Mutasd

>> Szerviz2015-12-16

A téli általános átnézéskor észrevettem, hogy a fagyálló hűtőfolyadék szintje épphogy a MIN jelzés fölött volt, a folyadékot maga pedig legalább 3 éve volt benne.
Méregetés helyett úgy döntöttem, hogy kicseréltetem egyben az egészet újra.
50% ioncserélt víz és 50% A.Z. Meisterteile -72C° G12+ alublokkhoz való rózsaszín fagyálló került bele (3-3 liter). Folyadékszint majdnem MAX-ig feltöltve és beállítva.
Rendeltem plusszban 1 liter fagyállót, ha esetleg a jövőben utána kell tölteni akkor legyen...
Összeg anyaggal és munkadíjjal együtt: 10.000 HUF

Időközben bedobta a Pre-heating glow plugs unavailable hibát. Ahol a fagyállót is cserélték, ott megpróbálták a gyertyákat is kivenni, de megszorult nekik, ezért nem vállalták a rizikót, hogy beletörjék a hengerfejbe. Csere nélkül kaptam vissza az autót.
Több helyre telefonáltam, elmondtam mi a helyzet, de sehol sem kaptam bíztató válaszokat, kivéve egyet: Bence Autószerviz Kft, Dorog.
Itt végül különösebb probléma nélkül cserélték mind a 4 gyertyát. a 3-as és 4-es henger gyertyája volt tönkremenve, a másik kettő még működött volna egy darabig, de miután kivették és ránéztünk jó ötletnek bizonyult az összes cseréje.
Végülis BOSCH gyári minőségű gyertyák kerültek bele.
A csere után sokkal gyorsabban kisimul a hideg alapjárat és szebb is a hangja, amit eddig észre sem vettem, hogy mennyivel rosszabb volt már mint most.
Összeg anyaggal és munkadíjjal együtt: 40.000 HUF

Valamint az első hidegek beálltával annyira elfáradtak a csomagtérajtó teleszkópjai, hogy már nem tartották meg az ajtót felnyitott állapotban. Korábban is gyengélkedett már, de ha felhajtottam akkor épp megtartotta.
Végülis kicseréltem MEYLE teleszkópokra. eredetileg STABILUS volt benne. A csere maga egyszerű, kb. 5 perces munka, csak kell valami vagy valaki aki tartja az ajtót felnyitva, amíg az első teleszkópot kicseréled.
Összeg: 11.000 HUF / 2 db teleszkóp

Km óra állás: 231.960 km
2015.12.16.