Mutasd

>> Szerviz2017-09-15

Kellett egy új akkumulátor, mert már tavaly télen is gyengélkedett és jönnek a hideg éjszakák. Ráadásul az erdélyi túránk előtt nem akartam kockáztatni. Exide került bele megint.

>> Szerviz2017-09-08

Most, hogy ki van fizetve, jönnek a kiadások? :)

Alsó turbócsövet kellett cserélni az autómon. Ismét az Olasz Autók Házában javították, mint 8 éve mindig.
Ha már ott volt, kicseréltettem a váltó- és a fékolajat is, gondos gazdiként.

 
>> Szerviz2017-08-07

Befizettem az autóm utolsó részletét! :)

Ezt a hatalmas örömhírt az autóm azzal ünnepelte, hogy bevonzott egy lassú defektet. Sajnos olyan helyen volt a lyuk, ahol nem lehetett javítani. Szerencsére még csak tizenvalahány ezer km volt a gumikban, így csak egyet kellett vásárolnom.

 
>> Szerviz2017-06-19

A fehér GT-mmel rekordot döntöttem. Azt hittem ilyen már nem lesz, hogy ilyen sokáig ugyanaz az autóm. Legutóbb a 145-ösömmel töltöttem nagyságrendileg ilyen sok időt, de az is csak 6 év volt. Ez viszont már 8... És az a durva, hogy rohadtul nem tűnik annyinak.

Ha tudnátok, mennyi minden történt ezalatt a 8 év alatt... sok jó, sok rossz... és mindennek részese volt az autóm is, valamilyen formában.

Mostanában újra jó dolgok történnek velem, velünk, de nem mondanám azt, hogy az elmúlt időszakban nem inogtam volna meg másik Alfa Romeók miatt... De egyelőre marad. Legalábbis a mai állás szerint. Aztán ki tudja :)

Szóval a műszaki vizsgán kívül a következők történtek:
- jobb hátsó kerékcsapágy cseréje
- antenna cseréje
- csomagtartó teleszkópjainak cseréje

 
>> Esemény2017-06-03

Ez volt az első külföldi Alfa Romeo találkozóm a GT-vel. Pedig jó sokat terveztem már...
A romániai alfások nem viccelnek, minden évben valami brutálszép helyszínen tartják a rendezvényüket. Idén egy gyönyörű tó partján, illetve környékén volt az AlfaFest.
Jövőre egy új helyszínen lesz, tuti megyünk!
Pár fotó :)

 
>> Szerviz2017-03-31

Beütött a tavasz, felkerültek a nyárigumik!

A téli Alpin5-ösök rendkívül keveset, 4108 km-t futottak ebben a szezonban. Összesen két szezon és 9.193 km van most bennük.

A nyári Vredestein kerekek most második szezonjukat kezdik, 12. 123 km-rel.

 
>> Esemény2017-01-27

Szeretem vezetni a költségeimet, de amikor ilyen brutál számokhoz érek, akkor annyira nem jó érzés: 4 millió forintot költöttem 7,5 év alatt üzemanyagra. Durvaaaa!
Ez majdnem 10.600 liter, egy nagyobb tartálykocsiba belefér.

Azért milyen jó lenne, ha ez a pénz itt lenne inkább a zsebemben :) Mi mindenre el tudnék költeni! Ennyiért már egész jó Alfákat kapni amúgy, megnéztem :)

 
>> Szerviz2017-01-13

Elérkezett az ideje a nagyszerviznek.

A GT-men az ajánlott nagyszerviz 100-120 ezer km környékére esik, de mivel 43.435 kilométernél (még 2011-ben) a vízpumpa meghibásodása miatt a vezérlést is kicserélték, így akkor szereztem kb. 43 kilométernyi előnyt :)
Közben szépen eltelt 5 év is, ami szintén egy ajánlott időszak, így december végén egyszer csak arra eszméltem: januárban kellene nekem egy vezérlés csere!

A vezérlés-szettet és az olajcsere szettet is az Elaforgnál szereztem be.

A vezérlés cseréjét az aktuális olajcserével együtt az Olasz Autók Házánál végezték el, hatalmas köszönet a sok segítségért Horváth Lacinak! Egyébként a szíj és a görgők is tök jó állapotban voltak még.

A legutóbbi olajcsere óta 12.550 kilométert mentem, most végre sikerült az általam kitűzött 10-15 ezres szervizperiódust betartanom. (A GT-nél 20 ezer az előírás.)

>> Szerviz2016-12-08

Elöregedtek, a leghátsó szét is szakadt, ideje volt a cserének.

 
>> Szerviz2016-12-02

Felkerültek a téli kerekek. A tavaly nagyon megkedvelt Michelin Alpin 5-ös gumik eddig 5085 kilométert futottak, szóval szinte újak.

Az idei első szezonjukban a nyári Vredestein gumik 12.124 kilométert futottak.