Giulia 300 lóerővel?

2010-12-17  Teddy
Az Alfa Romeo 5 éves tervében 2012-re tervezik a 159-es utódjának, a Giuliának a bemutatását. Bár még bő két év van eddig, az első látványtervek máris megérkeztek.
Hírek >> 2010  

A képet a brit Auto Express közölte, s az első photoshopos próbálkozások után ez az első komoly látványterv az Alfa új, középkategóriás modelljéről. A britek nem átallkodtak egyből egy csúcsmodellt, a Quadrifoglio Verde változatot monitorra vetni, a fantáziarajzon helyet kapott a 8C-ről ismert oldalsó levegőbeömlő, a Giuliettáéhoz hasonló, de annál arányoabb első fényszórók, és természetesen a fekete fényezéshez passzoló füst színű alumínium felnik.

A szaklap információi szerint a QV csúcsmodellt egy 3.3 literes Pentastar motor hajtja majd, amely MultiAir technológiával 306 lóerőt produkál, a hatfokozatú sebességváltó pedig mind a négy kerék felé továbbítja az erőt. A felfüggesztés állítható magasságú és keménységű lehet, köszönhetően az Active Roll Control nevű egységnek, amit a DNA kapcsolóhoz párosítanak.

A benzines motorskála az Auto Express szerint viszonylag alulról, az 1.4 literes turbómotor 120 lóerős változatától indul, a következő lépcső a Giuliettában is teljesítő 170 lóerős MultiAir lehet, és a Giuliában is felhasználnák a 200 lóerős 1750 TBi-t. A holland AutoInternationaal információi szerint egy Q2 variáns is úton van, amiben az 1750-es motor 250 lóerőt teljesít. Az öngyulladós erőforrások 1.6 és 2 literesek lehetnek, teljesítményük 105 és 204 lóerő között várható.

Írta:
Tedi