Eldőlt: nem lesz új Sportwagon

2017-02-09  Tedi
Az Alfa Romeo szinte hivatalosan bejelentette: nem készít Sportwagont, azaz kombi változatot a Giuiából, mivel szerintük a Stelvio lefedi a piacot.
Hírek >> 2017  

Az OmniAuto.it beszámolója szerint erről Alfredo Altavilla, az európai és közel-keleti értékesítésekért felelős vezető beszélt. Elmondása szerint a döntés hátterében az áll, hogy a Giulia Sportwagon potenciális vásárlóinak igényeit szinte teljesen lefedték a Stelvióval. "Nincs rá szükség (...) a Stelvio minden Sportwagon vásárló figyelmét be tudja gyűjteni" - fogalmazott Altavilla.

Korábban Sergio Marchionne, az FCA vezérigazgatója is kétségeit fejezte ki az SW projekttel kapcsolatban, értvrendszere pedig hasonló volt, mint a most kvázi hivatalos válasz. Szerinte is a Stelvio lesz a Sportwagon vásárlók fókuszában, hozzátette még, hogy a kombik csak Európában kellenek, a világ más pontjain alig keresettek.

A magyar piac is egyre inkább SUV-központú, a tavalyi ealdások többségét a szabadidőautók vitték el, bár a legtöbbet a Stelvionál eggyel kisebb kategóriában futó járművekből (Pl. Suzuki Vitara) adták el.

 

Grafika: OmniAuto.it

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
Giulia

Az utolsó 3 hozzászólás:

Gabor F2024-04-24 20:08:42 // 35326
SD, a bal első gumira:
Ha jól látom nem ment mélyebbre, mint a mellette lévő “árok”. Ha tényleg nem, akkor valószínűleg nem para.
Ha a lyuk alján látszik a fém, akkor az már gond. Ugyanis az a fémszerkezet elkezd korrodálódni és egy idő után ledobja a felette lévő gumit, ami elég nagy felület is lehet. Ez még kis sebességnél sem vicces, pláne, ha éppen race üzemmódban vagy. Ezt egy gumis ismerősöm mondta, mert pont most adtam el egy öreg szettet, ahol a vájatban volt egy hosszanti repedés és ott látszódott a drót.
SD2024-04-24 19:19:04 // 35325
Ahha, ez csinál ilyen jó kis telemetriát:)
SD2024-04-24 19:18:25 // 35324
Hát én elvett gázzal mentem, de mivel nincs motorfék:D
Mondjuk lehet ezért dobta a farát.