Gulyas001 - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-06-30

Útközben szeretem a saját zeném hallgatni,de a gyári fejegységet semmiképp nem akarom lecserélni úgyse találnék olyat ami illene a gyönyörű középkonzolhoz. Rendeltem Yatour átalakított így rádughatok telefont és pendrivet is, igaz, hogy egy kábellel több van a beltérben, de nem vészes. Kicsit drágán rendeltem, utólag jöttem rá, hogy olcsóbban is lehetett volna.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-06-30

Régóta szerettem volna egy klasszikus alfás felnit beszerezni,(mint megtudtam teledial névre hallgat) néhány telefon meg email után sikerült találnom RacingBazáron egy megfelelő 16-es alufelnire amely Olaszországból érkezett. Korrekt képeket kaptam róla így el is mentem megnézni majd megvenni őket. Élőben is nagyon szép állapotúak ahhoz képest, hogy 2004-es darab, felni közép is jó állapotba.
Sok órát vett igénybe míg minden korábbi centirozásnál felragasztott súlyt leszedtem majd a maradék ragasztót csavarlazítóval, hideg zsíroldóval és nitrohígitóval leoldottam úgy, hogy a felni ne sérüljön. Maradék két felnit másnap csináltam azokat előző este befújtam csavarlazítóval (súlyokat) így azok másnap sokkal könnyebben lejöttek, így kellett volna végig eljárni. Megérte a sok meló mert szépek lettek:D Már csak valami fasza téligumi kell rá. Ez pedig kap még egy alapos lakkozást, hogy ne kezdje ki a téli útsózás.

 
>> SzervizAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-06-27

Apámmal közösen megejtettünk néhány apróságot amit otthon is elvégezhetőek.
Első féktárcsa, betétek, összes folyadék és szűrő cseréje, alváz elülső részén korrózió meggátolása, alapozása és festése (nem volt vészes az alja, de jobb a békesség) Az első féktárcsát még az előző tulajtól kaptam.

 
>> SzervizAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-06-25

Ma meglátogattam egy szervizt ahol ránéztek a kocsira ki lett cserélve a bal felső lengőkar (sajnos nem TRW, későn értesültem róla, hogy az a legjobb mint gyári alkatrész), (update: vacak lengőkar kikerült TRW ment a helyére 2018.01.20) új termosztát, hosszbordás szíj csere, váltóolaj csere, hátsó régi gumik helyett felkerült az új brigdetstone gumik, elöl is ilyen bridgetsotne van azok még ezt a szezont elviszik. Számítógépes diagnosztika (turbó nyomás, porlasztók stb..) minden ok

 
>> AutóápolásAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-06-24

Rendeltem Autoglym bőrtisztítót és bőrápolót ezekkel szinten tarthatom a szépen megcsinált bőr belsőt.

 
>> AutóápolásAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-06-23

Végre kész lett a bőrtisztítás és vezető oldali ülés kisebb felújítása, valamint az ajtóbetétek tetőkárpit és szőnyeg tisztítás, impregnálás UV szűrős ápolóval. Nincs is mit hozzáfűzni, a képek magukért beszélnek. A munkát a luxus-autókozmetika törökbálinti műhelyében végezték, ahol egy nagyon korrekt és lelkiismeretes specialista végezte a műveleteket.Örömmel vittem hozzá a verdát az egyeztetés után, nagyon ritkán talál az ember ilyen korrekt és precíz "szerelőt", a sok kókler között manapság nagyon meg kell becsülni az ilyet.

Az előtte-utána képek:

 
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-06-02

Első fényszóróburák polirozása megtörtént inkább szakemberre bíztam mivel még nem csináltam ilyet gondoltam nem ezen a kocsin fogok gyakorolni. Szereztem 90%-os Bridgestone turanza nyári gumikat.

 
>> AutóápolásAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-05-28

Már lassan három hónapja megvan a járgány azóta folyamatosan húzom ki a listáról a kocsival kapcsolatos tennivalókat, amiket már a megvásárlás után összeírtam és elhatároztam, hogy meg kell csinálni, kicserélni, helyrehozni.
Természetesen a vásárlás után egy nagyon alapos külső,belső tisztítás következett amit otthon is el lehetett végezni azt megcsináltam.
Alapos porszívózás, műszerfalápolás. Holnap viszem egy bőr illetve kárpit tisztításra/javításra, már nagyon várom, hogy mi lesz az eredménye.
Külső:
Kb. a harmadik mosásra nézett ki az autó úgy ahogy szerettem volna, a felniknek még több kellett, sajnos ezelőtt nem nagyon mosták az Alfát, majd egy waxolás. Hihetetlen, hogy milyen szép a fényezés ennyi kint töltött év után, nálam garázsba már csak meg kell őrizni. Króm felületeken valami oxidréteg féleség volt lerakódva, de egy kifejezetten króm felületekre való ápoló újjávarázsolta a kocsi orrán díszelgő króm felületeket. Műanyagok, gumi szigetelések leápolása. Embléma cserét is megejtettem elől-hátul, ezt ajándékba kaptam.