Mutasd

>> Autóápolás2008-09-10

A tavaszi alvázvédelem során készítettem pár képet. Ezeken látszik, hogy az élek a leginkább veszélyeztetettek rozsda szempontjából. A gyári PVC-réteg diszkréten ápol, de inkább eltakar... Egy kis sérülés és máris előáll egy nagyobb nem látható rozsdafolt... Sokan nem is gondolnák ezt, hiszen az autó amúgy galvanizált. Persze. De ez nem azt jelenti, hogy nem igényli a törődést. (Pontosabban: a szakszerű törődést...) A tesco-s bitumenes alvázvédőről, valamint a hazai "szakemberek" nagyrészéről, már régebben kifejtettem a véleményemet...

A képeken látható fehér szer a Korant rozsdapassziváló. A fekete foltok a passziválás eredményeképpen jönnek létre ott, ahol rozsda volt.. Ezek a helyek csak átmenetileg védettek, érdemes lekenni fejlett alapozóval, vagy jóminőségű alvázvédővel. (Ezekről is írtam régebben.)

A képen látható barna csík a csiszolás, passziválás és alapozás után Supralux Tivetex-szel lett lekenve. Talán ez a legjobb hazai szer. (A Permafilm-nél persze nem jobb.)

(Az alváz a munkálatok előtt alaposan meg lett tisztítva, megszabadítva a kosztól és a téli sótól...)

A 4. képen a kerék előtti oszlop látható. Sajnos ez nem kapott gyárilag elég felületvédelmet, így hajlamos a rozsdásodásra. (Spec. alapozóval lett kezelve. Később színre fogom fújni.)