Halesz - főkép
>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2017-06-19

A fehér GT-mmel rekordot döntöttem. Azt hittem ilyen már nem lesz, hogy ilyen sokáig ugyanaz az autóm. Legutóbb a 145-ösömmel töltöttem nagyságrendileg ilyen sok időt, de az is csak 6 év volt. Ez viszont már 8... És az a durva, hogy rohadtul nem tűnik annyinak.

Ha tudnátok, mennyi minden történt ezalatt a 8 év alatt... sok jó, sok rossz... és mindennek részese volt az autóm is, valamilyen formában.

Mostanában újra jó dolgok történnek velem, velünk, de nem mondanám azt, hogy az elmúlt időszakban nem inogtam volna meg másik Alfa Romeók miatt... De egyelőre marad. Legalábbis a mai állás szerint. Aztán ki tudja :)

Szóval a műszaki vizsgán kívül a következők történtek:
- jobb hátsó kerékcsapágy cseréje
- antenna cseréje
- csomagtartó teleszkópjainak cseréje

 
>> EseményAlfa GT Q2 170 Le // 2017-06-03

Ez volt az első külföldi Alfa Romeo találkozóm a GT-vel. Pedig jó sokat terveztem már...
A romániai alfások nem viccelnek, minden évben valami brutálszép helyszínen tartják a rendezvényüket. Idén egy gyönyörű tó partján, illetve környékén volt az AlfaFest.
Jövőre egy új helyszínen lesz, tuti megyünk!
Pár fotó :)

 
>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2017-03-31

Beütött a tavasz, felkerültek a nyárigumik!

A téli Alpin5-ösök rendkívül keveset, 4108 km-t futottak ebben a szezonban. Összesen két szezon és 9.193 km van most bennük.

A nyári Vredestein kerekek most második szezonjukat kezdik, 12. 123 km-rel.

 
>> EseményAlfa GT Q2 170 Le // 2017-01-27

Szeretem vezetni a költségeimet, de amikor ilyen brutál számokhoz érek, akkor annyira nem jó érzés: 4 millió forintot költöttem 7,5 év alatt üzemanyagra. Durvaaaa!
Ez majdnem 10.600 liter, egy nagyobb tartálykocsiba belefér.

Azért milyen jó lenne, ha ez a pénz itt lenne inkább a zsebemben :) Mi mindenre el tudnék költeni! Ennyiért már egész jó Alfákat kapni amúgy, megnéztem :)

 
>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2017-01-13

Elérkezett az ideje a nagyszerviznek.

A GT-men az ajánlott nagyszerviz 100-120 ezer km környékére esik, de mivel 43.435 kilométernél (még 2011-ben) a vízpumpa meghibásodása miatt a vezérlést is kicserélték, így akkor szereztem kb. 43 kilométernyi előnyt :)
Közben szépen eltelt 5 év is, ami szintén egy ajánlott időszak, így december végén egyszer csak arra eszméltem: januárban kellene nekem egy vezérlés csere!

A vezérlés-szettet és az olajcsere szettet is az Elaforgnál szereztem be.

A vezérlés cseréjét az aktuális olajcserével együtt az Olasz Autók Házánál végezték el, hatalmas köszönet a sok segítségért Horváth Lacinak! Egyébként a szíj és a görgők is tök jó állapotban voltak még.

A legutóbbi olajcsere óta 12.550 kilométert mentem, most végre sikerült az általam kitűzött 10-15 ezres szervizperiódust betartanom. (A GT-nél 20 ezer az előírás.)

>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2016-12-08

Elöregedtek, a leghátsó szét is szakadt, ideje volt a cserének.

 
>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2016-12-02

Felkerültek a téli kerekek. A tavaly nagyon megkedvelt Michelin Alpin 5-ös gumik eddig 5085 kilométert futottak, szóval szinte újak.

Az idei első szezonjukban a nyári Vredestein gumik 12.124 kilométert futottak.

 
>> AutóápolásAlfa GT Q2 170 Le // 2016-10-22

Ismét a Victor's Customs garázsában járt az autóm. Ők rakták rendbe legutóbb a bőrülésemet, és mivel egy apróság miatt amúgy vissza kellett vinnem (a háttámla váll részénél elmozdultak a merevítő pálcák), gondoltam ott hagyom egy teljes polírozásra és waxolásra. Ebben elég profik, nem is kellett csalódnom, brutálisan csillog most a fényezés.

Az ajtók belsejénél a gumikéder az elmúlt 7 évben kikoptatta a fényezést, ezt hibajavítóval rakták rendbe. Most gondolkozom, hogy itt le kéne fóliázni, erre keresek majd valami megoldást.

Egyébként is lelkiismeret-furdalásom volt, mert az elmúlt időszakban autóápolás terén nem igazán vettem komolyan a dolgokat, volt, hogy gépi mosóba is betértem... Szóval most kicsit jóvátettem a rosszaságokat.

Sajnos érik egy új akksi, mert míg egy hetet pihent az autó, szépen le is merült az akkumulátor... Remélem még egy kicsit húzom vele, mert még csak januárban lesz 3 éves. Persze, amilyen mákom van, tuti, hogy a tél közepén hagyna cserben emiatt...

A csillogáson felbuzdulva beváltottam Dekka ígéretét, és elmentünk fotózni a GT-t :) Íme pár kép, a többi a Facebookon!

 
>> EseményAlfa GT Q2 170 Le // 2016-09-28

Nem tudom mi van az autómmal, de "élete" egyik legjobb fogyasztását produkálta egy Budapest-Milánó-Budapest túrán (1976 km). 6,4 literes átlagfogyasztást jegyeztem fel.

Az odaúton együtt mentünk

A cél egyébként az Alfa Romeo Múzeum volt, de Ritával barangoltunk egy nagyot Milánóban is. Voltam már párszor Milánóban, de most sikerült annyira elmerülni a városban, hogy nagyon megszerettem.

A Brera Concept bemutatóján találkoztam Giorgetto Giugiaroval, természetesen átadtam neki a magyarországi alfások üdvözletét! :)

>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2016-05-25

Kicsit most sokáig húztam az olajcserét, nagyon nem sikerült tartanom a 10-15 ezres csereintervallumot. Ezúttal kereken 18 ezer km telt el az előző csere óta.

Ezen kívül a stabilizátor rúdon cseréltettem szilenteket, beállíttattam a fényszórókat, kicserélték a helyzetjelző izzókat.

A váltógombomat is újra cseréltem, lekopott róla a műanyag bevonat. Ezt már tök régen megvettem, mostanra zavart már annyira, hogy cseréltem.