Már beütemezték a következő SUV gyártását

2017-01-05  Tedi
Az Il Sole 24 Ore olasz napilap szerint az Alfa Romeo már beütemezte a Maserati mirafiori üzemében a következő, nagyobb SUV gyártást. És jön a 166 utód is.
Hírek >> 2017  

Az olasz lap értesülései már csak azért is meglepőek, mert eddig afelől sem volt senki biztos, hogy valóban gyártásba is kerülhet. Ezek szerint a döntést már meghozták, így a nagy Alfa SUV együtt készülhet a Maserati Levantéval már 2018-tól, amelyet szintén Mirafioriban készítenek. Az Il Sole 24 Ore ezt az infót a fémipari szakszervezettől szerezte meg, munkásaikkal ugyanis már beterveztették a gyártást.

Hogy ezt azt is jelenti egyben, hogy a nagy SUV a Levantéval bármilyen komponenst megoszt-e nem tudni. A Giulia egy moduláris platformon nyugszik, amelyet össze-vissza lehet alakítgatni, összekerék-meghajtási rendszere is van az Alfának, a motorpalettát sem véletlenül fejlesztették ki, szóval nem marad túl sok minden, amiben közösködhetne.

További hír, hogy az Alfa már a 166-os utódjátnak is megadta a zöld jelzést, legalább is az olasz lap szerint. Forgalomba kerülése 2020-ig várható.

A Fiat Chrysler tervei úgy néz ki beérnek, és sikerül is tartani magukat a korábbi célkitűzéshez. Valóságos modelloffenzíva zajlik, tavaly jött a Giulia, idén a Stelvio, jövőpre az SUV, két év múlva pedig ezek szerint az E kategóriás modell is. és akkor a Giulietta ráncfelvarrásról még nem is beszéltük. Igaz, az Alfa Romeo sem, egyelőre nem tudni, hogy mikor frissítik fel, vagy cserélik le a 2010-óta gyártásban lévő alső-közepes modellt. Utóbbira lenne nagyobb szükség, ez biztos.

 

Borítókép: Quattroruote.

Írta:
Tedi