Fórum >> Egyebek >> GPS, navigáció

Gabriel2005-06-16 16:45:54 // 15
Én sokat a www.pdamania.hu fórumból tanultam. Ott is sok a szaki és segítőkészek.
Gabriel2005-06-16 16:44:34 // 14
Nézőpont kérdése illetve nem mindegy milyen PDA-t veszel. Nekem bevállt, de azért nem vagyok megrögzött PDA fanatikus (csak egy kicsit :-)). Ami a PocketPC előnye, hogy ha címeket viszek fel a számítógépemen az Outlookba és azt szinkronizálom a zsebszámítógéppel akkor pl. a Destinátor GPS progiban már elég a személy nevére bökni és már tervezi is az utat a mókushoz. Nekem ez előny, de mint mondtam ki hogy érzi... Örülök, hogy beiundultatok :-))
Gabriel2005-06-16 16:39:15 // 13
Azt mondod nincs benne magyar térkép? Wow... de elvileg létezik nem? Amiről én beszélek az géptől függő max operációs rendszer függő (PocketPC-n Microsoft rendszer fut ami lehetővé teszi a fejlesztést). PocketPC-re idáig három fejlesztés is létezik Magyarország térképpel: www.destinator.hu www.AeroMap.hu és Magyarország ÚtInfo, de annak most nem találom a linkjét.
Cselentano2005-06-16 16:38:04 // 12
és akkor mesélek is hozzá a PDA-s megoldás szerintem annak jó aki relatíve kevesbb pénzből akarja kihozni a navit és nem zavarja, hogy néha elszáll a rendszer nekem egy HP ipaq 1940-esem volt az első navira szánt pda, egy Fortuna Clip-On BlueTooth GPS + hozzá eredeti Destinator Magyarország és Európa térkép, akkor anno csak ezen/ehhez volt magyar nyelv és hang, a többi szoftver pár hónapos késésbe volt ezek így együtt egy kisebb vagyonba kerültek pda: 110.000.- gps: 60.000.- szoftver: 80.000.- (akkor még nem volt crack változat) + pót akku, bölcső, gépkocsitartó, szivargyújtő töltő az első pár hónapban nagyon meg voltam a rendszerrel elégedve , istenítettem a hibái ellenére is az elején rendszeresen használtam a pda egyébb funkcióit is, de hamar meguntam és mivel nem volt sűrűn töltve, ezért párszor jártam úgy, hogy fullba merült az akku, és mindent felejtett na ennél gázosabb nincs is, főleg a világvégén és nem tudod, hogy most merre, írány egy kút és a jó öreg papír alapú térkép folyt.köv.
Cselentano2005-06-16 16:29:27 // 11
na akkor azoknak ezt ajánlom: Garmin 320C http://www.garmin.hu/termekek/index.php?pid=452
Cselentano2005-06-16 16:28:17 // 10
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9002130 itt vannak a "hozzáértő" guruk és ráadásul nagyon segítőkészek anno az itteni brigád tanácsai alapján vettem meg az első navimat, de már az akkor említett hátrányok miatta cseréltem le azt a szettet
Gabriel2005-06-16 16:27:51 // 9
Hát igen, de mi van ha nincs a kocsiban. Azt nem modnom, hogy akinek fix van a kocsijában az ne írja le a tapasztalatait (mert arra meg én vagyok kiváncsi), de főleg azoknak lenne jó a nem fix cucc akik régi gépekkel nyomulnak és a nagyobb százalék az ilyen.
András bácsi2005-06-16 16:27:20 // 8
Valami jó lenne, mert így zömében csak dísz ez a szerkezet. :-(
Cselentano2005-06-16 16:26:02 // 7
A témához egy kiinduló pont : http://www.gps.lap.hu/
Gabriel2005-06-16 16:25:51 // 6
Az igazat megvallva a gyári beépített változatokkal nem sok tapasztalatom van de ha lesz időm utánnanézek. Azt elmondhatom, hogy Szlovákia és Csehország eléggé gyengén ellátott ilyen térképekkel, de láttam már GARMIN-ra fejlesztett térképeket Szlovákiára (mint említettem nekem ez nem szimpi, mert fixen ott a cucc a memóriában és kevésbé flexibilis), de ami késik nem múlik... Mellesleg ha valakit annyira érdekel precízen beszkenelt térképek kalibrálására is létezik már szoftver. Egyszerűen beszkeneled a térképet és több pontra elmész fizikailag, majd lejegyzed a GPS koordinátáit és hozzárendeled a térkép azon pozíciójához. Nekem ez elsőre úgy tűnt, hogy gagyi lesz, de ha az ember nagyon precíz és pontosan dolgozik elég élethű pontosságot lehet elérni vele. Az optimális utat persze nem számolja ki, de látod ahogy mozogsz a térképen. :-)
Cselentano2005-06-16 16:25:26 // 5
Hogy ez nekem nem jutott eszembe :-))) Na akkor én is hozzá írok: az első gyári autós navi , amihez van magyar térkép: http://www.gps.hu/index.php?id=711
András bácsi2005-06-16 16:18:07 // 4
Nem tudod, Szlovákiáról, Csehországról létezik navi cd a gyári 166-os rendszeréhez?
Gabriel2005-06-16 16:17:14 // 3
Én amikor megtudtam, hogy a QTEK2060-as PocketPC-m ami mellesleg telefonálásra is alkalmas párosítható egy BlueTooth-os GPS vevővel elállt a lélegzetem. Anno kb. fél éve meg is vettem és használom. Az előnye az, ha az ember cseréli a kocsiját csak átteszi és kész. És lehet az akár a legöregebb gép is GPS navigáció lesz benne...
Blacky2005-06-16 16:14:15 // 2
Biztos életképes lesz a topic. Nekem MITAC MIO 168 volt pár napig, tuti csak az enyém volt rossz, de nem tudták cserélni így pénz vissza. Figyelemmel fogom kísérni a hsz-ket mert előbb utóbb veszek másikat.
Gabriel2005-06-16 16:08:28 // 1
Sziasztok. Már fél éve használok GPS navigációt a kocsimban ami el kell mondjam sokkal problémamentesebbé teszi az ismeretlen helyekre való odatalálást. Nem egy "klasszikus" gyári kocsiba szerelt berendezésről van szó ami után csak csorog a nyálunk a reklámok láttán, hanem egy PDA és egy gyufásskatulya méretű GPS vevő párosításáról. Az ilyen berendezés lassan már 100 ezer forint körül is elérhető. Ha valakinek tudok segítek de várom mások tapasztalatait is. Ezen berendezés előnyeire hívnám fel elsőként a figyelmet: Nem összekeverendő a GARMIN típusú mobiltelefonhoz hasonló navigációs kütyüvel ugyanis a PocketPC amire a térképeket telepíti fel az ember sokkal felxibilisebb mint egy már említett típus. Képzeljétek el, hogy a térképekre rátehetitek kedvenc helyeiteket (pl. alfások lakhelyeit, de a netről már letölthetők gyakori trafipax mérhőhelyek is vagy gyógyszertárak koordinátái). Bízva abban, hogy életképes lesz ez a topic elindítom útjára :-)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak