Poló2008-03-14 09:14:30 // 63293
Kinek vesztek autót és milyet?
Poló2008-03-14 09:13:46 // 63292
Kb. tavaly ilyenkor elmentem egy itteni kereskedésbe Waschee cartársnak megnézni egy 156-ost, hogy érdemes -e egyáltalán ideutaznia érte. Egy Puntóval mentünk ki a kereskedésbe, szóval nem tudta az eladó csávó, hogy mennyire ismerem az Alfa 156-ot, ráadásul már valamennyire sötétedett is. 1,6 TS volt, km állás kereskedő szerint 200.000. Beindítani nem lehet, mert nincs benne akksi, de ha nagyon akarom, akkor tesz bele. Az autó törve nem volt, csak a bal első ajtó lett újrafényezve a karcok miatt. Ennek ellenére: elöl a pajzsról málik le a króm, az első lökösről tenyérnyi helyen hiányzik a festék és kilátszódik a fekete műanyag., az ajtók határolói nem működni, érdekes illesztések az ajtóknál. Hátsó lökös nagyon csúnyán gittelve és festve, csomagtérajtónál is elég nagy hézagok, csúnya hanggal lehetett csak lecsukni a csomagtérajtót, belül jó pár műanyag eltörve, motorháztető alatti szövet egy nagy helyen kiszakadva, kereskedő szerint a hő miatt, egysze mindegyiken kiszakad... Igaz olcsó volt az autó, 1,2 mill, de a kereskedő végig mondogatta, hogy ez mennyire szép és jó állapotú autó, érdemes megvenni. Ha az én autómmal lettünk volna kint, akkor mondtam volna neki, hogy gyere, hasonlítsuk össze az enyémmel, aztán ha ez szép állapotú, akkor az enyém?!
GEORGE2008-03-14 09:10:07 // 63291
Ilyen okból kifolyólag én is kaptam vissza egy csinos összeget az egyik megvett autóm után.
Nem szabad annyiban hagyni...igaz 1,5 évembe került a bíróságra járás de csak megszületett az igazság......
Ne is hagyja magát senki sem!
Nem sokára indulunk autó mustrára vétel szándékból.
Kivi leszek milyen autókat fogunk látni, mert amit eddig néztünk azok is frankók voltak telóban, illetve aminek hibáját felsoroták annak a valóságban 5ször annyi hibája volt......
Meglátjuk hogy a mai frankó autók közül melyik lesz tényleg az :-)
Nem szabad annyiban hagyni...igaz 1,5 évembe került a bíróságra járás de csak megszületett az igazság......
Ne is hagyja magát senki sem!
Nem sokára indulunk autó mustrára vétel szándékból.
Kivi leszek milyen autókat fogunk látni, mert amit eddig néztünk azok is frankók voltak telóban, illetve aminek hibáját felsoroták annak a valóságban 5ször annyi hibája volt......
Meglátjuk hogy a mai frankó autók közül melyik lesz tényleg az :-)
Poló2008-03-14 09:05:24 // 63290
Egyik munkatársam Tatabányán az egyik kereskedésben vett egy Hondát tavaly. A kereskedő váltig állította, hogy sérülésmentes. Csávó megvette, de csak nem hagyta nyugodni a dolog, hogy sérülésmentes -e. Elvitte pár szerelőző, kiderült, hogy szinte az egész autó újra lett festve. Visszament a kereskedőhöz vagy 3-szor, fenyegetőzött bírósággal meg valami szervezettel, végül sikerült visszavásároltatnia az autót 3 hónap után. Nem tudom, lehet hogy benne volt a sérülésmentesség a szerződésben.
GEORGE2008-03-14 09:04:43 // 63289
Még egy szösszenet....
szerintem olyan szánalmas mikor egy kereskedő körbeugrál eladáskor, mindenféle hazugságokkal traktál...
Ha baja lesz, van rá garancia.
Hozza vissza, megoldjuk kicseréljük, megjavitjuk, sőt ezeket bele is írja a szerződésbe.....
Aztán mikor bekövetkezik a baj átvált a nyájasból közönyösbe, majd bunkóban....leutálja a vevőt huzza halassza a gondot......és végül szarban hagyja a vevőt....
és mi vevők is buták vagyunk, elhisszük nekik amit igérnek.....de miért?
Sokszor új autóknál évekig tartó pereskedés megy egy meghibásodott autóesetleges cseréjén.....
akinek nem inge ne vegye magára......
szerintem olyan szánalmas mikor egy kereskedő körbeugrál eladáskor, mindenféle hazugságokkal traktál...
Ha baja lesz, van rá garancia.
Hozza vissza, megoldjuk kicseréljük, megjavitjuk, sőt ezeket bele is írja a szerződésbe.....
Aztán mikor bekövetkezik a baj átvált a nyájasból közönyösbe, majd bunkóban....leutálja a vevőt huzza halassza a gondot......és végül szarban hagyja a vevőt....
és mi vevők is buták vagyunk, elhisszük nekik amit igérnek.....de miért?
Sokszor új autóknál évekig tartó pereskedés megy egy meghibásodott autóesetleges cseréjén.....
akinek nem inge ne vegye magára......
Mike.2008-03-14 08:56:27 // 63288
Háát xar helyzet. :-(
Biztos visszamennék a kereskedőhöz a problémával. Persze elötte egy jogi szakemberrel is beszélnék.
Ne dölj be elsőre a kereskedő dumájának! Szinte biztos, hogy nem vállalja be.
A baseball ütős intézkedést csak a leg végére hagynám, amikor már nincs semmi más kártérítési lehetőség.
Biztos visszamennék a kereskedőhöz a problémával. Persze elötte egy jogi szakemberrel is beszélnék.
Ne dölj be elsőre a kereskedő dumájának! Szinte biztos, hogy nem vállalja be.
A baseball ütős intézkedést csak a leg végére hagynám, amikor már nincs semmi más kártérítési lehetőség.
GEORGE2008-03-14 08:47:35 // 63287
Nagyon ugy néz ki hogy átlettél Qrva :-(
Ha a kereskedő csapágyra vállalt garanciát akkor jó.
Ugyan is a főtengely csapágy részei egészen addig nem mennek tönkre mig a csapágy nem megy tönkre.
Szóval ha baja van a főtengelyednek az csapágyhibából adódoan lett.
Szóval a főtengelyt is kell téritenie a kereskedőnek!
Aztán ha csapágyas egy motor te abba tölthetsz akármit az nem fog javitani rajta!
Bene van a szerződésben hogy sérülés mentes meg hasonló?
Mikor vetted a gépet?
Mennyi időre rá jelentkeztek ezek a gondok?
Ha benne vannak a szerződésben hogy sérülés mentes meg garancia akkor bizony oda kell menni a pénzért!
Ha nem adja bíróság!
Le az ilyen kereskedőkkel!!!, ezek a szakma szégyenei!!!!
Írod gond volt a selespeed pumpával...szóval van az autóval gond :-(
És mi lett a pumpával te fizetted ki?
A kereskedő honnan tudja megállapitani hogy baj van a pumpával vagy nincs?
Még Alfa berkeken belül is hadilábon állanak a selespeed pumpával meg magával a selespeedel, erre egy akármilyen kereskedés jónak titulálja??? Elég érdekes!
hA MÓD VAN RÁ ADD VISSZA AZ AUTÓT!!
hA MEG NEM PERELD A SZEMÉTJÉT!
Ha a kereskedő csapágyra vállalt garanciát akkor jó.
Ugyan is a főtengely csapágy részei egészen addig nem mennek tönkre mig a csapágy nem megy tönkre.
Szóval ha baja van a főtengelyednek az csapágyhibából adódoan lett.
Szóval a főtengelyt is kell téritenie a kereskedőnek!
Aztán ha csapágyas egy motor te abba tölthetsz akármit az nem fog javitani rajta!
Bene van a szerződésben hogy sérülés mentes meg hasonló?
Mikor vetted a gépet?
Mennyi időre rá jelentkeztek ezek a gondok?
Ha benne vannak a szerződésben hogy sérülés mentes meg garancia akkor bizony oda kell menni a pénzért!
Ha nem adja bíróság!
Le az ilyen kereskedőkkel!!!, ezek a szakma szégyenei!!!!
Írod gond volt a selespeed pumpával...szóval van az autóval gond :-(
És mi lett a pumpával te fizetted ki?
A kereskedő honnan tudja megállapitani hogy baj van a pumpával vagy nincs?
Még Alfa berkeken belül is hadilábon állanak a selespeed pumpával meg magával a selespeedel, erre egy akármilyen kereskedés jónak titulálja??? Elég érdekes!
hA MÓD VAN RÁ ADD VISSZA AZ AUTÓT!!
hA MEG NEM PERELD A SZEMÉTJÉT!
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-14 08:33:45 // 63286
hm...
én visszamennék egy pár baseball ütővel....
no de: - milyen olajat raktál bele?
- mikor vetted az autót?
- szerződésben benne van, hogy sérülésmentes-e az autó?
én visszamennék egy pár baseball ütővel....
no de: - milyen olajat raktál bele?
- mikor vetted az autót?
- szerződésben benne van, hogy sérülésmentes-e az autó?
csongor_selespeed2008-03-14 08:18:39 // 63285
Sajnos rossz hírek vannak! Tegnap du lett volna vizsgáztatva az alfám hétfőn kivittem szerelőhöz h nézze át a vizsga elött meg amugy is szürőket ,olajat meg vezérmü szettet akartam cserélni meg volt egy kis olajszivárgás . Itt következett a szopás mert végül nagyon sok minden szar lett
- alsó lengőkar csere jobb és bal
-Felső lengőkar szilent 4 db
-Vízpumpa
-Vezérműszíj garnitura
-főtengely szimering(ez volt a szivárgás okozója) ez avval jár h váltó le...és hogy jobb legyen a kuplung rendszerben alig volt még pár km tehát
-kuplung szett
-légszürő
-olaj meg szűrőcsere
Kifizettem a vaskos számlát ...elindulok kb 5 km után kopogás a motorbol ami eggyre erősödik hívom a szerelőt aki már a telefonon keresztül halja h gáz van ...visszavontatjuk az autót ..kiderül h csapágyas lett a motor.Szerelő szerint az tőrtént h meg lett tömve a motor adalékkal és gyorsan eladta a kereskedő most meg a hígabb olaj felélesztette a kopogást.De ez maj a mai nap folyamán lessz tiszta mert leszedik az olajteknőt és akkor látszik h hozzá volt e már babrálva de elméletileg igen mert az olajteknő friss pasztás.
Ja és hogy minden kerek legyen kiderült az is hogy ütött volt az auto amiről a kereskedő persze halgatott mondva h sérülésmentes és kitűnő állapotú az auto.
Nos most megpróbálom a garanciásokon behajtani a motor problémákat elméletileg benne vannak a szerződésben a csapágyak de a főtengely az nincs és ha az miatt mentek szét a csapágyak akkor nem csodálkoznék ha nem fizetnek mivel hogy a selespeed pumpát sem fizették (szakértőjük szerint nem is volt hibás kérdem ésn akkor hogy hogy ez oldotta meg a problémát)
Szerintetek mit tehetek? Pereljem be a kereskedőt?
- alsó lengőkar csere jobb és bal
-Felső lengőkar szilent 4 db
-Vízpumpa
-Vezérműszíj garnitura
-főtengely szimering(ez volt a szivárgás okozója) ez avval jár h váltó le...és hogy jobb legyen a kuplung rendszerben alig volt még pár km tehát
-kuplung szett
-légszürő
-olaj meg szűrőcsere
Kifizettem a vaskos számlát ...elindulok kb 5 km után kopogás a motorbol ami eggyre erősödik hívom a szerelőt aki már a telefonon keresztül halja h gáz van ...visszavontatjuk az autót ..kiderül h csapágyas lett a motor.Szerelő szerint az tőrtént h meg lett tömve a motor adalékkal és gyorsan eladta a kereskedő most meg a hígabb olaj felélesztette a kopogást.De ez maj a mai nap folyamán lessz tiszta mert leszedik az olajteknőt és akkor látszik h hozzá volt e már babrálva de elméletileg igen mert az olajteknő friss pasztás.
Ja és hogy minden kerek legyen kiderült az is hogy ütött volt az auto amiről a kereskedő persze halgatott mondva h sérülésmentes és kitűnő állapotú az auto.
Nos most megpróbálom a garanciásokon behajtani a motor problémákat elméletileg benne vannak a szerződésben a csapágyak de a főtengely az nincs és ha az miatt mentek szét a csapágyak akkor nem csodálkoznék ha nem fizetnek mivel hogy a selespeed pumpát sem fizették (szakértőjük szerint nem is volt hibás kérdem ésn akkor hogy hogy ez oldotta meg a problémát)
Szerintetek mit tehetek? Pereljem be a kereskedőt?
zender2008-03-14 07:24:11 // 63284
Sziasztok!
Nem olvastam az elejétől a témát, úgyhogy ha már volt szó erről, bocsi!
Nekem még megvan az eredeti műanyag motorvédő, és azon komoly ütésvédő réteg van (valami erős szövet, benne meg strapabíró szivacs). Már többször levettem, egyszer ki is tisztítottam, sőt műanyaghegesztővel meg is kellett csináltatni, mert itt-ott eltört.
Szerintem csak a látvány miatt nem érdemes fém motorvédőt feltenni, vagy csinálni kell rá ütéstompítót, és akkor betölti a funkcióját.
A legjobb utólagos motorvédő alternatívát asszem kékalfa156 ajánlotta: kevlárból van az ő autóján (remélem jól emléxem).
Nem olvastam az elejétől a témát, úgyhogy ha már volt szó erről, bocsi!
Nekem még megvan az eredeti műanyag motorvédő, és azon komoly ütésvédő réteg van (valami erős szövet, benne meg strapabíró szivacs). Már többször levettem, egyszer ki is tisztítottam, sőt műanyaghegesztővel meg is kellett csináltatni, mert itt-ott eltört.
Szerintem csak a látvány miatt nem érdemes fém motorvédőt feltenni, vagy csinálni kell rá ütéstompítót, és akkor betölti a funkcióját.
A legjobb utólagos motorvédő alternatívát asszem kékalfa156 ajánlotta: kevlárból van az ő autóján (remélem jól emléxem).
Hardy2008-03-14 07:00:21 // 63283
Azért egy kis merevítés, vagy erősítés a hajlításoknál kellett volna.
Hardy2008-03-14 06:54:49 // 63282
A legtöbb autósbolt árul utólagos fém motorvédőket, Ő is ott vette Fehérváron valamelyikbe. Ha kell megkérdezem tőle, de nem éri meg, ez nem alu, hanem más anyag, és iszonyúan nehéz. Ahogy megfogtam, van vagy 25-30 kg minimum, és k....ra drága. 42000 Ft volt. Ez az alu nem rossz, és az ára is jó, meg ha törni kell, akkor ez hamarabb enged, mint az alváz, ez tapasztalat.
Poló2008-03-14 01:48:15 // 63281
Itt lehet venni. 159 Euro
Poló2008-03-14 01:45:01 // 63280

Ha jól fordítom, akkor azt írta a csávó, hogy 1 év után így nézett ki neki, a műanyag sokkal jobban bírja.
Poló2008-03-14 00:30:19 // 63279
Húsboltban :DDD
Gondolom fémkereskedésben lehet kapni fémet, jobb tippem nincsen :))
Tavaly vagy mikor érdeklődtem, akkor 15-20 K lett volna a saválló lemez, nem tudom milyen vastag, de nem 0,5-ös :))
Gondolom fémkereskedésben lehet kapni fémet, jobb tippem nincsen :))
Tavaly vagy mikor érdeklődtem, akkor 15-20 K lett volna a saválló lemez, nem tudom milyen vastag, de nem 0,5-ös :))
Poló2008-03-14 00:22:35 // 63278
Alifisti.net-en láttam olyat, hogy a motorvédő lemez vitt mindent, mint a piros ász :)
Poló2008-03-14 00:20:34 // 63277
Oda nem akármilyen hegesztő kell ám. Ha savállóból csinálod, akkor azért, ha aluból, akkor meg azért :))
Aluból nem jó, mert idővel eltörhet a hajlításoknál. Savállóból meg azért nem jó, mert csak a lemez lenne vagy 20 kg.
Aluból nem jó, mert idővel eltörhet a hajlításoknál. Savállóból meg azért nem jó, mert csak a lemez lenne vagy 20 kg.
Poló2008-03-14 00:18:14 // 63276
Hűséges is vagyok, meg nincs is lehetőségem lecserélni.
Blondy2008-03-14 00:03:40 // 63275
Csá testvérek!
Jelöljétek klubbom az IWIW-en:Pininfarina Alfa Romeo a Király Szerelmesei.Minden tesónak ott a helye!!!
Jelöljétek klubbom az IWIW-en:Pininfarina Alfa Romeo a Király Szerelmesei.Minden tesónak ott a helye!!!
GTPeti2008-03-13 23:56:44 // 63274
Mivel nem dolgoztam még ki, hogy és mint csinálnám, nem vitatkozok ezt illetően. De sztem megoldható.
Bocsánat az erős fogalmazásért, de ami a lámpát illeti, továbbra is az a véleményem, hogy a fókuszpont eltolódás árán izzót beszerelni nem okos dolog.
Bocsánat az erős fogalmazásért, de ami a lámpát illeti, továbbra is az a véleményem, hogy a fókuszpont eltolódás árán izzót beszerelni nem okos dolog.
Longman2008-03-13 23:38:42 // 63273
Jah, arra is emlékszem hogy valahogy olyan masszívan volt kialakítva hogy az csak akkor rogyott volna meg ha frontálisan ütközök valamivel. Akkor meg már teljesen mindegy..
Longman2008-03-13 23:35:56 // 63272
Nekem a 147-esemen volt elég durva kartervédő. (mivel ugye eredetileg felvezető autó volt rallyban). Próbálok emlékezni hogyan volt felszerelve (az biztos hogy baromi nehéz volt, 2 emberes, bár 1x sikerült egyedül feltennem:) ) A rögzítési pontok is utólag voltak felheggesztve csak az nem jut eszembe hogy hová..
Liquid2008-03-13 23:30:42 // 63271
ha a hegesztések engednek, akkor semmit sem ér az egész, vagy kazánlemezből csinálod és akkor izmos lesz, kivédi a csatornafedelet, de qrva nehéz lesz és ha kap egy komolyat, akkor szérkurjantja a kasznit, vagy gyengére csinálod és akkor semmivel sem több mint a műanyag.
Liquid2008-03-13 23:27:43 // 63270
természetesen nem tökéletes ha közdarab kellett, de kérdés hogy melyik jobb megoldás ha kivágod az árnyékolót, vagy a távtartó. Mindkettőre sok példa van és nincs vele gond. Nekem sincs gondom vele nem vakítok, nem lett rosszabb a lámpa, sőt sokkal jobb, de meggyőződésem hogy ha helyre kerül az izzó akkor még jobb lesz.
Gyári lámpáim vannak, és az izzó csak egy hangyaf..nyival hosszabb a H7-nél, mégis eléri az árnyékolót.
Amint lehetőségem lesz rá, hogy szétkapjam a kompett elejét a lámpák kiszerelése céljából, helyre lesz rakva minden.
Attól még nem kontár senki, hogy megpróbálja a hozott anyagból a maximumot kihozni.
Erhard eccer végignézett nekem egy raklap izzót és nem talált rövidebbet, szal nem feltétlenül itt kell keresni az okot, eccerően ez a lámpa akkor és ott nem xenonhoz készült.
Az árnyékoló hosszabbítása viszont megfontolandó.
Gyári lámpáim vannak, és az izzó csak egy hangyaf..nyival hosszabb a H7-nél, mégis eléri az árnyékolót.
Amint lehetőségem lesz rá, hogy szétkapjam a kompett elejét a lámpák kiszerelése céljából, helyre lesz rakva minden.
Attól még nem kontár senki, hogy megpróbálja a hozott anyagból a maximumot kihozni.
Erhard eccer végignézett nekem egy raklap izzót és nem talált rövidebbet, szal nem feltétlenül itt kell keresni az okot, eccerően ez a lámpa akkor és ott nem xenonhoz készült.
Az árnyékoló hosszabbítása viszont megfontolandó.
Vinnie2008-03-13 23:25:37 // 63269
Konkrétabban az említett webcímről rendelte meg egy ismerősöm nekem, mert túl sok lett volna a postaköltség. Aztán mikor kint voltam, akkor elhoztam haza.
Longman2008-03-13 23:23:51 // 63268
Ezek szerint az izzók hossza eltérő lehet? Ez nekem új, erre abszolút nem gondoltam. Ennek utánajárok..
De ez a fémsapka tartó hosszabbítás eszembe sem jutott. Úgyis szedem szét a lámpát "GTA-sítani" :)
De ez a fémsapka tartó hosszabbítás eszembe sem jutott. Úgyis szedem szét a lámpát "GTA-sítani" :)
GTPeti2008-03-13 23:19:02 // 63267
Németország nekem nem lenne messze. :)
(Tehát konkrétum?)
(Tehát konkrétum?)
GTPeti2008-03-13 23:17:07 // 63266
Nézd, ha H7-es foglalatba való az izzó (értsd: a fókuszpont elvileg megfelelő helyen lenne) és mégis közdarab lett beiktatva, akkor abból sok jó SZVSZ nem sülhet ki. Továbbra is azt mondom, hogy keresni kéne egy megfelelő izzót. Sok évre letudnád a gondot.
Másrészről meg a fényszóróból egyszerűen kiszerelhető a fémsapka, ennek a tartóit kéne meghosszabbítani! (Pl. Loctite "Folyékony fém" nevezetű ragasztó és 2db fémpálcika segítségével.)
Másrészről meg a fényszóróból egyszerűen kiszerelhető a fémsapka, ennek a tartóit kéne meghosszabbítani! (Pl. Loctite "Folyékony fém" nevezetű ragasztó és 2db fémpálcika segítségével.)
Vinnie2008-03-13 23:09:14 // 63265
Németországból hoztam. De az "alfisti.net" -en is árulják.
Longman2008-03-13 23:07:14 // 63264
Ez azért érdekes, mert kontároknak abszolúte nem nevezném őket, sőt. Figyelmezettek a hátrányokra (sőt azt sem garantálták előre hogy a a fényereje jó lesz-e így) én kértem hogy azért nézzük meg milyen beszerelve. Egyébként ők is csodálkoztak hogy nem fér el, pár hete csináltak 156-ost, annál nem volt semmi gond. Én azért nem lepődtem meg hogy nem fér el, mert itt olvastam hogy ilyen már másokkal is előfordult.
Maga a szett meg elég jó minőségű, úgy válogatták össze nekem.
Próbálok még állítgatni rajta, aztán holnap megkérek valakit hogy menjünk egymással szembe és majd megmondja mennyire vakít. Mert egyébként annyira nem világít szanaszét, csak ez a vakítás..
Maga a szett meg elég jó minőségű, úgy válogatták össze nekem.
Próbálok még állítgatni rajta, aztán holnap megkérek valakit hogy menjünk egymással szembe és majd megmondja mennyire vakít. Mert egyébként annyira nem világít szanaszét, csak ez a vakítás..
GTPeti2008-03-13 23:04:38 // 63263
Hardy kolléga, a hol és mennyiért kérdést hozzád is intézem!
GTPeti2008-03-13 23:03:25 // 63262
Végre vki a másik táborból. :)
A 160 euró azért szép summa, akárhogyis.
Deviszont azért érdekelne, hol vetted. :)
A 160 euró azért szép summa, akárhogyis.
Deviszont azért érdekelne, hol vetted. :)
Vinnie2008-03-13 22:58:08 // 63261
Nekem fém(alu) burkolat van az autó alján, kb. 1 éve. Eddig csak jó tapasztalataim vannak vele. Számtalan helyzetben védte meg az autó alját. Mellesleg 4cm-rel nagyobb lett a hasmagasság, ami előny, ha ültetett a gép. Szerintem akkor tépi szét az autó alját, ha tolatva akadsz el. Nagyon sima a felület, s úgy van kialakítva,, hogy csusszon az akadályon. Persze biztos vannak szélsőséges helyzetek, mikor már ez sem segít. De ez a műanyaggal is így van. Sőt, nekem mindig kitörött egy-egy darab, mikor ütközött az akadállyal. Egy idő után már nem sok maradt belőle. :) Kb. 160 Euro volt.
Trombozis2008-03-13 22:37:35 // 63260
Biztos. Türelmes vagyok. :-) Most másra koncentrálok. :-D
GTPeti2008-03-13 22:37:16 // 63259
Nagy különbség van, de nem fogalmaztam egyértelműen. Annyi viszont sztem kiderült, hogy a legfontosabb, hogy a kasztnit ne bántsa. Tehát úgy fogatnám fel, hogy előbb engedjenek el a heggesztések. Ez most csak egy példa volt, nem gondolkoztam konkrét kivitelen, de meggyőződésem, hogy megoldható.
A fémet hol lehet amúgy kapni és mennyiért?
A fémet hol lehet amúgy kapni és mennyiért?
GTPeti2008-03-13 22:33:01 // 63258
Nekem nem kellett távtartó.
Igazság szerint ha távtartóra lenne szükség (és ezáltal elmozdulna a fókuszpont, ahogy írtad), rövid úton megválnék azoktól az izzóktól.
Ui. az egész átépítés akkor ér valamit, ha a fp. stimmel. Egyébként nem jó neked sem, meg a szembejövőknek sem.
Ha meg más tette be neked, akkor tiszteltetetm a t. kontár ura(ka)t!
(Van 1 pár tartalék izzóm, amiket még nem próbáltam ki. Remélem azok is beférnek.)
Igazság szerint ha távtartóra lenne szükség (és ezáltal elmozdulna a fókuszpont, ahogy írtad), rövid úton megválnék azoktól az izzóktól.
Ui. az egész átépítés akkor ér valamit, ha a fp. stimmel. Egyébként nem jó neked sem, meg a szembejövőknek sem.
Ha meg más tette be neked, akkor tiszteltetetm a t. kontár ura(ka)t!
(Van 1 pár tartalék izzóm, amiket még nem próbáltam ki. Remélem azok is beférnek.)
csocsi2008-03-13 22:24:29 // 63257
Biztos lesz olyan, csak légy türelmes.
Longman2008-03-13 22:00:01 // 63256
Az lesz hogy lentebb állítom valamennyivel, és meglátjuk..
Trombozis2008-03-13 21:56:56 // 63255
Hát igen. De várom az igazi szerelmet. Ami télleg az, hogy meglátom és ffúúúúú... :-D
Liquid2008-03-13 21:55:16 // 63254
nekem is kellett távtartó, nekem csak ritkán villognak, ismerősök azt mondták nem vakítok, viszont sztem nem lett 100%-os, sztem is túlságosan szórja a fényt
Longman2008-03-13 21:21:46 // 63253
Hello!
Segítsetek, ma beszerelték az autómba a xenont. Namost amit itt már néhányan említettetek, nekem sem fért be az izzó a lámpatestbe, 2mm-es távtartó kellett hozzá. Így viszont a fókuszpont elmozdult, ami ugye nagyon nem jó. Beállítottuk a lámpákat úgy hogy 1-esen volt a magasságállító (így szoktuk, hogy egy szintet még lehessen felejbb állítani ha nagyon kell). Szóval a fénye nagyon jó lett, de országúton folyton villogtak rám, pedig levettem 3-as szintre a magasságot. Valószínű azért villogtak mert a fókuszpont eltolás miatt nagyon szórja a fényt.. Ti hogyan állítottátok így be?
Segítsetek, ma beszerelték az autómba a xenont. Namost amit itt már néhányan említettetek, nekem sem fért be az izzó a lámpatestbe, 2mm-es távtartó kellett hozzá. Így viszont a fókuszpont elmozdult, ami ugye nagyon nem jó. Beállítottuk a lámpákat úgy hogy 1-esen volt a magasságállító (így szoktuk, hogy egy szintet még lehessen felejbb állítani ha nagyon kell). Szóval a fénye nagyon jó lett, de országúton folyton villogtak rám, pedig levettem 3-as szintre a magasságot. Valószínű azért villogtak mert a fókuszpont eltolás miatt nagyon szórja a fényt.. Ti hogyan állítottátok így be?
Liquid2008-03-13 20:58:15 // 63252
a "felfogatások engednek el" és a "széttépi a felfogatásait" között mi a különbség? :)
Hardy2008-03-13 17:59:51 // 63251
Kereskedelemben kapható "nagyipari" termék volt. Ugyan olyan formájú mint a műanyag, csak fém. Nem egy felcsavarozott lemez!
GTPeti2008-03-13 17:10:53 // 63250
"széttépi a felfogatásait"
Ebben nem értünk egyet. Átgondoltan kell megcsinálni és akkor nagy bajban nem a kasztni károsodik, hanem a felfogatások engednek el.
Ebben nem értünk egyet. Átgondoltan kell megcsinálni és akkor nagy bajban nem a kasztni károsodik, hanem a felfogatások engednek el.
Alfás 156 "hupikék"2008-03-13 16:34:32 // 63249
üdv! Agostyánban van 1 alfa bolt 12500-ért van motorvédö lemez, én ugy néztem olyasmi mint a gyári
Liquid2008-03-13 14:51:11 // 63248
nem vagyok benne biztos, hogy a fém annyival jobb.
mert ha azt akarod hogy tényleg masszív legyen, akkor nehéz lesz, ráadásul ha nagy danger van akkor nem törik, hanem széttépi a felfogatásait, lehet hogy megvédi a kartert, de szérqrja a kasznit :)
ha meg vékony fém, akkor semmivel sem ér többet mint a műanyag.
Sztem ezt nem úgy kell felfogni hogy a porig ültetés mellé védelmet nyújt, hanem levegőáramlásilag jó, és nem lesz annyira koszos a motor.
mert ha azt akarod hogy tényleg masszív legyen, akkor nehéz lesz, ráadásul ha nagy danger van akkor nem törik, hanem széttépi a felfogatásait, lehet hogy megvédi a kartert, de szérqrja a kasznit :)
ha meg vékony fém, akkor semmivel sem ér többet mint a műanyag.
Sztem ezt nem úgy kell felfogni hogy a porig ültetés mellé védelmet nyújt, hanem levegőáramlásilag jó, és nem lesz annyira koszos a motor.
GTPeti2008-03-13 14:45:36 // 63247
Ezexerint te is hűséges vagy a géphez. Mondjuk aki "állandóan csiszatolja" (értsd: ápolja) a gépét, általában ilyen. Én is. :))
GTPeti2008-03-13 14:43:29 // 63246
"A fém az nem jó! Ismerősömnek 1 hétig volt fenn, aztán levette. Rezonált mint a fene, nem bírta elviselni"
Szerintem meg meg lehet egy fémet is normálisan csinálni. Az biztos, hogy egy sima felcsavarozott lemez, az rezonál. Ezért kell fölé vmi merevítés.
(Ha egyszer lesz lehetőségem heggeszteni...
...az jó lesz!)
Szerintem meg meg lehet egy fémet is normálisan csinálni. Az biztos, hogy egy sima felcsavarozott lemez, az rezonál. Ezért kell fölé vmi merevítés.
(Ha egyszer lesz lehetőségem heggeszteni...
...az jó lesz!)
csocsi2008-03-13 11:48:41 // 63245
Akkor nálad sem felhőtlen a dolog :(((
Úgy emlékszem amióta Pécs környékén van mindig munkanapomra esett a tali.
Majd ha nyugdíjas leszek több időm lesz a talikra :)))))
Úgy emlékszem amióta Pécs környékén van mindig munkanapomra esett a tali.
Majd ha nyugdíjas leszek több időm lesz a talikra :)))))
Poló2008-03-13 11:10:15 // 63244
Kár :(
Én meg szinte minden tali hetén délutános vagyok. És mostanában elég sokat járunk szombaton is.
Én meg szinte minden tali hetén délutános vagyok. És mostanában elég sokat járunk szombaton is.