Gulyas001 - főkép
>> EgyébAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2018-03-08

Elég ritkán használom a hátsó ablakokat,de a minap megpróbáltam megmozgatni őket és igen csak nehézkesen sikeredett fel-le közlekedniük. Mindkét hátsó ablaknál befújtam WD40-el a vízlehúzó és az ablak közé és párszor megjárattam, negyedik járatás és fújkálás után már lényegesen fürgébben jártak. Évente egy párszor ezt meg kell csinálni így mindig megmarad a kenésük és a sima járásuk, attól nem tartok, hogy a WD40 bármi bajt is csinálna az ablakemelő szerkezeténél, ha van hozzá megfelelő vékony hősszabitó tökéletesen alkalmazható, megkeni, vizet kiszorítja. Utána persze ablakpucolás.

 
>> SzervizAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2018-02-16

Tavasszal egy-két hónap múlva olajcsere így beszereztem a szokásos 5 literes Seléniát. Elugrottam az Elaforghoz vettem gyári olajszűrőt, egy pár első ablaktörlőt, csomagtér teleszkópot (rendszeresen le akart fejezni) illetve egy olaj leeresztő csavart tömítéssel.

 
>> AutóápolásAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2018-01-21

Ma nézegettem, hogy a vezető oldali ülés kissé mintha száraz lenne már tapintása se az a finom bőr. Visszanéztem Amore-n, hogy mikor volt utoljára bőrápolás és pont 3 hónapja. Pont ráértem meg is csináltam a szokásos bőrös dolgokat: Vezető ülés tisztítása ápolása, többi ülést csak ápoltam azokba nem ültek sokat. 48 óra múlva pedig impregnálás szintén csak a vezető oldali ülésre. Mindjárt sokkal szebb a bőr, tapintása és illata is kellemesebb. Autglym jól bevált termékeit használtam meg egy csomó mikroszálás kendőt amiket most már felcímkéztem, hogy tudjam melyik kendő melyik fázishoz tartozik. Gyönyörű a beltér:)

 
>> EgyébAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2018-01-19

A napokban leesett az első "nagyobb" hó gondoltam akkor tuti mindjárt itt a tavasz. A decemberbe lefényezett felnik egész biztosan megfelelően megszáradt és kikeményedett rajta a lakk így elvittem a gumishoz, hogy visszakerüljön rá a nyári gumi. Felhívtam a gumis figyelmét, hogy legyen szíves nagyon ügyelni a gyönyörű fényű felnire, de szerencsére egy apró karc sem esett rajta. Maradék két hónapot a garázs falán töltik a kerekek az újonnan épített állványon.

 
>> SzervizAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2018-01-18

Elkészült a kocsi ismét tökéletes lett! Még decemberben ment tönkre a jobbos féltengely belső része, kiszedés után megmutatták nekem, hogy kipotyogtak a benne lévő kis tűgörgők. Került bele gyári felújított darab. Ha már a szervizben volt a kocsi a tavaszra tervezett futómű alkatrészek cseréjére is sor került: 2db felső lengőkar és a stab. rúd volt elhasználódva, azonnal megszűnt minden koppanás és nyiszogás újra csendes az Alfa. Plusz egy meglepetés is ért, ki lett cserélve a műszerfal világítás izzója, mert a fordulatszám háttér világítása 5-6 ezres beosztásnál már halvány volt. Ennek komolyan jobban örültem mint az összes többinek, gyönyörű ez a műszerfal! Hazaúton végig teli vigyor ült ki a képemre annyira élveztem a kocsikázást pláne, hogy a hazavezető út hazai viszonylatban nagyon jó minőségű. Egészen más volt mint az 1.2-es Citroen vagy az 1.6-os Renault amit addig hajtottam míg az Alfa beteg volt. Úgy éreztem otthon vagyok, mintha csak körém építették volna a belteret. Az első néhány indulás igen sportosra sikerült:D

 
>> SzervizAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-12-11

Úton az előző postban említett felniért Veszprém megyébe,valahol Székesfehérvárnál az M7-esen egyik pillanatról a másikra komoly rázkódást éreztem a jobb oldalról, egy pillanatig gondoltam biztos egy rosszabb útszakasz, de pár száz méter után is rázott szóval inkább félreálltam egy pihenőbe. Hamar tárcsáztam is a Várpalotai szervizt szerencsére azonnal fogadtak is így elgurguláztam 70-80-as tempóval szervizig kertek alatt. Amint megérkeztem rá 10 percre már meg is volt a diagnózis jobb oldali féltengely belső része ment tönkre. Biztonság kedvéért mentünk egy kört ami csak igazolta a feltevést. Alkatrészre várni kell jövő héten telefonálok.Legutóbb a külső része ment tönkre most a belső, lassan túl leszek minden 2.4 típusbetegségen:D Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen gyorsan tudtak fogadni a műhelybe és pillanatok alatt kiderült mi a bibi. Utána go haza 70-80-as tempóba kocsi csere, majd vissza Veszprém megye a felnikért:D

 
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-12-07

Nem akartam az utolsó pillanatra hagyni így már decemberbe új színükbe pompáznak a nyári felnik. Egy cartársra bíztam a fényezést amit egyáltalán nem bántam meg, patika lett a fényezés, nagyon korrekt volt, minden úgy volt ahogy megbeszéltük. Én úgy állítottam oda, hogy a gyári szürke színt szeretném viszont látni, de szerencsére hallgattam cartársra, valóban sokkal jobban néz ki ez a szín, valahol a fekete és a szürke között,mikor a nap rásüt csillog ezerrel. Ezúton is köszönet érte!:)

 
>> EgyébAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-11-14

Eljött az ideje, hogy felkerüljön a téli 16-os teledial alufelni a frissen felrakott vadiúj gumikkal. Már a nyári felni küllői között is látszódott, hogy a féktárcsa azon része amire az alufelni megy fel az a kúpos rész ami nem a fékezőfelület része, kicsit rozsdás színű.Most kerékváltáskor lefújtam hőálló ezüstfestékkel. Persze óriási szívás féktárcsát kimaszkolni körbe-körbe. Nyári kerekek lemosva, gumi leápolva ahogy illik amint megszárad megy fel a tartójára, tavaszra ha minden jól megy újra lesznek fújva.
Persze nem ment minden egyszerűen... Nyári felnibe a csavarok iszonyatosan be voltak állva, pedig én húztam meg anno kézi erővel és valamiért beette magát a csavar így a gumisnál kezdtem, hogy lazítsa már meg nekem. Valamit ezzel majd kezdeni kell mert ez így nem állapot, kíváncsi vagyok ez a lesz-e a helyzet a téli felnivel is. A kerékcserét én végeztem így nem került semmibe, csak hőálló festéket kellet vennem 1500-ért. Már nagyon elegem van a kerékcserékből idén ősszel ez volt a negyedik kocsi amin megcsináltam a szokásos tortúrát a leszedéstől az utolsó ápolásig, majd tavasszal folytatom.. :D Próbakör megvolt a gumik nem húznak semerre, nem ráznak semmi gond velük egyenlőre, de hat zsír új prémium gumi ez az elvárt.
Mióta beleszerettem az Alfába elhatároztam, hogy egyszer ilyen felnivel lesz, most ezis megvan.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-11-02

Az A oszlopon lévő gyári műanyag helyére spéci karbonfólia került, mert már nagyon meg volt kopva festegetés helyett úgy döntöttem inkább kapjon egy kis karbont. Nem bántam meg, hogy nem a matt fényűt választottam kifejezetten illik a sötétített ablakokhoz és az ezüst-metál színhez. A felrakást nem bíztam magamra, de így utólag kifejezetten örülök neki, nem is gondoltam volna, hogy mennyi kis apró művelete van illetve milyen spéci szerszámok kellenek hozzá. Egyszer kellett csak rászánni az időt meg egy kis pénzt és így biztos, hogy nem mállik le két hét után, legalábbis remélem :D

 
>> AutóápolásAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-10-21

Volt egy kis időm még ezért megejtettem egy bőrtisztítást/ápolást az autoglym tisztítóval és ápolóval így az is rendbe van. Nagyon elégedett vagyok ezekkel az autglym bőrkezelő termékekkel valóban hozott ki némi koszt ebből a kényes bézs színű bőrbelsőből, persze ehhez az kellett, hogy először egy erre szakosodott műhelybe profin megtisztították illetve leápolták így nekem már csak szinten kell tartani. Tisztítás-ápolás-impregnálás :)