szervizzel próbálkoztam.Abszolút hozzáértők voltak a srácok.Meghallgatták mi a probléma és próbáltak úgy állítani az összetartást a gyári értékhez képest elől,hogy még szépen menjen az úton és a rendellenes gumikopás is mérséklődjön-ha teljesen megszűnni nem is fog.
Hátul csak egy kicsi korrekcióra volt szükség.
Egyenlőre jónak tűnik a dolog:szépen egyenesen fut az Alfa,hajszál pontosan középen áll a kormánykerék (előtte ezzel is volt némi probléma).
Már csak az a kérdés,tavasszal milyen állapotban lesznek a téli gumik,mikor lecserélem őket.

 
>> Szerviz2016-10-25

Évek óta nem voltak kiegyensúlyozva se a téli,se a nyári kerekeim.Ehhez mérten nagyobb tempónál már érezhető volt némi vibráció a kormánykeréken.
Így kiegyensúlyoztattam mind a nyolc kereket és egyúttal fel is került a téli szett.
Sajnos elől eléggé megfogyatkozott a gumik belső széle,pedig 2-3 éve állíttattam futóművet is.Lehetséges,hogy megint szükség lenne rá,bár a szervizben akkor is mondták,hogy nagyobb a kerékdőlés,mint kellene.Valószínűleg ez okozza a rendellenes kopást.Azért-teszek megint egy kísérletet a beállíttatásra.Talán javul a helyzet.
km.ó. állás:149302

 
>> Esemény2016-07-07

Idei nyaralásunk során ismét Olaszországban és Szardínián barangoltunk.............és ha már ott voltunk,Milánó-t és Arese-t is útba ejtettük:-)!Végre sikerült találkozni a legendákkal.Életre szóló élmény volt:-P!