G-MANN🍀 - főkép
>> EgyébAlfa GT 3.2 V6 Distinctive // 2012-03-24

Egy kihagyhatatlan ajánlat alakalmával még 2011-ben hozzám került az utolsó magyarországi 3.2 V6 GT. Már akkor is elvarázsolt és magával ragadott az a hang és életérzés, mérhetetlen jókedv, amikor az ember hallja egy V6 duruzsolását és vezethet egy ilyen remekművet. Az elemi erő és stílus egyesült, amikor megalkották. Kis családomra gondolva azonban mégis egy SW lett a kiszemelt áldozat és racionális döntés eredménye, és megváltam ettől az élményautótól. Az SW szép, jó, praktikus, igazi vagány családi autó, amely ezzel a felszereltséggel igazán élvezhető. Ennek ellenére mégis valami űr maradt bennem és nem hagyott nyugodni a V6 emléke.
Néhány hónapos nézelődés, tépelődés után rátaláltam egy kihagyhatatlan ajánlatra. A hirdetéseket böngészve egy igazán megkímélt és jó állapotú GT 3.2 V6-ot sikerült kiszemelni (Németországban az Orosz Konzulátus, illetve konzul 2. élményautója volt). Minden követ megmozgattam, hogy valahogy megszerezhessem. Az Online Autó segítségét kértem. Ők leinformálták az autót, a helyszínen megnézték és kipróbálták, hazahozták, kívül-belül kitakarították, átnézték és műszaki vizsgáztatták, regisztrálták és forgalomba helyezték, szóval mindent szuperül megoldottak helyettem, az egyedi igényeimet is mindig szem előtt tartva. Még "B" típusú rendszámom is lesz. :-) Picit reklám szagú lehet ez a néhány sor, de igazából az is! Mert megérdemlik a flott lebonyolításért! Csak ajánlani tudom őket. www.online-auto.hu

 
>> EgyébAlfa GT 3.2 V6 Distinctive // 2012-03-23

Az ígéretnek megfelelően ma sikerült átvenni az autót!!!! :-) Egy igazi álom! Hamar egymásra találunk majd! A következő blog-ban majd összefoglalom az eddig vezető utat. Most inkább lemegyek és megcsodálom még egyszer. :-)) Két hét és a "B" típusú (motor) rendszám is megjön előre, úgy lesz a legszebb. :-)
Ja és az egész családnak tetszik! :-)) (picit a maximalizmus jegyében még egy két apróbb szépészeti beavatkozás hátra van - pl. egy két apróbb kavicsnyom orvoslása, és a belépépésnél összekarcolódott króm betét leápolása a küszöbökön -, de azt már én végzem, örömmel!!! :-))

 
>> EgyébAlfa GT 3.2 V6 Distinctive // 2012-03-19

A vizsgáztatás előtt felemeltük az új szerzeményt, hát, nem csalódtam!!!! :-) Szépek a küszöbök, sehol egy félreemelés nyoma, bizony, a német szervizben úgy látszik mégis tudják, hogy hol kell felemelni egy autót. Minden gyári és megbontás mentes, egy futómű alkatrészt sem cseréltek még. Semmi nem lóg, feszes, ahogy az meg van írva.Tárcsák, fékek is gyáriak. Kipufogó is tuti. Sónak sehol semmi nyoma, ahogy nézem ez az autó tényleg nem látott még havat. Egy két apró kavicsnyom (majd orvosoljuk), egyébként igazán szép! Az összhatás még mindig kiváló! Ma remélem felkerülnek az új gumik, a gyárilag szerelt kerekek már kiszolgálták az elmúlt éveket. Hangjuk is lett már, először azt hittük, hogy az egyik kerékagy csapágy, de nem, azzal minden ok. (így a vizsgáztatásnál minden rendben lesz:-))

 
>> AutóápolásAlfa GT 3.2 V6 Distinctive // 2012-03-16

Egy napja volt itthon az autó és megkezdődött a tavaszi nagytakarítása. Bár havat szerintem soha nem látott, az ősz és a haza vezető út porától meg kellett szabadítani kívül és belül is. Gondos kezek tisztítására bíztam. Az autó összképe gyönyörű, csak néhány apróbb csinosítás hiányzik még. Azt majd magam elvégzem (örömmel!!). :-)

 
>> Tuning és extraAlfa 159 SW Ti 2.0 JTDm Distinctive // 2012-03-09

Kapcsolható gázpedál elektronika került a fehér gépszörnybe. Olyan, mint az utolsó 170 lovas dízel GT-nél a gyári sport gomb funkció.. Szuper lett! Normál, közepes és érzékeny beállítási lehetőség! :-)) (egy kapcsolóval változtatható a beállítás a váltó mellett)

 
>> EgyébAlfa 159 SW Ti 2.0 JTDm Distinctive // 2012-03-04

Sajnos tegnap késel kivágták a jobb hátsó téli gumimat, ahogy azt egy jó kis "trükkös" lopás előtt szokták! (Kerékcsere alatt meg a segítő kezek mindent elvisznek az autóból...) :-( Szerencsémre többen több autóval voltunk, így a két "kedves" autó körül ólálkodó, ránézésre is ezzel foglalkozó sietősen elhagyta a helyszínt. Természetesen a rendőrség a rendszámtöredék és személy leírásuk megadása után sem csinált semmit, még úgy sem, hogy a térfigyelő kamera rögzítette a távozásukat (a teljes rendszám is meglett volna......)! Furcsa!
Szóval most gyorsított eljárásban felraktam a nyári kerekeket. Gyönyörű!! Erre vártam, ha nem is ilyen körülmények után. Végre itt a jó idő! Végre teljes és szép az optika! Nagyon szép ezzel a kerékkel és azonos tükörház színnel! :-)

 
>> Tuning és extraAlfa 159 SW Ti 2.0 JTDm Distinctive // 2011-12-28

Némi ötletelés, a Brera emlékei és Halesz autójának többszöri szemrevételezése után megszületett az elhatározás! Tetőfóliázás! (Nem akartam túlzásokba esni, de szerintem jól állna némi optikai karcsúsítás hófehér tetejének.) Az ötletből hamar valóság lett az autódekorosoknak köszönhetően. Először csak a tető lett lakk fekete, mint egy fényes üvegtető, végül a hátsó kis szárny felső része is. Így már egyedibb és az én ízlésemre szabott. Egyszerűen szép! (Remélem hamar itt a tavasz és felkerülnek a grafit nyári kerekek is! :-)) Kár, hogy gyárilag nem volt ilyen panoráma üvegtetős megoldás.

 
>> EgyébAlfa 159 SW Ti 2.0 JTDm Distinctive // 2011-11-25

Néhány hónapra meg kellett válnom a nyári 19-es grafit felniktől és felkerültek a téli kerekek. Gyári 17-es felnik 225/50 R17-es Pirelli gumikkal. Ez is szép, da azért a nyári lesz az igazi. :-) Némi ablakmosó folyadék is utántöltésre került Misi jóvoltából. :-) köszönet érte :-) Futómű ellenőrzés és állítás sem maradt el (szerencsére, mert a gyári beállítás nem igazán volt jó). Ahogy nézem a képeket jövőre már szinte biztos, hogy a téli felni is grafit színű lesz! :-)

 
>> EseményAlfa GT 3.2 V6 Distinctive // 2011-10-08

Még a nap is kisütött! :-))
Újabb találkozó a régi autómmal és persze közös fotó. Üdv Bazsi! :-)

 
>> SzervizAlfa GT 3.2 V6 Distinctive // 2011-10-01

Tegnap Csöri mesternél jártam és végre felkerültek az új krómozott trombiták és az új kiegyenlítő tartály! :-)
Amikor megvettem a "csillivilli" "tiptop" autót, két apróság zavarta a szemem. Az egyik a piszkos kiegyenlítő tartály volt, amit most Csöri orvosolt és kicserélte. Az áttetsző új tartályban csak úgy ragyog az új piros nedű! :-) Igazi vérátömlesztés történt, aminek eredménye gyönyörködteti a motortérben vizsgálódó pillantásokat! :-) A másik dolog a 6 db krómozott "trombita" ragyogásának hiánya volt. Olcsón sikerült beszerezni az újakat, így inkább a cserét választottam, mint a kiszerelést és krómoztatást és polírozgatást. Megérte!! Olyan lett mint egy álom! Csillog-villog! Mostantól nyitott motorháztetővel fogok járni!! Köszi a szakértelmet Csöri!!