Andy145 - Alfa Amore: Az internetes Alfa Romeo közösség

Mutasd

>> Esemény2012-08-16

Végre véget ért egy korszak, lezárult életünk legszörnyűbb négy éve!
Szép sorban eladtuk az összes alfánkat (hál'istennek, az autót megvásárlók nem vették észre a megkönnyebbülést az arcunkon), mert megelégeltük, hogy ezek az autók, mindegy, hogy milyen típusú, bármennyit költünk rájuk, minden előjel nélkül, a legváratlanabb élethelyzetekben képesek elromlani. Elegünk lett az összes olasz autó olajfosásából (keresztapámnak több alfája volt, mindegyik alá több lapát sódert dobált).
Hol egy munkahenger szállt el, hol egy kuplung kinyomócsapágy szakadt át a szerkezeten, hol csak egy biztosíték, relé adta meg magát, hol a katalizátor gondolt úgy, hogy ledobja magáról a kerámiát, és még sorolhatnám ezer baját, minőségtelen szar az egész!
Napjainkban a teljesítménye is már megkérdőjelezhető!
Azt elismerjük, hogy szépek (mihez képest), de csak hobbiautónak való, meg olyanoknak, akik szerint normális dolog, hogy a boxer esetében egy kocsiról le kelljen venni a lökhárítót, kipakolni az egész belét, s majd egy napos munka egy vezérmű szíj csere. Meg azoknak, akik szerint egy V6-os blokkot keresztbe kell beépíteni, hogy a belső hengerfejet a tűzfal miatt ne lehessen leszedni, a TS-ek vezérlés módosítójáról már nem is beszélve!
Összegezve az egészet: nincs még egy olyan autó, ahol a kanyar stabilizátor cseréje miatt a bölcsőt le kell ereszteni (lásd 156-os).
Persze, ebből az amorés közösségen belül, ezen információk birtokában nagyon sok ember jól megél (szerintem nem kell név szerint felsorolnom az otthoni sufniban szerelgető "mekkmestereket".)

Számunkra nem autó az olyan autó, amelyik csomagtartójában egy műhelyre való szerszám és pótalkatrész hever, hogy el merjünk indulni egy 50km-es útra, nem autó az olyan autó, amelyet csak 2-3 ember vállal el szerelni (azt is szarul), nem autó az olyan autó, amelyik legkisebb és legegyszerűbb hibája is szerelhetetlen!
(megjegyzem, nő létemre elég sok mindent megtanultam szerelni, a kényszer miatt.)

Ezeket a dolgokat erősen tükrözi ez a közösségi oldal is, az "adok-veszek" rovatban egy, már mások által tönkrement, lekukázott szarokat adják-veszik egymás között, kicsit olyan, mint a lomtalanítás, mikor kirakom a heverőmet, és nem az FKF Zrt. viszi el, hanem a szomszéd viszi a lakásába.
Az oldal műszaki, szakmai tartalmakat nem tartalmaz, nem fejlődött az évek során semmit, igazából nem is tudom, mi köze az Alfa Romeo-hoz (megnézhetem más autóját? Szuper!!)
Burjánzik a maffia ezen az oldalon, mint egy hiéna, úgy csapnak le újdonsült áldozataikra, eladják nekik még a szart is!

Ezen az oldalon csupa "otthon ezt-azt-amazt bontok, mondj egy árat és vidd" ember van, mindenki ért mindenhez, azért olyan szar mindegyiknek az autója (tisztelet a kivételnek, melybe csak egy ember tartozik bele ELL cartárs személyében!!)

Állítólag az Alfás közösség nagyon összetartó, ezzel szemben csak integetni tudnak egymásnak, segíteni már nem (más inkább örül a te bajodnak!)

De az jó, hogy most már újdonsült, (igaz, hogy csak AMG dizájnosra futotta) jó drága Mercedesünkkel faljuk a kilométereket (összemérhetetlen az alfával, egy lapon nem emlegethető!), és bámuljuk belőle a gyámoltalan, szakadt alfákat!

Végszónak annyit: soha többet olasz autó, az egész lakásból az összes pótalkatrészeket kidobtam a kukába (oda való, mint az egész autó), aki teheti, csak messziről nézze, mert talán szép, de hogy megbízható lenne??
Mindenki döntse el!!