Gulyas001 - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-10-15

Megérkeztek a continental wintercontact ts 860-as téli abroncsok, sokat nem haboztam a választással megnéztem melyik a tesztgyőztes ára teljesen korrekt volt így meg is rendeltem. Ma elvittem a gumishoz felkerültek a 16-os teledial felnikre, ha minden jól megy a következő szezonra már újra lesznek fényezve ezek felnik és csillogni villogni fognak, de ezt a telet még így szolgálják, nincsenek rossz állapotban csak már nincs az a gyári fénye illetve néhány esztétikai hiba van rajtuk. Egyenlőre még nem rakom fel, majd csak akkor ha azt az időjárás is indokolja.

 
>> SzervizAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-09-16

Megfutottam a második kört is a vízhőfok jeladó fals érték mutatásával kapcsolatban. Ahogy kezdődött:
Motor egyszer csak (semmi konkrét helyzet) rángat, majd kivillant a sárgalámpa és go to dealer. Legutóbb vezetékek ki lettek mérve nincs szakadás kontakt spray megoldotta a dolgot amíg haza nem értem ugyan is akkor újra előjött. Két hét múlva vissza a szervizbe, most a termosztáton lévő csatlakozó lett kicserélve, egyenlőre működik nem volt sárga lámpa, pedig leautókáztam KUL találkozóra, remélem már rendben lesz.
Vízhőfok egyébként tökéletes 86 fok volt végig amíg számtógéppel rácsatlakozva kocsikáztunk.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-09-13

Korábban egy másik szintén ezüst színű Alfán láttam, hogy milyen jól mutat egy enyhébb sötétítés a B oszloptól hátrafelé, valamint UV szűrő és hő visszaverő tulajdonsága se elhanyagolható. Bejelentkeztem a luxusautókozmetika (autoborfestes.hu) pesti műhelyébe , mivel ők csinálták a bőrt is és meg voltam vele elégedve,így a sötétítést is rájuk bíztam. Két óra alatt kész is lett,készítettem róla néhány képet, remélem kicsit kevésbé fog bemelegedni így az autó beltere mikor tűző napon utazok:D Hátsó szélvédőn egyel világosabb fólia van, hogy szürkületkor is rendesen ki lehessen látni.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-09-10

Bontóból kerítettem mankókereket valamint szerszámos pakkot amely pont befér a csomagtér és a manókerék közé, gyárilag csak defektjavító készlet volt meg egy nagy szivacs ami mereven tartotta a csomagteret, de most a mankókerék szerszámok miatt szükséges beszabni oda valami vékony és merev réteget, hogy ne süllyedjen be a csomagtér szőnyeg, pont ahova pakolna az ember. Ha már ott voltam belülről is lealapoztam és lefestettem a mankókerék alatti részt, enyhén már kezdett korrodálgatni.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-09-10

Rendeltem peremes méretpontos gumiszőnyeget így sokkal jobban érzem magam, hogy biztonságban a szépen kitisztított kárpit.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-09-09

Gyárilag a csomagtér padló alatt sajnos csak defektjavító készlet volt, amit én különösebben nem preferálok ezért szereztem a bontóba még régebben egy mankókereket és hozzá gyári szerviz pakkot. Igen ám, de így, hogy kiszedtem a defektjavító készletet ami egy szivacsos kemény anyagba volt elhelyezve megszűnt a fedlap tartása nem volt ami alulról megtartsa így ha csomagokat pakoltam be akkor megsüllyedt. Egyszerű és praktikus megoldásképp apám szabott bele egy falapot ami le lett kenve időtálló faolajjal. (utólag nem ragad) Most már újra lehet kényelmesen pakolni a csomagtartóba anélkül, hogy besüppedne. Apróság, de még is sokat számít.

 
>> SzervizAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-09-08

Elérkezett az első picit komolyabb szerviz, a dolgokat megsürgette, hogy jelentkezett egy motor hibakód is. Egyre gyakrabban fordult elő, hogy menetközbe a motor kicsit meg-meg torpant , majd kigyulladt a motor sárga lámpa és közölte, hogy menjek a szervizbe. Pár másodperc után abba is hagyta a rángatást és ment tovább minden rendben volt. Kiderült, hogy a vízhőfok jeladó csatlakozója lehetett a hibás amely fals adatot közölt a rendszerrel, kapott a szervizbe kontakt spray-t hiba meg is szűnt. (legalább is azt hittem:D ) Mikor hoztam haza a kocsit 15-20 km után újra rángat, hibakód, menj a szervizbe szöveg ami addigra persze bezárt:D Néhány nap múlva megyek újra és ki lesz cserélve ez a csatlakozó reméljük akkor végleg jó lesz. Tovább ki lett cserélve:
- jobbos külső féltengely, ami nagyon ki volt már száradva és így tönkrement, de még a gyári volt
- ablakemelő motor, be volt rohadva mivel nem használták a hátsó teret így az ablakot se, már így vettem
- haspáncél rendesen visszatéve a helyére
- az összes izzítógyertya ki lett cserélve, mind a gyári volt
- légzsák hibák orvoslása, csatlakozók voltak a hibásak

Valamint sor került az EGR és a szívósor takarítására, nagy örömmel hallottam, hogy egyik sem volt koszos, pontosabban a szívósort nem is kellett, mert rendbe volt.
Sort kell még keríteni a gyári tolatóradar helyretételére,szenzorok jók valami autóvillamossági baja van, persze, hogy nagyon ritka az a szaki akinek megvan a tolatóradar kapcsolási rajza.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-08-10

Rendeltem Osram nightbreaker izzókat meg vagyok velük elégedve, lényegesen jobb mint az előző.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-07-17

Régóta bántotta a szemem, hogy a gyári küszöb néhol kissé elállt az oldalsó éltől. A spoiler leszedése sajnos nem volt valami egyszerű. Kezdődött azzal, hogy még az előző tulajnál talán vagy nem tudom hol, de valami kókler gumis helytelenül emelte fel a kocsit így alul egy kicsit meg lett nyomva szerencsére nem tört el és csak a kocsi alól látható. Majd aztán több csavar is megforgott, valamelyiket el is kellett fűrészelni, mert másképp nem lehetett kiszedni. Mikor végre lent voltak a lécek jöhetett a régi ragasztó lekaparása ami nagyon sok rongy köröm és nitrohígitóba került. Alapos tisztítás után, nagyobb csavarokkal és alátétekkel került fel a spoiler valamint kétoldalú ragasztóval a felső él. Felső él mentén a spoileren belül végig vannak ilyen műanyag sínek abba nyomtunk ragasztót majd úgy rá a kocsi oldalából kiálló kis ellendaraboknak nyomtuk, így még erősebb lesz. Ha már szerelőaknán volt a kocsi kapott egy kis alvázvédelmet. Némi csiszolás alapozás majd a festék. Szerencsére felületi rozsdán kívül semmi komolyabbat nem tapasztaltam, de a biztonság kedvéért ahol már látszott valami odafújtunk:) Nagyon örültem, hogy se a küszöb alatt, se az alváz üregeibe a gumidugók alatt nem találtam semmit a poron kívül.
Költséges műveletnek sem nevezhető inkább csak szopás volt az egész:D

 
>> EgyébAlfa 156 Sportwagon GQ edition // 2017-07-14

Elugrottam Budaörsre gondoltam megnézetem hányadán áll a klíma "töltöttsége". 25 perc után a gép megmondta a hűtőközeg/klíma olaj negyede hiányzik így feltöltötték.