Újabb infókat csöpögtettek a Juniorról

2008-01-28  Tedi
Annak ellenére, hogy még mindig kétséges, hol és mikor mutatják be a Juniort, egyre több infót csöpögtet a gyár. A modell hivatalosnak teinthető blogján a motorlista után már felszereltségi listánk is van.
Hírek >> 2008  

Pár nappal azután, hogy egy nem photoshoppolt, de nagyon kicsi fotó jelent meg a Junior első és hátsó lámpájáról az autóval foglalkozó blogon, a Quattroruote emberei azonnal hozzáláttak, hogy elkészítsék a Junior szerintük lehetséges változatát. Figyelembe vették, hogy az autó a Grande Punto alapjaira épül, így a legújabb montázs elég élethűre sikerült; jól megtartotta a Grande Punto arányait.


Mint az első, mint a hátsó traktuson felfedezhetőek az eddig bemutatott (nem PS) képeken látott elemek, így a hátsó sárvédőív kidomborítása, a diffúzor-szerű műanyag betét, a lámpák, a lökhárítók formája. Ebben a fekete színben pedig kimondottan dögös.

A felszereltségi lista már az alap Junior esetében is igen gazdagnak tűnik. Az 1.4-es, 95 lóerős motor mellé 6 sebességes váltót párosítanak, a 195/55-ös gumikon guruló, 16 colos kerekek megállásról természetesen hűtött tárcsák fognak gondoskodni. A passzív biztonsági eszközök sorából nem hiányozhat az ABS és a BAS (Brake Assistance System, vagy magyarul fékrásegítés) és már az alap verzióban is 7 légzsák áll majd készen arra, hogy megvédje a bent ülőket, az üléseket ostorcsapás-gátló fejtámlákkal egészítik ki. A kényelmi extrák közül az automata légkondi, a trip computer, a külső hőmérsékletjelző és a terhelésjelző biztosan az alap felszerelés része lesz.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi