joe156 - főkép
>> SzervizAlfa 156 1.9 JTD Mjet // 2012-09-17

Na és hogy teljes legyen a kép . Egerbe felakadtam kicsit a járdaszegélyre és az első lökös megrepedt .
Sebaj úgy is meg volt karcolva az alja úgy hogy levesszük és megjavítja a karosszériás haver . Leszedtük a lököst és a bal oldalon olajos volt . Dehát ott nincs semmi amiből olaj folyhat !!!!!! Kivéve a cooler !
Na , hát ez az ! Lukas a cooler . Mármint olyan helyen ahol nem kéne !
Csere megvolt , a füst mégkevesebb lett úgy hogy örülés van ! 15-ért vettem bontott coolert .

 
>> SzervizAlfa 156 1.9 JTD Mjet // 2012-09-04

Már rég nem írtam semmit a vasról , de hála istennek nem volt túl sok mindent írni . Megtörténtek a szokásos tisztogatások (EGR , turbó nyomás érzékelő , LMM stb...) Fék alkatrész cserék , műszaki meg egy kis festegetés , kozmetika (küszöbszpoiler) . Most azonban egy fél éve szívatott egy kicsit !
El kezdett füstölni !!!!! Nem kicsit , nagyon !
Kaptam okos és oktalan tanácsokat , melyeket próbáltam szortírozni . Mi az ami lehet , mi az ami nem !
Mivel a tisztítások már nem hoztak eredményt , ezért a porlasztók jöttek !
Egy jó szerelő barátom felküldte egy Budapesti specialistához (aki a magasnyomású rendszerekre szakosodott) aki ultrahangos tisztítással és némi beállítással elvégezte a munkát .
Visszarakva a gépbe , meglepő fordulat állt elő !
NEM FÜSTÖL ÉS GYÖNYÖRÜEN , CSENDESEN JÁR !
Az egész művelet 3 napot vett igénybe és 28 ezer forintomba került .
Szerintem jobban megérte mintha csereberéltem volna a különböző alkatrészeket .

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.9 JTD Mjet // 2010-03-21

Megérkeztek a fekete kristály oldalindexek . Elég jutányos áron 3400ft-ért még sárga égőt is adtak hozzá . Jól mutatnak az autón !

 
>> AutóápolásAlfa 156 1.9 JTD Mjet // 2010-03-21

Ma kapott egy Bosch Aero Twin ablaktörlő szettet és 4 darab gyári 16-os alufelni garnitúrát Toyo téligumikkal . Szereztem egy alsó motorburkolatot is ami jobb állapotú mint ami most fent van .

 
>> EseményAlfa 156 1.9 JTD Mjet // 2010-03-02

Egy kamion lerendezte az autó elejét . Egy csomó sarat , követ meg ami az út szélén található átküldte az én oldalamra és hát a lökhárító a motorháztatő megsínylette a dolgot . Annyira hogy le kellett festetnem . Természetesen saját zsebből kellett megoldanom mert nincs meg a "bűnös". Ez a kis malőr 110 ezer forintomba került . Közben megejtettünk egy jobb oldali féltengelyszimering és egy váltóolaj cserét . Természetesen Tutela olajjal . Ez 13 ezer forintot kóstált .

 
>> SzervizAlfa 156 1.9 JTD Mjet // 2009-12-30

Fel se tűnt eddig hogy nem világít a szárnyban lévő féklámpa . (talán mert nem igazán látom ha benn ülök) Szóval ki kellett cserélni mert meg adta magát . Ma sikerült szerezni és ki is cseréltem . Minden oké , világítunk !!!!

 
>> SzervizAlfa 156 1.9 JTD Mjet // 2009-11-30

Novemberben letelt az egy év olajcserétől és mivel nálam az olajcsere vagy 10e km , vagy egy év így megejtettük . Az összes szűrő /pollen is/ cserélve . A pollenszűrő csere okozott egy kis galibát , mivel az " anyósülés " alatti légzsák csatlakozó meglazult és légzsákhibát jelzett / csak hátra lett tolva az ülés hogy jobban oda lehessen férni és ettől szétcsúszott a csati / . Gyorskötözővel összehúzatva megoldódott .

 
>> SzervizAlfa 156 1.9 JTD Mjet // 2009-07-04

Bal első alsó szilent meg adta magát , Sardulah Cartárs megoldotta a cserét , köszönet !

 
>> SzervizAlfa 156 1.9 JTD Mjet // 2009-06-11

Most lett kész a szerelő a turbócserével . A nagy hang megszűnt , rendesen működik , remélem jó lesz . A leszerelt turbót megnézte egy specialista és egy geometria tisztítást ajánlott mivel se a csapágy nem lóg se a lapátok nincsenek sérülve . Úgyhogy megpróbálom eladni ezek ismeretében vagy kitisztíttatom és megmarad .

 
>> SzervizAlfa 156 1.9 JTD Mjet // 2009-06-07

Sikerült vennem egy újszerű turbót elég jó áron (60000huf) . Mindenfelé 100 e. körül mondták ime a példa hogy nem kell beleugrani mindjárt az első ajánlatba . Érdemes körülnézni mert sokat spórolhat az ember . Sajnos vannak akik kihasználják ha valaki bajba kerül , mert úgyis megveszi az alkatrészt még ha drága is . Szóval szétnézni mielőtt veszünk bármit !!!! Jövő héten beszerelés és szeretném elfelejteni azt a szót hogy " TURBÓ " . Max a hatását akarom érezni :)))