SanyiJTD - főkép
>> Tuning és extraAlfa GT 1.9 JTDm 16V // 2020-01-03

Szerettem volna kicsit lejjebb szigetelni a külvilágra és utastérbe szűrődő hangokat ,ezért kibéleltem a géptető belsejét zártcellás hangszigetelő szivaccsal, külsején alumínium borítással. Igazából időtöltésnek jó volt, mert semmi különbséget nem vettem észre. :D

 
>> SzervizAlfa GT 1.9 JTDm 16V // 2019-12-11

Lecsereltem az olajat, igaz nem egeszen 7000km-t mentem vele, de sokat varosoztam, keveset hasznalom manapsag hosszu tavra, es igy lattam jonak.
Illetve kapott 2db bosch ablaktorlo lapatot is.

 
>> AutóápolásAlfa GT 1.9 JTDm 16V // 2019-11-07

A bal fényszóróm xenonja nem kívánt világítani. Lebontottam az elejét ,és feltártam,hogy hány darab 10ezresbe fog ez nekem kerülni. A trafót kivettem a lámpa alján, pár láb nedvességet kaphatott, már elvolt zöldülve. Kontaktspray mindenhova, levegővel kifújattam és jó lett. A másik probléma a rohadt ledes helyzetjelzők, emiatt majd bonthatom le az elejét mégegyszer.
Továbbá a párásodással nem tudok mit kezdeni a fényszórón...

Ezután még volt egy pár órám, lemostam, fényesítő pasztával átfutottam rajta (durvázásra nem volt szükség) ,azután pedig átwaxoltam a tél elött.

 
>> EseményAlfa Spider / GTV 2.0 TwinSpark // 2019-11-03

Kivonattam a forgalomból. Forgalomba visszahelyeződés automatikusan : 2020.03.01.
A téli felkészítést még nem kezdtem el, mert a GTV garázsa még kicsit zsufi, addig a műhelyben pihen.

update: kipakoltuk a garazst, gumikat tulfujtam kicsit, ablakmosot kinyomattam, es bealltam a garazsba. 3 hetente azert beinditom.

 
>> EseményAlfa GT 1.9 JTDm 16V // 2019-10-31

Ma végre nem szakadt az eső, így ki lett cserélve a kerék szett.
Ki tudtam próbálni az új Lidl-ös kerékkulcsom, igen frankón vizsgázott.

Hozzátenném ,hogy én mindig nyomatékra húzom a kerekeket, amiket a gumis rátép, vagy a régivágású tulaj ugrál a kerékkulcson azt nem tudom ,hogy venné le, valszeg sehogy.

Gumikat leápoltam, felfújtam, nyomatékra lehúztam a csavarokat és kész.

 
>> SzervizAlfa GT 1.9 JTDm 16V // 2019-09-27

Kormánymű cserekor a szerelő azt mondta,hogy a főtengely szíjtárcsámat közeljövőben jó lenne kicserélni. Erre ma sort kerítettem. Kibontva nagyon rendellenességet nem éreztem, a gumi picit be volt repedezve, de szerintem nem vészes. Sajna még valamelyik görgő ,vagy csapágy hallat valami hangot, szóval annak még utánajárok.

Mai nap meg beugrott Totokid barátom olaj és szűrők cseréjère, és Réku 147-esen is kerestünk javítani valót (hatsó ablakmosó javítás 3 perc alatt) :)

>> SzervizAlfa Spider / GTV 2.0 TwinSpark // 2019-09-19

A történet egyszerű, 100km/h fölött picit búgott a jobbos kerékcsapágy, mondom majd a következő szezonra kicserélem idén úgyis kb. 150 km megy bele. Állt 2 hetet az autó, majd hétvégén elővettem, és hát katasztrófa lett :D

Gondolom a 15mm-es nyomtávokat sem köszönték meg.

30km/h-nál elnyomta már a kipuffogó hangját. Kiváló, rendeltem egy csapágyat, kicseréltem. Csere közben ellenőriztem a bal oldalt, nem vészesen ,de annak is volt hangja. Mondjuk ha elötte megemelem és ellenőrzöm akkor nem kell 2x rendelnem alkatrészt. Mindegy, mai nappal az is ki lett cserélve.
Nagyon könnyen szétjött amúgy minden, csapágylehúzó alkalmazása sem kellett.
Rézpasztát használtam minden csavarra, és nyomatékkulcsal húztam le a kerekeket.

U.i. Az állást az ablaktörlők is megsínylik, konkrétan meghülyül tőle. 1-es fokozatban rendszerint megáll a szélvédő közepén. Többi fokozatban működik... Ha van használva, "bejáródik" . Ha valakinek van erre "orvossága" írja meg. Köszönöm. :)

Update 2020.04.16. A kerékcsapágyak megint búgnak nagyjából 1000km után. Vicc... Próbálkozunk a garanciával...

 
>> SzervizAlfa GT 1.9 JTDm 16V // 2019-09-12

Ki lett cserélve a kézifék kötél ,mert beton volt ,és fogni is minimálisan fogott. Most patent.
Kivettem a gumi dugókat és sikaflex üregvédővel kifújtam a küszöböket.

 
>> SzervizAlfa GT 1.9 JTDm 16V // 2019-08-30

Masodik biciklipedal huzast kaptam az automra, valoszinu a haz elott. Persze gazdaja nincs.
Csunya volt, szerencsere minimalizalni tudtam finom csiszolassal es polirozassal.

Balatonrol hazajovet beteritett egy szaguldo platos auto kovel (nem volt letakaritva a plato)
Megalltam, par pottyon a szelvedon kivul nem lattam semmit. Mivel se tores, se repedes nem lett, nem mentem utana. Otthon lattam,hogy az indexem nem uszta meg. Ujan 13-18 kozott van.
Szerencsere talaltam egy bontottat.

Vegul raktam fel egy uj emblemat,mert kezdett csunyulni a masik.

 
>> SzervizAlfa Spider / GTV 2.0 TwinSpark // 2019-08-04

Kicseréltem az ablakmosó motorját, mert elhalálozott.
Rendeltem egy újat, majd kivettem a régit, és nem egyezett, sokkal szűkebb volt a szívó része,így nem tömített volna. Gondoltam remek, nem jó bele. Nem hagyott nyugodni ,szétszedtem mégegyszer, és akkor vettem észre,hogy egy gumi köpeny van ráhúzva, ami átszerelhető. Így is lett, most működik. Rakok majd rá 2 ablaktörlő lapátot újat, és át akarom variálni a mosó fúvókákat, mert ez elég trógerül néz ki.

Mivel a hetvegenek vege, ment garazsba :)